
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,237 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,205,822 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,034,482 |
اثر جیرههای غذایی حاوی روغن سیاه دانه (Nigella sativa) بر عملکرد رشد، شاخصهای آنتیاکسیدان و بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم گوارشی در سیچلاید الکتریک زرد (Labidochromis caeruleus) | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 3، مهر 1399، صفحه 471-482 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.309400.1194 | ||
نویسندگان | ||
شلاله موسوی* 1؛ نجمه شیخ زاده2؛ امین مرندی3 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
2گروه بهداشت و مواد غذایی آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز | ||
3گروه گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر به منظور بررسی کارایی روغن سیاه دانه (Nigella sativa) خوراکی بر میزان رشد، برخی فراسنجههای آنتیاکسیدان و بیوشیمیایی و فعالیت آنزیمهای گوارشی در ماهی سیچلاید الکتریک زرد (Labidochromis caeruleus) انجام شد. ماهیها ( g08/0 ± 29/1) به سه گروه تقسیم شده با ،0، 1 و 5/1 درصد روغن سیاه دانه به مدت 50 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که عملکرد رشد در گروههای تیمار در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافت (05/0 p <). از میان شاخصهای مختلف آنتیاکسیدان، فعالیت آنتیاکسیدان تام بالاتری در گروه تیمار دریافتکننده 5/1درصد روغن سیاهدانه گزارش گردید (05/0 p <) اما محصول پراکسیداسیون لیپیدی، نشان داده شده با MDA، در قیاس با گروه کنترل تغییر نکرد (05/0 P>). به علاوه، فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدان، شامل سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در هر دو گروه تیمار و گلوتاتیون اس-ترانسفراز در گروه تیمار دریافتکننده 5/1درصد روغن سیاهدانه در مقایسه با گروه کنترل بهطور معنیداری بالاتر بود (05/0 p <). در این بررسی، میزان پروتئین بالاتر در هر دو گروه تیمار نیز مشخص گردید (05/0 p <) اما هیچ تغییر معنی داری در میزان آلانین آمینوترانسفراز در مقایسه با گروه کنترل دیده نشد (05/0 P>). تغذیه با روغن سیاه دانه به افزایش فعالیت آمیلاز و اسیدفسفاتاز منجر شد (05/0 p <)، اما هیچ تغییر معنی داری در فعالیت لیپاز و پروتئاز دیده نشد (05/0 P>). بنابراین، نتایج نشان داد که مصرف روغن سیاه دانه، بهخصوص به میزان 5/1 درصد، در بهبود عملکرد رشد، برخی شاخصهای آنتیاکسیدان و همچنین فعالیت آنزیمهای گوارشی در ماهی سیچلاید الکتریک زرد توانا است. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن سیاه دانه؛ سیچلاید الکتریک زرد؛ رشد؛ فراسنجه آنتی اکسیدان؛ فعالیت آنزیم گوارشی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 569 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 530 |