تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,505 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,299 |
بررسی تأثیر پروبیوتیکهای باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis) و لاکتوباسیلوس پلانتروم (Lactobacillus plantarum) در آب مخازن بر فاکتورهای رشد و کیفیت لاشه میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 3، مهر 1399، صفحه 455-470 اصل مقاله (1.48 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.309281.1192 | ||
نویسندگان | ||
سید مهرداد حسنی اژدری1؛ کامران رضایی توابع* 2؛ سیدولی حسینی3؛ دارا باقری4؛ مایک فرینسکو5؛ سید احمد قاسمی6؛ اشکان اژدری7؛ آریا وزیرزاده8؛ محمد خلیل پذیر9 | ||
1کرج- میدان امام حسین- بلوار شهید چمران- دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2گروه مهندسی شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران | ||
4عضو هیات علمی | ||
5بخش توسعه علوم شیلات دانشکده کشاورزی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی | ||
6مرکز پژوهشهای خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. | ||
7مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایران. | ||
8گروه منابع طبیعی دانشگاه شیراز | ||
9پژوهشکده میگوی کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت پروبیوتیکها در پرورش میگوهای دریایی، این تحقیق با هدف بررسی تأثیر پروبیوتیکهای باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتروم در آب پرورش بر فاکتورهای رشد و کیفیت لاشه میگوی وانامی بررسی گردید. در این تحقیق، اثرات متقابل دو پروبیوتیک باسیلوس سوبتیلیس (B) و لاکتو باسیلوس پلانتارم (L) در 2 سطح B1= 106 CFU/gr و B2= 106×3 CFU/gr، L1= 105 CFU/gr و L2= 105×3 CFU/gr در آب مخازن پرورش پست لارو میگوی پا سفید غربی به مدت 2 ماه بررسی شد. فاکتورهای رشد شامل: میزان افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، درصد بازماندگی و میزان چربی و پروتئین لاشه اندازهگیری شدند، پس از آن میگوها به فریزر 18- درجه سلسیوس منتقل شده و در روزهای 1، 15، 30، 45 و 60 فاکتورهای کیفی لاشه شامل: آبچک، ظرفیت نگهداری آب، pH، TBA و TVB-N اندازهگیری شدند. بیشترین میزان افزایش بدن و ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمار B(L1×B2)، بیشترین درصد بازماندگی مربوط به تیمار E(L2×B1)، بیشترین میزان چربی و پروتئین لاشه به ترتیب متعلق به تیمارهای C(L1×B1) و E(L2×B1) بود. طبق دادههای بدست آمده از آزمونهای کیفیت لاشه در شاخص آبچک، ظرفیت نگهداری آب و TBA تاثیرات پراکندهای از سویههای مورد استفاده مشاهده گردید در حالی که در شاخص TVB-N و pH در هیچکدام از روزها تاثیر نداشتند. به طور کلی افزودن همزمان سویههای باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتارم در دوزهای ذکر شده به آب مخازن دارای تاثیر مثبتی بر فاکتورهای رشد دارد. خصوصا اینکه تیمار B(L1×B2) از منظر افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در وضعیت بهتری نسبت به مابقی تیمارها قرار داشت. به طور کلی طبق نتایج بدست امده از بخش اول و دوم، استفاده همزمان از پزوبیوتیکهای لاکتوباسیلوس پلانتارم و باسیلوس سوبتیلیس در آب مخازن پرورش میگوی پاسفید غربی بر فاکتورهای رشد آن تاثیر مثبت دارد. با این حال تاثیر آن بر فاکتورهای کیفی لاشه، پراکنده و قابل چشم پوشی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ میگو؛ فاکتورهای رشد؛ انجماد؛ کیفیت لاشه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 789 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 504 |