تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,681 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,898 |
توسعه سامانه پیوسته پرتودهی فرابنفش و ارزیابی تاثیر آن بر برخی ویژگیهای کیفی دانههای انار آماده مصرف | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 10، دوره 51، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 113-123 اصل مقاله (1.17 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.283976.665218 | ||
نویسندگان | ||
رضا کریم زاده1؛ حسین مقصودی* 2؛ حمیدرضا اخوان3؛ کاظم جعفری نعیمی2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
2استادیار بخش مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
3استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر تاثیر تابش فرابنفش در محدوده UV-C با طول موج 254 نانومتر در بهبود ماندگاری دانههای انار ارزیابی گردید. برای این منظور ابتدا سامانه پیوسته پرتودهی فرابنفش ساخته شد و دانههای انار با دو دُز 3/6 و 4/8 کیلوژول بر مترمربع پرتودهی شدند. نتایج نشان داد که اثرات ساده و متقابل تابش فرابنفش، نوع ظرف و مدت زمان نگهداری بر افت وزن و شاخصهای رنگ معنیدار شد و به طور متوسط باعث 27% کاهش در افت وزن، %7 افزایش در شاخص L*، % 7/6 کاهش در مقدار a* و %10 افزایش در مقدار b* نمونههای کنترل نسبت به شاهد گردید. با افزایش دُز پرتودهی شمارش کل باکتریها و قارچها به صورت معنیدار و به میزان 65/1 چرخه لگاریتمی در هر گرم کاهش یافت. به علاوه، پرتودهی تاثیر معنیداری بر ویژگیهای حسی مورد مطالعه (رنگ، طعم و مزه، عطر و بو، بافت و پذیرش کلی) داشت. بهطور کلی، بر مبنای نتایج ارزیابی حسی، شاخصهای رنگ و رشد میکروبی، دُز تابش 3/6 کیلوژول بر مترمربع برای افزایش ماندگاری دانههای انار قرار گرفته در بستهبندی بدون منفذ پیشنهاد میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
دانه انار؛ تابش فرابنفش؛ ویژگی های کیفی؛ ماندگاری | ||
مراجع | ||
Allende, A & Artés, F (2003). Combined ultraviolet-C and modified atmosphere packaging treatments for reducing microbial growth of fresh processed lettuce. LWT-Food Science and Technology, 36, 779-786. Andrade-Cuvi, MJ, Moreno, C, Zaro, MJ, Vicente, AR & Concellón, A (2017). Improvement of the Antioxidant Properties and Postharvest Life of Three Exotic Andean Fruits by UV-C Treatment. Journal of Food Quality. Arakawa, O (1993). Effect of ultraviolet light on anthocyanin synthesis in light-colored sweet cherry, cv. Sato Nishiki. Journal of the Japanese Society for Horticultural Science, 62, 543-546. Artés-Hernández, F, Robles, PA, Gómez, PA, Tomás-Callejas, A & Artés, F (2010). Low UV-C illumination for keeping overall quality of fresh-cut watermelon. Postharvest Biology and Technology, 55, 114-120. Artés‐Hernández, F, Escalona, VH, Robles, PA, Martínez‐Hernández, GB & Artés, F (2009). Effect of UV‐C radiation on quality of minimally processed spinach leaves. Journal of the Science of Food and Agriculture, 89, 414-421. Baka, M, Mercier, J, Corcuff, R, Castaigne, F & Arul, J (1999). Photochemical treatment to improve storability of fresh strawberries. Journal of Food Science, 64, 1068-1072. Begum, M, Hocking, AD & Miskelly, D (2009). Inactivation of food spoilage fungi by ultra violet (UVC) irradiation. International Journal of Food Microbiology, 129, 74-77. Charles, MT, Tano, K, Asselin, A & Arul, J (2009). Physiological basis of UV-C induced resistance to Botrytis cinerea in tomato fruit. V. Constitutive defence enzymes and inducible pathogenesis-related proteins. Postharvest Biology and Technology, 51, 414-424. Darvishi, S, Fatemi, A & Davari, K (2012). Keeping quality of use of fresh’Kurdistan’strawberry by UV-C radiation. World Applied Sciences Journal, 17, 826-831. Demirci, A & Ngadi, MO (2012). Microbial decontamination in the food industry: Novel methods and applications, Elsevier. El Ghaouth, A, Wilson, CL & Callahan, AM (2003). Induction of chitinase, β-1, 3-glucanase, and phenylalanine ammonia lyase in peach fruit by UV-C treatment. Phytopathology, 93, 349-355. Elmnasser, N, Guillou, S, Leroi, F, Orange, N, Bakhrouf, A & Federighi, MJCJOM (2007). Pulsed-light system as a novel food decontamination technology: a review. 53, 813-821. Erkan, M, Wang, CY & Krizek, DT (2001). UV-C irradiation reduces microbial populations and deterioration in Cucurbitapepo fruit tissue. Environmental Experimental Botany, 45, 1-9. Erkan, M, Wang, SY & Wang, CY (2008). Effect of UV treatment on antioxidant capacity, antioxidant enzyme activity and decay in strawberry fruit. Postharvest Biology and Technology, 48, 163-171. Gabriel, AA, Tongco, AMP & Barnes Jr, AA (2017). Utility of UV-C radiation as anti-Salmonella decontamination treatment for desiccated coconut flakes. Food control, 71, 117-123. George, DS, Razali, Z, Santhirasegaram, V & Somasundram, C (2015). Effects of ultraviolet light (UV‐C) and heat treatment on the quality of fresh‐cut Chokanan mango and Josephine pineapple. Journal of food science, 80, S426-S434. Gómez, P, Alzamora, S, Castro, M & Salvatori, D (2010). Effect of ultraviolet-C light dose on quality of cut-apple: Microorganism, color and compression behavior. Journal of Food Engineering, 98, 60-70. Gonzalez‐Aguilar, G, Wang, CY & Buta, GJ (2004). UV‐C irradiation reduces breakdown and chilling injury of peaches during cold storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 84, 415-422. Guerrero-Beltrán , J & Barbosa-Cánovas, G (2004). Advantages and limitations on processing foods by UV light. Food science and technology international, 10, 137-147. Lamikanra, O, Kueneman, D, Ukuku, D & Bett‐Garber, KL (2005). Effect of processing under ultraviolet light on the shelf life of fresh‐cut cantaloupe melon. Journal of Food Science, 70, C534-C539. Li, J, Zhang, Q, Cui, Y, Yan, J, Cao, J, Zhao, Y & Jiang, W (2010). Use of UV‐C treatment to inhibit the microbial growth and maintain the quality of yali pear. Journal of food science, 75, M503-M507. Maharaj, R, Arul, J & Nadeau, P (2010). UV-C irradiation of tomato and its effects on color and pigments. Advances in Environmental Biology, 308-316. Marquenie, D, Michiels, C, Geeraerd, A, Schenk, A, Soontjens, C, Van Impe, J & Nicolaı, B (2002). Using survival analysis to investigate the effect of UV-C and heat treatment on storage rot of strawberry and sweet cherry. International Journal of Food Microbiology, 73, 187-196. Mostofi, Y & Asghari Marjanlou, A (2010). The Effect of UV-C Radiation on Gray Mold Decay Control and Postharvest Quality of Strawberry (cv. Selva) Iranian Journal of Horticultural Science, 41, 39-46 (In Farsi). Nirupama, P, Gol, NB & Rao, TR (2010). Effect of post harvest treatments on physicochemical characteristics and shelf life of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruits during storage. American-Eurasian Journal of Agricultural and Environmental Sciences, 9, 470-479. Nowak, D & Lewicki, PP (2005). Quality of infrared dried apple slices. Drying Technology, 23, 831-846. Radi, M, Firouzi, E, Akhavan, H & Amiri, S (2017). Effect of gelatin-based edible coatings incorporated with Aloe vera and black and green tea extracts on the shelf life of fresh-cut oranges. Journal of Food Quality. Shih, C-C, Shih, C-M, Su, Y-Y, Su, LHJ, Chang, M-S & Lin, S-J (2004). Effect of surface oxide properties on corrosion resistance of 316L stainless steel for biomedical applications. Corrosion Science, 46, 427-441. Sommers, C, Geveke, D, Pulsfus, S & Lemmenes, B (2009). Inactivation of Listeria innocua on frankfurters by ultraviolet light and flash pasteurization. Journal of food science, 74, M138-M141. Stevens, C, Wilson, C, Lu, J, Khan, V, Chalutz, E, Droby, S, Kabwe, M, Haung, Z, Adeyeye, O & Pusey, L (1996). Plant hormesis induced by ultraviolet light-C for controlling postharvest diseases of tree fruits. Crop Protection, 15, 129-134.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 359 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 278 |