تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,426 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,530 |
مقایسه اثرهای آنتیاکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه درآوری در بازههای زمانی مختلف انبارداری تخم در بلدرچین تخمگذار ژاپنی | ||
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک | ||
دوره 19، شماره 3 - شماره پیاپی 15، اسفند 1398، صفحه 42-46 اصل مقاله (1.16 M) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی- ترویجی | ||
نویسندگان | ||
وحید قلیپور عباسی* 1؛ حسین ملکی پسند کالمرزی2 | ||
1دکتری تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | ||
2دکتری تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این آزمایش مقایسه اثرهای آنتی اکسیدانی آویشن و پونه بر قابلیت جوجه درآوری در بازههای مختلف زمانی انبارداری تخم در بلدرچین تخمگذار ژاپنی بود. تعداد 420 قطعه بلدرچین ژاپنی دو ماهه در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار (15 پرنده در هر تکرار که شامل 12 قطعه بلدرچین ژاپنی ماده و 3 قطعه بلدرچین ژاپنی نر) به مدت 45 روز با جیرههای آزمایشی: تیمار 1) جیره شاهد (فاقد آویشن و پونه)، تیمار 2) جیره شاهد + 5/1 درصد آویشن، تیمار 3) جیره شاهد + 3 درصد آویشن، تیمار 4) جیره شاهد + 5/4 درصد آویشن، تیمار 5) جیره شاهد + 5/1 درصد پونه ، 6) جیره شاهد + 3 درصد پونه، تیمار 7) جیره شاهد + 5/4 درصد پونه تغذیه شدند. تخمهای تولید شده در آخرین هفته آزمایش جمعآوری و به سه گروه تقسیم شدند، گروه اول به مدت یک هفته، گروه دوم به مدت دو هفته و گروه سوم به مدت سه هفته در شرایط دمایی 17-14 درجه، رطوبت 70 درصد و دو بار چرخش 45 درجه در روز انبار شدند. در انتهای هر هفته تخمها به دستگاه جوجهکشی انتقال و قابلیت جوجه درآوری آنها محاسبه میشدند. نتایج به دست آمده از این آزمایش نشان داد که استفاده از آویشن در سطح 5/1 درصد برای تخمهایی که به مدت 1 هفته انبار شده و نیز در سطح 3 درصد برای تخمهایی که به مدت 2 و3 هفته انبار شده بودند بهصورت معنیداری باعث افزایش قابلیت جوجه درآوری شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن؛ پونه؛ بلدرچین تخم گذار ژاپنی؛ قابلیت جوجهدرآوری | ||
مراجع | ||
شکوهمند، م. (1388). پرورش بلدرچین. انتشارات نوربخش. ضیایی، س. و تیموری، ع. (1384). احتیاط مصرف و تداخلات دارویی گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه شیراز. Abdalla, AE., and Roozen, JP. (1999). Effect of plant extracts on oxidative stability of sun flower oil and emulsion. Food Chemistry, (64), 323-329. SAS Institue. (2000). SAS SQL Procedure User Guide, Version 9. 1st Edn., SAS, Cary, ISBN: 13:978-158025599X, pp:576. Surai, AP., Surai, PF., Steinberg, W., Wakeman, WG., Speake, BK., and Sparks, NH. (2003). Effect of canthaxanthin content of the maternal diet on the antioxidant system of developing chick. Poultri Science, (44) 612-619. Yang, SC., and Chen, KH. (2001). The oxidation of cholesterol in the yolk of selective traditional Chinese egg products. Poultry Science, (80) 370-375. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 303 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 214 |