تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,347 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,214 |
اثرات سطوح مختلف پودر زنجبیل (Zingiber officianlis ) بر شاخص های رشد و ترکیبات شیمیایی عضله و تنش ناشی از شوک های محیطی در میگو درشت جثه آب شیرین (Macrobrachium Rosenbergii ) | ||
شیلات | ||
مقاله 6، دوره 73، شماره 3، مهر 1399، صفحه 341-350 اصل مقاله (815.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.305769.1182 | ||
نویسندگان | ||
حمید نویریان* 1؛ سید محمد مولودی سیاهمزگی2؛ علی شیروانی2 | ||
1دانشیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایزان | ||
2کارشناس شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایزان | ||
چکیده | ||
میگو بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii ) یکی از گونههای مهم اقتصادی به شمار می آید و در صنعت آبزی پروری دارای اهمیت زیادی است. در تولید این میگو، بهینه سازی غذای میگو که تضمین کننده رشد ماهی و افزایش مقا ومت میگو نسبت به تغییر شرایط محیطی باشد دارای اهمیت زیادی است. لذا، در این آزمایش اثر بکار گیری سطوح مختلف زنجبیل در جیره غذایی شامل: صفر (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد در 3 با پروتئین و چربی یکسان (۳۰ درصد و 7/6 درصد) روی شاخص های رشد و ترکیب بیو شیمیایی بدن و مقاومت آن به استرس محیطی در این میگو مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح مختلف زنجبیل در جیره تا 3 درصد، شاخص های رشد و تغذیه به طور معنی داری افزایش می یابد (p <0.05) . عضله میگو در تیمار حاوی ۳ درصد پودر زنجبیل کاهش در رطوبت، افزایش پروتئین و خاکستر کل را به طور معنی داری نشان داد (p <0.05). شوک های محیطی دما (32 درجه سانتی گراد ) و شوری (15ppt) در جیره حاوی ۳ درصد نسبت به سایر تیمارها کمترین مرگ و میر را داشت (p <0.05). بطور کلی از نتایج این آزمایش چنین استنباط شد که میزان شاخص های رشد، بقا و تغذیه ای در تیمار غذایی حاوی ۳ درصد زنجبیل از عملکرد مطمئن تری برخوردار است و به کار گیری این جیره میگو را در برابر تنش های محیطی ایمن تر می کند | ||
کلیدواژهها | ||
میگوی روزنبرگی؛ پودر زنجبیل؛ رشد و بقا؛ تنش محیطی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 371 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 276 |