تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,505,103 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,211 |
بررسی راندمان تولید، ترکیبات تقریبی و اسیدهای آمینه پودر دو گونه خیار دریایی Holothuria loeucospilataو Stihcopus hermani برای تولید کپسول | ||
شیلات | ||
مقاله 8، دوره 72، شماره 1، خرداد 1398، صفحه 97-103 اصل مقاله (755.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2019.74393 | ||
نویسندگان | ||
یزدان مرادی* 1؛ ملیکا ناظمی2؛ منصوره قائنی3؛ فرحناز لکزائی4؛ سوسن شاهرخی5 | ||
1دانشیار، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران. | ||
2استادیار، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، | ||
3استادیار گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز | ||
4موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، تهران ،ایران | ||
5کارشناس ارشد، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، تهران ،ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش برخی از ترکیبات غذائی پودر دو گونه خیار دریائی Holothuria leucospilota, Stihcopus herrmanni شامل اسید های امینه، پروئتین، چربی، رطوبت، خاکستر مورد بمنظور تولیدکپسول مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام پژوهش دوگونه خیار دریایئ از عمق 5 متری اطراف جزیره قشم از طریق عملیات غواصی جمع آوری و با استفاده از پودر یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. نمونه های تهیه شده به آزمایشگاه بیوتکنولوژی پژوهشکده خلیج فارس و دریای عمان منتقل شدند. در آزمایشگاه خیارهای دریایی شستشو، طول و وزن آنها ثبت شد. نمونه ها پس از خارج کردن محتویات شکمی، برای مرحله اول به مدت 15-10 دقیقه درون آب مقطر با دمای 80-60 درجه سانتیگراد حرارت داده شد تا پخته شده و شکل لاستیکی به خود گرفتند سپس به مدت 3 روز در انکوباتور مدل INB500 با دمای 40 درجه سانتیگراد خشک گردیدند .پس از آن نمونه ها برای بار دوم در آب مقطر در حال جوشیدن به مدت 15-10 دقیقه قرار داده شدند و سپس از آب جوش خارج و در انکوباتور با دمای 45 درجه سانتیگراد به مدت 7 روز خشک بوسیله آسیاب پودر شدند. بازده تولید پودر، مقدار ترکیبات تقریبی و ترکیب اسید های امینه پودر خیارهای دریائی اندازه گیری شد. نتایج نشان دادکه بازده تولید پودر در دو گونه از 9- تا 5/10 درصد متغییر بوده است. همچنین هر دو گونه S. hermani و گونه H. leucospilota از پروتئین بالا (بیشتر از 30%) برخوردار هستند. از نظر اسید های امینه، اسپارتیک اسید در هردو گونه بیشترین مقدار بود. این مقدار در گونه S. hermani 28.5 و در گونه H. leucospilota 36.91 درصد بدست آمد. کمترین مقدار اسید امینه نیز در گونه S. hermani لیزین با 6.25% و در گونه H. leucospilota آرژنین با 13.43% میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
خیار دریائی؛ خلیج فارس؛ خارپوستان؛ کپسول؛ پودر خیار دریایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 412 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 284 |