تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,116,248 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,220,703 |
تأثیر فرایند تغلیظ حرارتی آبنارنج بر خواص فیزیکوشیمیایی و شاخصههای رنگی عصاره آن | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
دوره 51، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 805-818 اصل مقاله (907.45 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2020.295238.665255 | ||
نویسندگان | ||
امیرحسین میرزابه1؛ علی حاجی احمد* 2؛ امیرحسین اسداله زاده3؛ مرئه اصغربیگی3؛ آرش رضایی نودهی3 | ||
1دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
22. استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
3دانشجوی کارشناسی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی و فناوری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
نوشیدنیهای بر پایه مرکبات از پرطرفدارترین نوشیدنیهای میوهای هستند. آب و رب نارنج از فرآوردههای پرمصرف نارنج هستند. در پژوهش حاضر، ویسکوزیته، ظرفیت گرمایی ویژه، ضریب جابجایی گرما، چگالی، pH، رسانایی الکتریکی، مجموع مواد جامد محلول و تغییر شاخصههای رنگی عصاره نارنج طی مراحل مختلف تغلیظ حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مدلهای آرنیوس و آرنیوس اصلاحشده برای بیان ارتباط ویسکوزیته و دما مورد بررسی قرار گرفتند. با کاهش نسبت حجم ثانویه عصاره به حجم اولیه آبمیوه از 100% به 15% مقادیر چگالی، جرم ماده خشک، pH، به ترتیب از 1035 به 1340 کیلوگرم بر متر مکعب افزایش، از 89/6% به 45/47% افزایش و از 09/2 به 38/1 کاهش یافتند. همچنین ظرفیت گرمایی ویژه و ضریب جابجایی گرمایی از 4146 به 2984 ژول بر کیلوگرم کلوین و از 584/0 به 402/0 وات بر متر مربع کلوین کاهش یافتند. | ||
کلیدواژهها | ||
ویسکوزیته؛ ظرفیت گرمایی ویژه؛ ضریب جابجایی گرما؛ رسانایی الکتریکی؛ پردازش تصویر | ||
مراجع | ||
Aghajanzadeh Suraki, S., Ziaiifar, A. M., Kashaninejad, M., Maghsoudlou, Y., & Esmailzadeh, E. (2016). Degradation kinetics of ascorbic acid, total phenolic and antioxidant content of sour orange juice during thermal processing. Iranian Journal of Food Science and Technology. 13(57), 1-11. Aghajanzadeh, S. S., Ziaiifar, A. M., Kashaninejad, M., Maghsoudlou, Y., & Esmailzadeh, E. (2017). Investigation of color changes in sour orange juice during thermal processing. Electronic journal of food processing and preservation, 8(2), 1-24. Amiri, S. & Niakousari, M. (2007). Shelf life of unpasturized sour orange juice in Iran. J Fruits 63, 1- 13. Arrhenius, S. (1889). Über die Dissociationswärme und den Einfluss der Temperatur auf den Dissociationsgrad der Elektrolyte. Zeitschrift für physikalische Chemie, 4(1), 96-116. Burdurlu, H. S., Koca, N., & Karadeniz, F. (2006). Degradation of vitamin C in citrus juice concentrates during storage. Journal of Food Engineering, 74(2), 211-216. Burmeister, L. C. (1993). Convective heat transfer. John Wiley & Sons. Cabral, R. A. F., Orrego-Alzate, C. E., Gabas, A. L., & Telis-Romero, J. (2007). Rheological and thermophysical properties of blackberry juice. Food Science and Technology, 27(3), 589-595. Cortés, C., Esteve, M. J., Frígola, A., & Torregrosa, F. (2005). Changes in carotenoids including geometrical isomers and ascorbic acid content in orange–carrot juice during frozen storage. European food research and technology, 221(1-2), 125-131. Dadali, G., Kılıç Apar, D., & Özbek, B. (2007). Color change kinetics of okra undergoing microwave drying. Drying Technology, 25(5), 925-936. Dak, M., Verma, R. C., & Jaaffrey, S. N. A. (2007). Effect of temperature and concentration on rheological properties of “Kesar” mango juice. Journal of Food Engineering, 80(4), 1011-1015. Gambill, W. R. (1959). How to estimate mixtures viscosities. Chemical Engineering, 66(5), 151-152. Hobani, A. I. (1998). Rheological behaviour of date-water concentrates. Journal of Food Engineering, 36(3), 349-357. Ibarz, A., Gonzalez, C., & Esplugas, S. (1994). Rheology of clarified fruit juices. III: Orange juices. Journal of Food Engineering, 21(4), 485-494. Laidler, K. J. (1996). A glossary of terms used in chemical kinetics, including reaction dynamics (IUPAC Recommendations 1996). Pure and applied chemistry, 68(1), 149-192. Marzouk, B. (2013). Characterization of bioactive compounds in Tunisian bitter orange (Citrus aurantium L.) peel and juice and determination of their antioxidant activities. BioMed research international. Mirzabe, A. H., Taheri, M., Pouyesh, A., & Bavani, N. B. (2016). Moisture content on some engineering properties of celery (Apium Graveolens L) seeds. Agricultural Engineering International: CIGR Journal, 18(2), 243-259. Montazer, Z., & Niakousari, M. (2012). Evaluation of color change of sour orange juice (from different stages of processing line) during storage. Iranian Journal of Food Science and Technology, 37(9), 109-121. Nasiri, M., Farahnaky, A., Niakousari, M., Majzoobi, M., & Mesbahi, G. R. (2014). Evaluation of processing condition on physicochemical properties and flow behavior of sour orange juice concentrate. Journal of food research. 24(2), 155-166. Nekuie Fard, A., Javadi, M., Noori Saeidlou, S., & Hossein Pour, S. (2016). Effect of citrus aurantium mesocarp extract on shelf life of rainbow trout. Journal of Qazvin University of Medical Sciences, 20(1), 21-29. Quinchia, L. A., Delgado, M. A., Valencia, C., Franco, J. M., & Gallegos, C. (2010). Viscosity modification of different vegetable oils with EVA copolymer for lubricant applications. Industrial Crops and Products, 32(3), 607-612. Quinchia, L. A., Delgado, M. A., Valencia, C., Franco, J. M., & Gallegos, C. (2009). Viscosity modification of high-oleic sunflower oil with polymeric additives for the design of new biolubricant formulations. Environmental science & technology, 43(6), 2060-2065. Rasam, G. & Mashayekhian A. (2013). A review on the use of sour orange (Citrus aurantium) in the treatment of diseases. Second National Conference of Orange Spring and Urban Green Space. Sadeghi, H., Karbalaie, A. M., & Hadizadeh, F. H. (2018). Effect of citrange, citromello and sour orange rootstocks on some morphologicaland physiological characteristics and minerals absorbance of limequat. Crops Improvement, 20(1), 101-112. Seyedabadi, M., Aghajanzadeh, S. S., Kashaninejad, M., & Ziaiifar, A. (2017). Investigation of the effect of microwave on some physicochemical properties of sour orange juice. Iranian Journal of Food Science and Technology, 62(14), 17-29. Seyedabadi, M., Kashaninejad, M., Sadeghi Mahoonak, A., & Maghsoudlou, Y. (2018). Effect of ultrafiltration process on rheology and color indices of sour orange juice. Electronic journal of food processing and preservation, 10(2), 105-120. Snedecor, G. W. C., & William, G. (1989). Statistical methods. (No. QA276. 12. S6313 1989.). Sobel, M. (2007). Teaching thermodynamics and the nature of matter. The Physics Teacher, 45(8), 511-515. Tiwari, B. K., O'Donnell, C. P., Muthukumarappan, K., & Cullen, P. J. (2009). Ascorbic acid degradation kinetics of sonicated orange juice during storage and comparison with thermally pasteurised juice. LWT-Food Science and Technology, 42(3), 700-704. Vandresen, S., Quadri, M. G., de Souza, J. A., & Hotza, D. (2009). Temperature effect on the rheological behavior of carrot juices. Journal of Food Engineering, 92(3), 269-274. Vaysi, R., Nikkar, M., & Salarian, H. R. (2017). Investigation and comparison of newsprint properties from bleached CMP pulp produced using ash and sour orange tree woods. Iranian Journal of Wood and Paper Science Research, 31(4), 569-580. Vikram, V. B., Ramesh, M. N., & Prapulla, S. G. (2005). Thermal degradation kinetics of nutrients in orange juice heated by electromagnetic and conventional methods. Journal of Food Engineering, 69(1), 31-40. Yu, A. N., Tan, Z. W., & Wang, F. S. (2013). Mechanistic studies on the formation of pyrazines by Maillard reaction between L-ascorbic acid and L-glutamic acid. LWT-Food Science and Technology, 50(1), 64-71. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 595 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 394 |