تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,884 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,007 |
اثرات سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی و شوری آب بر شاخص های رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) | ||
شیلات | ||
مقاله 8، دوره 73، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 65-80 اصل مقاله (1.55 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.299979.1154 | ||
نویسندگان | ||
مرتضی سوری1؛ وحید یاوری2؛ محمد ذاکری* 2؛ مهرداد محمدی دوست3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر. | ||
3پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر اثر سطوح مختلف پروتئین جیرهغذایی و شوری آب بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه میگوی پاسفید (Litopenaeus vannamei) جوان مورد بررسی قرار گرفت. 350 قطعه میگو با متوسط وزن و طول اولیه 18/0±55/5 گرم و 15/0±81/8 سانتیمتر، در 27 عدد مخزن بتنی با ظرفیت 10 تن آب توزیع گردیدند. تیماربندی براساس طرح ماتریکس (3×3) شامل سه سطح شوری 3-0، 15-12 و 35-32 قسمت در هزار در سه سطح پروتئین جیرهغذایی 25، 35 و 45 درصد طراحی شد. غذادهی 4 بار در روز در ساعات 6، 12، 18 و 24 در حد سیری و به مدت 56 روز انجام گردید. براساس نتایج، بالاترین شاخصهای رشد در هر سطح شوری آب در جیرهغذایی حاوی 35% پروتئین مشاهده گردید که به لحاظ آماری اختلاف معنیداری با جیرهغذایی حاوی 45% پروتئین نداشت. از طرفی بیشترین میزان درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در بالاترین سطح شوری مشاهده گردید. همچنین بهترین ضریب تبدیل غذایی و کارایی غذایی در بالاترین سطح پروتئین جیرهغذایی و شوری آب حاصل گردید. در شاخصهای مورفومتریک، اختلاف معنیداری بین سطوح مختلف پروتئین جیرهغذایی و شوری آب مشاهده نشد. بررسی نتایج ترکیبات بیوشیمیایی لاشه نیز نشان داد که افزایش سطوح پروتئین جیرهغذایی و شوری آب تأثیر معنیداری بر پروتئین، رطوبت و خاکستر بدن نداشت، درحالیکه بر چربی بدن بهطور معنیداری (05/0>P) مؤثر بود و بیشترین میزان چربی در بالاترین سطح شوری و پروتئین مشاهده گردید؛ البته اختلاف معنیداری نیز بین سطوح 35 و 45 درصد پروتئین مشاهده نشد. بدین ترتیب براساس نتایج کسبشده در مطالعه حاضر سطح 35 درصد پروتئین رژیم غذایی جهت تغذیهاین گونه در شوری آب 35-32 قسمت در هزار مشاهده گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین؛ شوری آب؛ رشد؛ شاخصهای تغذیه؛ ترکیبات بیوشیمیایی لاشه؛ Litopenaeus vannamei | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 368 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 376 |