تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,311 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,442 |
اثر منابع مختلف روغن گیاهی بر عملکرد رشد، شاخصهای بیوشیمیایی خون و ویژگی های لاشه جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 12، دوره 22، شماره 4، دی 1399، صفحه 633-644 اصل مقاله (666.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.294111.623482 | ||
نویسندگان | ||
حمید مولایی مقبلی1؛ مژگان مظهری* 2؛ امیدعلی اسماعیلی پور2؛ حسین دوماری3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. | ||
3استادیار، گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. | ||
چکیده | ||
اثر منابع مختلف روغن گیاهی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی خون جوجههای گوشتی، با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-جیره پایه و روغن سویا، 2-جیره پایه و روغن آفتابگردان، 3-جیره پایه و روغن کانولا و 4- جیره پایه و روغن کنجد بودند. اثر منبع روغن بر مصرف خوراک در دورههای مختلف پرورش معنیدار نبود. در دوره رشد، پایانی و کل دوره پرورش، جوجههای تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا افزایش وزن بالاتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری را در مقایسه با جوجههای تغذیه شده با دیگر منابع روغن داشتند (p>0/05). هزینه خوراک مصرفی در جیره های حاوی روغن کنجد بالاتر از سایر جیره های آزمایشی بود و پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی روغن کنجد سود کم تری در مقایسه با پرنده های تغذیه شده با روغن سویا و کانولا داشتند(p>0/05). وز ننسبی لاشه، سینه و ران در جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا بیشتر بود(p>0/05). کلسترول سرم خون جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد کمتر از سایر تیمارها بود(p>0/05). باتوجه به مشاهده عملکرد بهتر در جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا با در نظر گرفتن هزینه پایین تر و سود بالاتر جیره حاوی روغن کانولا در مقایسه با روغن کنجد مصرف آن در جیره جوجه های گوشتی توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ چربی بطنی؛ روغن کانولا؛ روغن کنجد؛ کلسترول | ||
مراجع | ||
1. Agah MJ, Mirakzehi MT, Nassiri Moghadam H, Saleh MH, Golian AG, Hashemi MR and Raji AR (2015) Effect of olive leaf extract and sesame oil on performance, nutrient digestibility and antioxidant status of broiler under heat stress. Animal Science Journal, 109: 67-84 (In Persian). 3. Al-Daraji HJ, Al-Mashadani HA, Al-Hayani WK and Al-Hassani AS (2012) Effect of the supplementation of the laying quails ration with sesame (Sesamum indicum) seeds and oil on egg quality traits. International Journal of Applied Biology and Pharmaceutical Technology, 3: 54-63. 25. Sanz M, Flores A and Lopez-Bote CJ (2000).The metabolic use of energy from dietary fat in broilers is affected by fatty acid saturation. British Poultry Science, 41: 61-68. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 524 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 329 |