تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,932 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,094 |
اثر نوع گیاهان علوفهای و روش کشت بر کمیت و کیفیت علوفه در الگوی کشت مخلوط | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 10، دوره 22، شماره 2، تیر 1399، صفحه 295-305 اصل مقاله (833.45 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2020.284842.2240 | ||
نویسندگان | ||
امیر آینه بند* 1؛ سید صابر حسینی2؛ معصومه فرزانه3 | ||
1استاد، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
2دانشجوی کارشناسیارشد، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
3استادیار، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از اجرای این تحقیق بررسی اثر افزایش تنوع گیاهان علوفهای شبدر، جو، نخود، ماشک و شنبلیله در روشهای مختلف کشت بر خصوصیات کمی و کیفی علوفه است. این آزمایش در سال زراعی 97-96 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. طرح آزمایشی بهصورت کرتهای یکبار خردشده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمار اصلی روش کشت در سه سطح شامل: M1 کشت خطی بافاصله بین ردیف ده سانتیمتر، M2: کشت خطی بافاصله بین ردیف بیست سانتیمتر و M3: کشت درهم بود. فاکتور فرعی شامل تنوع کشت گیاهان علوفهای با هفت سطح شامل: D1:] 50% جو+ 50% شبدر (شاهد)[، D2 ] 50% جو + 25% شبدر + 25% نخود[، D3:] 50% جو+ 25% شبدر + 25% ماشک[، D4 :]50% جو+ 25% شبدر + 25% نخود [D5:]50% جو+ 25% نخود + 25% ماشک[D6: ] 50% جو+ 25% نخود + 25% شنبلیله[ و D7:] 50% جو+ 25% ماشک + 25% شنبلیله. خصوصیات کمی شامل عملکرد و اجزای عملکرد علوفه وخصوصیات کیفی شامل پروتئین خام، الیاف غیرمحلول در شویندهی اسیدی (ADF)، الیاف محلول در شویندهی اسیدی (NDF)، مادهی خشک قابلهضم، کربوهیدراتهای محلول در آب، الیاف خام و خاکستر اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد بیشترین عملکرد کل علوفه (g.m-2 9/1268) در تیمار روش کشت خطی بافاصله بین ردیف ده سانتیمتر و تنوع گیاهی 50% جو+ 25% نخود + 25% شنبلیله بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
تنوع زراعی؛ جو؛ شبدر؛ عملکرد علوفه؛ الیاف غیرمحلول و الیاف محلول در شویندهی اسیدی | ||
مراجع | ||
Amini, R., Shamayeli, M. & Mohammadi Nasab, D. (2014). Assessment of yield and yield components of corn under two and three strip intercropping systems. International journal of Agriculture and Bioscience, 3, 65-79. Assefa, A. & Ledin, I. (2001). Effect of variety, soil type and fertilizer on the establishment, growth, forage yield, quality and voluntary intake by cattle of oats and vetches cultivated in pure stand and mixtures. Animal Feeding Science Technology, 92, 95-111. DOI: 10.1016/S0377-8401(01)00242-5 Aynehband, A., Behrooz, M. & Afshar, A. H. (2010). Study of intercropping agroecosystem productivity influenced by different crops and planting ratios. American-Eurasian Journal of Agricultural and Environmental Sciences, 7(2), 163-169. Bahari, A., Aynehband, A., Fateh, A., 2014. Effect of Different Methods of Managing Wheat Residues on Yield and Yield Components of Forage in Amaranth and Mung been Culture. Journal of Agricultural Science and Sustainable Production 24 (1): 16-1. Carr, P.M., Horsley, R. & Poland, W. (2004). Barlet, Oat and cereal-pea mixture as dryland forages in the Northern Great Plains. Agronomy Journal, 96, 677-684. Eishi Rezaei, A., Rezvani Moghadam, P., Khazaee, F. H. & Mohammad Abadi, P. (2011). Effect of density and pattern of mixed (rough and dense) cultivars of millet and soybean on yield performance and their forage components. Mashhad, Iran. Journal of Iranian Crop Researches, 9(1), 50-59. (in Persian) Ghalenoee, Sh., Koocheki, A., Poryazdi, M. & Jahan, M. (2017). Effect of different treatments on row crop and mixed of sesame and bean Yield and Yield Components. Iranian Journal of Field Crops Research, 15(3), 588-602. DOI:10.22067/gsc.v15i3.49345. Hauggaard-Nielsen, H., Ambus, P. & Jensen, E.S. (2004). Interspecific competition, N use and interference with weeds in pea and barley intercropping. Field Crops Research, 70, 101-109. Javanmard, A. & Eskandari, H. (2014). Examination of some competitive parameters and quality of forage in different patterns of maize crop cultivation with cluster flowers, beans, dill and clover. Journal of Crop Production, 7(3), 89-108. (in Persian) Kashani, A. & Mesgarabashi, M. (2000). Investigating the performance of barley and clover mixture cultivation in Ahwaz climate. Iranian Journal of Agricultural Sciences, 4(4), 51-45. (in Persian) Lithourgidis, A.S., Vasilakoglou, I.B., Dordas, K.V. & Yiak Oulaki, M.D. (2006). Forage yield and quality of common vetch mixtures with oat and triticale in two seedling ratios. Field crops Res, 99, 106-1130. Mohsenabadi, Gh. R., Jahansooz, M.R., Chaeichi, M.R., Rahimian Mashhadi, H., Liaghat, A.M. & Savaghebi, Gh. (2008). Evaluation of barley–vetch intercrop at different nitrogen rates. Journal of Agricultural Science Technology, 10, 23-31. Moradi, P., Asghari, J., Mohsenabadi, Gh. & Samiezadeh, H. (2014). Role of triple intercropping system in weeds control and Naked-Pumpkin (Cucurbita pepo L.) yield. Journal of Sustain Agriculture, 93, 24-4. (in Persian) Nabati Nasaz, M., gholipouri, A. & Mostafavi Rad, M. (2016). Evaluation of forage yield and some corn traits (mays Zea L) under the influence of mixed cultivations with peanut (Arachis hypogea L.) and nitrogen levels. Journal of Agroecology, 8(1), 70- 81. (in Persian) Nakhzarimoghadam, A. (2017). Effect of nitrogen and row cropping pattern on the quality and quality of forage and pea and equipotential equity. Journal of Crops Production, 10(1), 54-39. DOI: 10.22067/jag.v8i1.34136. Pond, W. G., Church, D. C., Pond, K. R. & Schoknecht, P. A. (2005). Sheep and goats. Basic animal nutrition and feeding. (5th ed.). Hoboken, NJ, USA: John Wiley & Sons, 439-460. Pouramir, F., Koocheki, A., Nasiri Mahallati, M. & Ghorbani, R. (2010). Evaluation of yield and yield components in sesame and pea intercropping replacement series. Iranian Journal of Agricultural Research, 8(5), 757-747. Sharifi, Y. (2004). Evaluation of forage production in cowpea – sorghum intercropping. M.Sc. Thesis in Agronomy, Tarbiat Modarres University. Toraifi, P. (2016). Ecological study of blend of barley and fenugreek under nitrogen fertilizer in Ahvaz. Master thesis of the Department of Agronomy and Plant Breeding. Shahid Chamran University of Ahwaz. (in Persian) Van Soest, P.J., Robertson J.B., Lewis. B.A.)1991(.Methods for Dietary Fiber, Neutral Detergent Fiber, and Nonstarch Polysaccharides in Relation to Animal Nutrition. Journal of Dairy Science, 74, 3583-3591. DOI: 10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2 Zamanian M. (2003). Evaluation of performance and quality of alfalfa cultivars in different harvests. Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources, 10(1), 82-73. (in Persian) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 485 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 405 |