تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,107,486 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,212,377 |
بررسی اثرمتقابل عصارههای گیاهی (کنوکارپوس، یوکا و پالونیا) بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیمی هپاتوپانکراس و کیفیت آب محیط پرورش میگوی وانامی در دو سیستم پرورش (محیط بیوفلاک و بدون بیوفلاک) | ||
شیلات | ||
مقاله 2، دوره 72، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 130-143 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2019.74689 | ||
نویسندگان | ||
حسین آدینه* 1؛ محمد هرسیج1؛ محمد خادمی حمیدی1؛ عافیه ناظر2 | ||
1استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
2دانش آموخته گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
چکیده | ||
این مطالعه بهمنظور بررسی اثر متقابل سیستم پرورش (بیوفلاک و بدون فلاک) و افزودنیهای غذایی (یوکا، کنوکارپوس، پالونیا و شاهد) بر عملکرد رشد و تغذیه، فعالیتهای آنزیمی و کیفیت آب محیط پرورش میگو پاسفید انجام شد. میگوی پا سفید با میانگین وزن 07/0± 47/1 گرم و 37/0± 00/7 سانتیمتر در 24 مخزن با حجم آبگیری 50 لیتر برای 30 روز ذخیرهسازی شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۸ تیمار و هر یک با ۳ تکرار بود که شامل؛ بیوفلاک+ 1% عصارههای گیاهی یوکا (BY)، کنوکارپوس (BCO) و پالونیا (BP)، شاهد (BC) و بدون بیوفلاک+ 1% عصارههای گیاهی یوکا (Y)، کنوکارپوس (CO) و پالونیا (P)، شاهد (C). تفاوت معنیداری بین پارامترهای تولید میگو در بین تیمارها وجود نداشت. بیشترین وزن (14/0± 66/4 گرم) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (04/0± 92/0) برای میگوهای پرورش یافته در تیمار BCO بدست آمد. بیشترین سطح آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمارهای Y و BY بهدست آمد. عصاره گیاه یوکا در جیره غذایی منجر به کاهش آمونیاک شد. نتایج نشان داد که ازعصاره Conocarpus erectus برای تقویت رشد و از عصاره Yucca schidigera برای بهبود کیفیت آب میتوان در سیستم بیوفلاک استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
میگوی سفید غربی؛ عصاره های گیاهی؛ عملکرد رشد؛ شاخصهای آنزیمی؛ سیستم بیوفلاک؛ کیفیت آب | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 428 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 576 |