تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,208 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,571 |
پتانسیل سنجی تولید انرژی زیستی حاصل از محصول ذرت با رویکرد ردپای آب | ||
اکوهیدرولوژی | ||
مقاله 10، دوره 7، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 121-129 اصل مقاله (1009.79 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ije.2020.293955.1251 | ||
نویسندگان | ||
علی محمدی* 1؛ حسین یوسفی2 | ||
1دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آب – منابع آب، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
2دانشیار، گروه انرژی های نو و محیط زیست، دانشکدۀ علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
ترویج تأمین انرژی از زیستتوده برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، سبب تمرکز بر تولید محصولات مهم از منظر انرژی و در نهایت، افزایش مصرف آب شده است. از اینرو، در پژوهش حاضر برای بررسی پیوند آب و انرژی زیستی، از شاخصی با عنوان «رد پای آب» استفاده شد. به این منظور، اطلاعات مرتبط با محصول ذرت دانهای در دشتهای استان خوزستان جمعآوری شد. براساس محاسبات انجامشده مشخص شد که رد پای آب محصول ذرت در سطح استان، میانگینی برابر با (m3/ton) 6/3355 دارد و رد پای آب زیستتودۀ آن نیز برابر با (m3/ton) 9/214 است. همچنین، بررسی رد پای آب انرژی زیستتودۀ ذرت نشان داد بیشترین و کمترین رد پای آب هر واحد از انرژی بهترتیب در دشت بهبهان (m3/GJ) 1/27 و در دشت عباسآباد (m3/GJ) 10 وجود دارد. بر این اساس، استان خوزستان با میانگین رد پای آب (m3/GJ) 13، وضعیت بهتری از منظر رد پای آب زیستتودۀ ذرت نسبت به کشورهایی نظیر زیمباوه، برزیل و آمریکا بهترتیب با رد پای آب برابر با 200، 39 و 18 (m3/GJ) دارد. با تهیۀ نقشۀ پتانسیل تولید انرژی زیستتوده با رویکرد رد پای آب نیز مشخص شد که دشتهای جنوب شرقی استان (بهویژه بهبهان، امیدیه، هندیجان)، به دلیل آنکه رد پای آب انرژی زیستتودۀ آنها بین 12 تا 1/27 (m3/GJ) است، اولویت کمی برای تولید زیستتوده دارند و در مقابل، دشتهای شمالی و شرقی (بهویژه عباسآباد، اندیمشک، صیدون و قلعه تل) با رد پای آب انرژی زیستی 10 تا 9/10 (m3/GJ)، اولویت زیادی برای استفاده از زیستتودۀ ذرت برای تولید انرژی دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
خوزستان؛ ذرت؛ زیستتوده؛ گازهای گلخانهای | ||
مراجع | ||
[1]. Souza GM, Ballester MV, de Brito Cruz CH, Chum H, Dale B, Dale VH, Fernandes EC, Foust T, Karp A, Lynd L, Maciel Filho R. The role of bioenergy in a climate-changing world. Environmental development. 2017 Sep 1;23: 57-64. [2]. Renewable Energy Policy Network for the 21st Century (REN21). Available online: http://www.Ren21.Net/ status-of-renewables/global-status-report/ (accessed on 17 Nov 2019). [3]. Masera OR, Bailis R, Drigo R, Ghilardi A, Ruiz-Mercado I. Environmental burden of traditional bioenergy use. Annual Review of Environment and Resources. 2015 Nov 4;40:121-50. [4]. Ahrens T, Drescher-Hartung S, Anne O. Sustainability of future bioenergy production. Waste Management. 2017, 67, 1–2. [5]. Pfister S, Koehler A, Hellweg S. Assessing the environmental impacts of freshwater consumption in LCA. Environmental science & technology. 2009 Apr 23;43(11):4098-104. [6]. Mathioudakis V, Gerbens-Leenes PW, Van der Meer TH, Hoekstra AY. The water footprint of second-generation bioenergy: A comparison of biomass feedstocks and conversion techniques. Journal of cleaner production. 2017 Apr 1;148: 571-82. [7]. Gerbens-Leenes PW, Hoekstra AY, Van der Meer TH. The water footprint of energy from biomass: A quantitative assessment and consequences of an increasing share of bio-energy in energy supply. Ecological economics. 2009 Feb 15;68(4):1052-60. [8]. Mohammadi, A., Yousefi, H., Noorollahi, Y., Sadatinejad, S. Choosing the best province in potato production using water footprint assessment. Iranian journal of Ecohydrology, 2017; 4(2): 523-532. [In Persian] [9]. Hoekstra AY, Chapagain AK, Mekonnen MM, Aldaya MM. The water footprint assessment manual: Setting the global standard. Routledge; 2011. [10]. Schyns JF, Vanham D. The Water Footprint of Wood for Energy Consumed in the European Union. Water. 2019 Feb;11(2):206. [11]. Mekonnen MM, Romanelli TL, Ray C, Hoekstra AY, Liska AJ, Neale CM. Water, energy, and carbon footprints of bioethanol from the US and Brazil. Environmental science & technology. 2018 Nov 14;52(24):14508-18. [12]. Ministry of Agriculture, Agricultural statistics of Agricultural crops products. Ministry of Agriculture Publication. Vol. 1. 2016; 163p. [In Persian] [13]. Ababaei B, Etedali HR. Water footprint assessment of main cereals in Iran. Agricultural Water Management. 2017 Jan 1;179:401-11. [14]. Ababaei B, Etedali HR. Estimation of water footprint components of Iran’s wheat production: Comparison of global and national scale estimates. Environmental processes. 2014 Sep 1;1(3):193-205. [15]. Henteh, Z., Aminian, R. Response of Late Maturing Hybrids Seed Corn to the Application of Potassium Sulfate under Deficit Irrigation, 2017; Nov 2 (42): 283-302. [In Persian] [16]. Chukalla AD, Krol MS, Hoekstra AY. Green and blue water footprint reduction in irrigated agriculture: effect of irrigation techniques, irrigation strategies and mulching. Hydrology and earth system sciences. 2015 Dec 21;19(12):4877-91. [17]. Gheewala SH, Berndes G, Jewitt G. The bioenergy and water nexus. Biofuels, Bioproducts and Biorefining. 2011 Jul;5(4):353-60.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 444 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 312 |