تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,829 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,526 |
اثر نانو امولسیون بر پایه روغن آفتابگردان بر کیفیت و ماندگاری ماهی قزلآلای رنگین کمان طی دوره نگهداری در یخچال | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 3، مهر 1399، صفحه 483-496 اصل مقاله (1.49 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.312056.1205 | ||
نویسندگان | ||
سیدولی حسینی* 1؛ غلامرضا شاه حسینی2؛ امیرحسین جمالی3؛ کبری ضیایی4 | ||
1دا.تهران- فرآوری | ||
2انرژی اتمی | ||
3دانش آموخته شیلات | ||
4دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
نانوامولسیونهای روغن در آب Oil-in-water nanoemulsions مبتنی بر روغنهای گیاهی بواسطه توانایی آنها در ناپایدار کردن پوشش چربی موجود در دیوارۀ سلولی ارگانیسم، دارای قابلیت ضد میکروارگانیسمیِ گستردهای علیه باکتریها، ویروسها، قارچها و اسپورها بوده و از همینرو استفاده از آنها بعنوان راهی برای افزایش مدت ماندگاری ماهیان در طی دورۀ نگهداری در شرایط سرد مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر اثر نانوامولسیون بر پایه روغن آفتابگردان بر کیفیت و ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان طی دوازده روز نگهداری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. پس از آمادهسازی ماهیان و تهیه فیله از آنها، نمونهها توسط نانوامولسیون روغن آفتابگردان پوششدهی شد و سپس طی دوازده روز نگاهداری در یخچال و در چهار مرحله (روزهای 0، بلافاصله پس از تیمار پوششدهی، 4، 8 و 12) از نظر برخی از شاخصهای ارزیابی کیفیت نظیر میزان فساد اکسیداسیونی چربی (سنجش ترکیبات ثانویه حاصل از اکسیداسیون چربی؛ TBA)، مجموع ترکیبات ازتۀ فرار TVB-N، ظرفیت نگهداری آب WHC، شاخصهای رنگی (شامل شاخصهای روشنایی L*، قرمزی a* و زردی b*) مورد ارزیابی قرار گرفت. فیلههای بدون پوششدهی بعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده نشان داد که پوششدهی فیلهها با نانوامولسیون روغن آفتابگردان بر عمدۀ شاخصهای مورد بررسی تاثیر معنیداری دارد (p <0.05) و موجب حفظ بهتر فیلۀ ماهیان مورد بررسی در مقابل شرایط فساد خواهد شد. لذا، با توجه به دستاوردهای پژوهش حاضر، پوششدهی فیلههای ماهی قزلآلای رنگینکمان با نانوامولسیون روغن آفتابگردان در هنگام استفاده از شیوه سرد Chilled storage جهت نگهداری آنها پیشنهاد میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت ماهی؛ فرآوری آبزیان؛ نگهداری در شرایط سرد؛ شاخص کیفیت؛ نانوامولسیون | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 465 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 991 |