تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,809 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,901 |
مقایسه عمر گلجایی و کیفیت ژربرا در محلول محافظ حاوی اسانسهای گیاهی و ترکیبات شیمیایی | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 17، دوره 23، شماره 2، تیر 1400، صفحه 429-442 اصل مقاله (524.28 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2020.291623.2289 | ||
نویسندگان | ||
حنیفه سید حاجی زاده* 1؛ زهره مانی2؛ فتانه یاری3؛ فهیمه قلی زاده وکیل کندی2 | ||
1دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران. | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران. | ||
3استادیار، پژوهشکده کشاورزی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
عدم تعادل آبی و مسدودشدن آوندها عامل اصلی عمر گلجایی کوتاه ژربرا میباشد. بهمنظور بررسی پتانسیل اسانسهای گیاهی در محلول محافظ به جای ترکیبات شیمیایی، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل محلولهای گلدانی حاوی 8-هیدروکسی کوئینولین سولفات (صفر و ppm 100) و اسانس آویشن و مرزه (ppm 500 و 250) بودند. محلول گلدانی حاوی آب مقطر و 8-HQS بهعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. سپس هر هفته علاوه بر بررسی ماندگاری گلها، برخی پارامترهای فیزیولوژیکی، روابط آبی گیاه و جمعیت میکروبی اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد گلهایی که در محلول حاوی ppm 250 اسانس آویشن قرار داشتند، 6/8 روز عمر گلجایی بیشتری نسبت به شاهد داشتند. از نظر ثابت پایداری غشا گلبرگ تیمار ppm 500 مرزه بهترین عملکرد را نسبت به هر دو شاهد حاوی آب مقطر و 8-HQS در پایان نمونهبرداری داشت. گلبرگهای ژربرا که در تیمار حاوی اسانس آویشن ppm 250 قرار داشتند، شادابتر بوده و نسبت به سایر تیمارها حتی در مقایسه با تیمار 8-HQS حاوی درصد آب بالاتری بودند. طی ماندگاری آنتوسیانین و ماده خشک روند افزایشی و مواد جامد محلول روند کاهشی داشت. خاصیت آنتیباکتریال اسانسها با درنظرگرفتن نتایج مطلوب کنترل رشد جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده، حتی در مقایسه با 8-HQS، کاملاً اثبات شد. لذا بهنظر میرسد اسانسهای گیاهی بهخوبی قابلیت جایگزینی با مواد شیمیایی ضد باکتریایی را داشته و از اثرات مخرب زیستمحیطی مواد شیمیایی متداول خواهند کاست. | ||
کلیدواژهها | ||
تعادل آبی گلبرگ؛ خاصیت ضد میکروبی؛ عمر گلدانی؛ محلول نگهدارنده؛ 8-هیدروکسی کوئینولین سولفات | ||
مراجع | ||
Ahmadi Mirabad, A., Nejad Hoseini, S. M., Arshadi, H., & Ebrahimi, M. (2015). The effect of some essential oils on vase life of carnation (Dianthus caryophillus cv. Beaumonde). In: 3rd National Conference of medicinal plants and sustainable agriculture, Hamadan, Shahid Mofteh Faculty. Iran. (In Persian) Asrar, A.W.A. (2011). Effects of some preservative solutions on vase life and keeping quality of snapdragon (Antirrhinum majus L.) cut flowers. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, 11(1), 29-35. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jssas.2011.06.002 Balestra, G.M., Agostini, R., Bellincontro, A., Mencarelli, F., & Varvaro, L. (2005). Bacterial populations related to gerbera (Gerbera jamesonii L.) stem break. Phytopathologia Mediterranea, 44(3), 291-299. Bariola, P.A., MacIntosh, G.C., & Green, P.J. (1999). Regulation of S-like ribonuclease levels in Arabidopsis. Antisense inhibition of RNS1 or RNS2 elevates anthocyanin accumulation. Plant Physiology, 119(1), 331-342. DOI: https://doi.org/10.1104/pp.119.1.331 Bayat, H., Azizi, M., Shour, M. & Vahdati, N. (2010). The Effect of Ethanol and Essential Oil in Extending the Vase Life of Cut Flowers of carnation (Dianthus caryophyllus cv. Yellow candy). 5rd national Conference on New Idea in Agriculture, Islamic Azad University, Isfahan Branch (Khorasgan), Faculty of Agriculture. Iran. DOI: https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11602. (In Persian) Bayat, H., Geimadil, R. & Saadabad, A. A. (2013). Treatment with essential oils extends the vase life of cut flowers of lisianthus (Eustoma grandiflorum). Journal of Medicinal Plants and By-products, 2, 163-169. Bidarigh, S. (2015). Improvement vase life of chrysanthemum (Dendranthema grandiflorum L.) cut flowers using essential oils of geranium, eucalyptus and myrtus. Journal of Ornamental Plants, 5(4), 213-221. Chanjirakul, K., Shiow, U.Y., Chien, Y.W., & Siriphanich, J. (2008). Effect of natural volatile compounds on antioxidant capacity and antioxidant enzymes in raspberries. Postharvest Biology. Technology, 40,106-115. DOI: https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2006.01.004 Danai, E., Mostofi, Y., Moradi, P., & Azizinejad, R. (2011). Effect of some chemical treatments on postharvest quality and vase life ofgerbera cut flowers (Gerbera jamesonii cv. Good Timing). Journal of crops improvment, 13(1), 21-29. (In Persian) Ezhilmathi, K., Singh, V., Arora, A., & Sairam, R. (2007). Effect of 5-sulfosalicylic acid on antioxidant activity in relation to vase life of Gladiolus cut flowers. Journal of plant growth regulation, 51, 99-108. DOI: https://doi.org/10.1007/s10725-006-9142-2 Fereidouni Mehr, E., Babaei, A., Moradi, P., & Shafiei, M. R. (2011). The Effect of Benzyl Adenine, Nanosilver, 8-Hydroxyquinoline Sulfate and Sucrose in Increasing longevity and Some Qualitative Traits of Cut flower carnation. Plant and Ecosystem,7, 1-29. (In Persian) Getaspolus, D., & Cheble, B. (1999). Effects of pre- and postharvest calcium applications on the vase-life of cut gerberas. Journal of horticultural science & biotechnology, 74, 78–81. DOI: https://doi.org/10.1080/14620316.1999.11511076 Gunes, A., Inal, A., Adak, M. S., Bagci, E. G., Cicek, N., & Eraslan, F. (2008). Effect of drought stress implemented at pre-or post-anthesis stage on some physiological parameters as screening criteria in chickpea cultivars. Russian Journal of Plant Physiology, 55(1), 59-67. DOI: 10.1134/S102144370801007X Irigoyen, J. J., Einerich, D. W., & Sánchez‐Díaz, M. (1992). Water stress induced changes in concentrations of proline and total soluble sugars in nodulated alfalfa (Medicago sativa) plants. Physiologia plantarum, 84(1), 55-60. DOI: 10.1111/j.1399-3054.1992.tb08764.x Jiang, C.Z. (2012). Michael S. Reid Department of Plant Sciences University of California Davis, California 95616, USA. Horticulture Reviews, 40, 1. Juven, B., Kanner, J., Schved, F., & Weisslowecz, H. (1994). Factors that interact with the antibacterial action of thyme essential oil and its active constituents. Journal of Applied Microbiology, 76, 626-631. DOI: 10.1111/j.1365-2672.1994.tb01661.x Kharrazi, M., Sharifi,A., Bagheri, A., & Moradian, Y. M. (2017). The Effect of hormonal compounds on micropropagation of fifteen cultivars of Gerbera (Gerbera jamesonii Bolus ex Hooker f.). Plant production, 40(4), 91-102. DOI: 10.22055/PPD.2018.13443. (In Persian) Koushesh Saba, M., & Nazari, F. (2017). Vase Life of Gerbera Cut Flower cv. Pink Power affected by Different Treatments of Plant Essential Oils and Silver Nanoparticles. Journal of Plant Production Research, 24(2), 43-59. DOI: 10.22069/JOPP.2017.11154.2036. (In Persian) Macnish, A. J., Leonard, R. T., & Nell, T. A. (2008). Treatment with chlorine dioxide extends the vase life of selected cut flowers. Postharvest biology and technology, 50, 197-207. DOI: https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2008.04.008 Nadaf zadeh, M., Abdanan Mehdizadeh, S., & Salehi Salmi, M. (2019). Prediction and Control of the Water Content of the Turfgrass Plant by an Intelligent System Using Image Processing and Support Vector Regression Algorithm. Machine Vision and Image Processing, 5(2), 85-102. (In Persian) Nakano, Y., & Asada, K. (1981). Hydrogen peroxide is scavenged by ascorbate-specific peroxidase in spinach chloroplasts. Plant and Cell Physiology, 22, 867-880. DOI: https://doi.org/10.1093/oxfordjournals.pcp.a076232 Pichersky, E., Noel, J. P., & Dudareva, N. (2006). Biosynthesis of plant volatiles. Natures diversity and ingenuity. Science, 311, 808-811. DOI: 10.1126/science.1118510 Ramirez-Vallejo, P., & Kelly, J. D. (1998). Traits related to drought resistance in common bean. Euphytica, 99(2), 127-136. DOI: 10.1023/A:1018353200015 Sabzmeidani, E., Heydari, M., & Razaghi Pei ghale, H. (2012). The Effect of ethanol and Satureja essential oil on postharvest of chrysanthemum (Chrysanthemum indicum cv. White) cut flowers. The 3rd National Conference on Agriculture and Food Sciences. Islamic Azad University, Fasa Branch. (In Persian) Sairam, R. K., Deshmukh, P. S., & Shukla, D. S. (1997). Tolerance to drought andtemperature stress in relation to increased antioxidantenzyme activity in wheat. Journal of agronomy and crop science, 178, 171-177. DOI: https://doi.org/10.1111/j.1439-037X.1997.tb00486.x Sakihama, Y., Cohen, M. F., Grace, S. C., & Yamasaki, H. (2002). Plant phenolic antioxidant and prooxidant activities: phenolics-induced oxidative damage mediated by metals in plants. Toxicology, 177(1), 67-80. DOI: 10.1016/s0300-483x (02)00196-8 Shanan, T. N., Emara, K. S., & Barakat, S. O. (2010). Prolonging vase life of carnation flowers using natural essential oils and its impact on microbial profile of vase solutions. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, 4(8), 3559-3574. Soad, M. M. I., Lobna, S. T., & Rawia, A. E. (2011). Extending postharvest life and keeping quality of gerbera cut-flowers using some chemical preservatives. Journal of Applied Sciences Researches, 7(7), 1233-1239. Wagstaff, C., Bramke, I., Breeze, E., Thornber, S., Harrison, E., Thomas, B., Buchanan-Wollaston, V., Stead, T., & Rogers, H. (2010). A specific group of genes respond to cold dehydration stress in cut Alstroemeria flowers whereas ambient dehydration stress accelerates developmental senescence expression patterns. Journal of Experimental Botany, 61, 2905-2921.DOI:https://doi.org/10.1093/jxb/erq113 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 506 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 425 |