تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,556 |
تعداد مقالات | 70,750 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,749,822 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,957,814 |
تاثیر پد جاذب حاوی اسانس دانه زنیان (Carum copticum) بر زمان ماندگاری فیله قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 2، تیر 1399، صفحه 187-198 اصل مقاله (1.17 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.300103.1156 | ||
نویسندگان | ||
ابراهیم علیزاده دوغیکلائی* 1؛ طاهره بختیاری2؛ محسن شهریاری مقدم3؛ احسان احمدی فر4 | ||
1دانشگاه زابل، دانشکده منابع طبیعیی، گروه شیلات | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
3دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
4استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
چکیده | ||
هدف این مطالعه بررسی تاثیر پد جاذب حاوی اسانس دانه زنیان بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله قزلآلای رنگینکمان طی نگهداری در یخچال میباشد. بدین منظور 10 میلی لیتر اسانس 5/1 درصد دانه زنیان در تیمارهای مختلف به پد و فیلهها اضافه، سپس بستهبندی و در یخچال (4 درجه سانتیگراد) نگهداری شدند. فراسنجههای شیمیایی (پراکسید (PV)، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)) و میکروبی (شمارش باکتریهای کل (TVC) و باکتریهای سرماگرا (PTC)) در روزهای صفر، 3، 6، 9 و 12 اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تیمار نمودن فیلهها با پد جاذب و اسانس دانه زنیان موجب کند شدن روند افزایش میزان PV، TBA و TVB-N هنگام نگهداری گردید. میزان بار باکتریایی کل (TVC) و سرماگرا (PTC) فیلهها هنگام نگهداری در یخچال به طور معنیداری افزایش یافت (05/0>p ). اما این افزایش در فیلههای تیمار شده نسبت به شاهد کمتر بوده و سبب افزایش زمان ماندگاری فیلههای تیمار شده گردید. با توجه به نتایج این تحقیق میتوان نتیجه گیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس دانه زنیان سه روز بر زمان ماندگاری فیلهها افزوده و میتوان از آن به همراه یک نگهدارنده طبیعی در محصولات شیلاتی استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
پد جاذب"؛ "اسانس"؛ "دانه زنیان"؛ " قزل آلای رنگین کمان"؛ " | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 508 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 437 |