تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,729 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,902 |
همبستگی مقدار عناصر غذایی، فعالیت آنزیم های مسیر فنیل پروپانوئید و متابولیت های ثانویه در دو ژنوتیپ سیب توسرخ ایرانی و رقم رد دلیشز روی پایه های مختلف | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 11، دوره 22، شماره 1، فروردین 1399، صفحه 149-163 اصل مقاله (1.27 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2019.285103.2243 | ||
نویسندگان | ||
طاهره پروانه* 1؛ بهرام عابدی2؛ غلام حسین داوری نژاد3؛ ابراهیم گنجی مقدم4 | ||
1مربی بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
3استاد، گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | ||
4دانشیار بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی نقش پایه های درختان میوه بر مقدار عناصر غذایی موجود در برگ های دو ژنوتیپ سیب توسرخ ایرانی و تعیین همبستگی عناصر غذایی با انواع متابولیت های ثانویه، این پژوهش در باغ تحقیقاتی بخش علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز دانشگاه فردوسی مشهد طی سال های 94 تا 97 انجام شد. پایه های مورد استفاده، دو پایه پاکوتاه M9 و B9 و یک پایه کلونی سیب توسرخ بکران بودند که به صورت فاکتوریل در قالب طرح آزمایشی بلوک کامل تصادفی مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که پایه بر مقدار نیتروژن و فسفر موجود در برگ دو ژنوتیپ سیب توسرخ و رقم رد دلیشز، و فاکتورهای پایه، پیوندک و برهمکنش پایه و پیوندک بر مقدار پتاسیم، آهن، کلسیم و روی در نمونه های برگ تیمارها تاثیر معنی داری داشتند. تاثیر پایه B9 بر مقدار تمامی عناصر برگ در همه تیمارها منفی و تاثیر پایه M9 در تمامی موارد مثبت ارزیابی شد. فعالیت آنزیم PAL با عناصر نیتروژن، پتاسیم، کلسیم، آهن و روی همبستگی مثبت معنیداری داشت. سنتز آنتوسیانین نیز با مقدار نیتروژن همبستگی مثبت (47/0) نشان داد. مقدار عناصر پتاسیم، کلسیم و آهن همبستگی بالایی با فعالیت آنزیم UFGT داشتند. مقدار فلاونوئید کل نیز با عناصر کلسیم و روی (به ترتیب 64/0 و 45/0-) همبستگی معنی داری نشان داد. که این تاثیرات را می توان به دلیل مشارکت تعدادی از این عناصر غذایی به عنوان کوفاکتور در فعالیت آنزیم ها و یا پیش ماده های ترکیبات فنلی و متابولیت های ثانویه دانست. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ سیب توسرخ؛ فنیل آلانین آمونیولیاز؛ متابولیت های ثانویه؛ پایه های سیب | ||
مراجع | ||
Abdalla, O. A., Khatamian, H. & Miles, N.W., (1982). Effect of rootstocks and interstems oncomposition of ‘Delicious’ apple leaves. Journal of the American Society for Horticultural Science, 107, 730-733. Aguirre, P. B., Al-Hinai, Y. K., Roper, T. R. & Krueger, A. R. (2001). Apple tree rootstock and fertilizer application timing affect nitrogen uptake. HortScience, 36(7), 1202-1205. https://doi.org/10.21273/HORTSCI.36.7.1202 Awad, M. A., de Jager, A. & van Westing, L. M. (2000). Flavonoid and chlorogenic acid levels in apple fruit: characterisation of variation. Scientia Horticulturae, 83(3-4), 249-263. https://doi.org/10.1016/S0304-4238(99)00124-7 Bongue Bartelsman, M. & Phillips, D. A. (1995). Nitrogen stress regulates gene expression of enzymes in the flavonoid biosynthetic pathway of tomato [anthocyane]. Plant Physiology and Biochemistry. (France) Boyer, J. & Liu, R.H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal, 3(1), 5. https://doi.org/10.1186/1475-2891-3-5 Bradford, M. (1976). A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Annual Biochemystry, 72, 248. Chagné, D., Lin-Wang, K., Espley, R. V., Volz, R. K., How, N. M., Rouse, S., Brendolise, C., Carlisle, C.M., Kumar, S., De Silva, N., Micheletti, D. & Micheletti, D. (2013). An ancient duplication of apple MYB transcription factors is responsible for novel red fruit-flesh phenotypes. Plant Physiology, 161(1), 225-239. https://doi.org/10.1104/pp.112.206771 Chen, X. S., Zhang, J., Liu, D. L., Ji, X. H., Zhang, Z. Y., Zhang, R., Mao, Z.Q., Zhang, Y.M., Wang, L.X. & Li, M. (2014). Genetic variation of F1 population between Malus sieversii f. neidzwetzkyana and apple varieties and evaluation on fruit characters of functional apple excellent strains. Scientia Agricultura Sinica, 47(11), 2193-2204. Close, D.C., Beadle, C.L., Brown, P.H. & Holz, G.K. (2000). Cold-induced photoinhibition affects establishment of Eucalyptus nitens (Deane and Maiden) Maiden and Eucalyptusglobulus Labill. Trees, 15(1), 32-41. https://doi.org/10.1007/s004680000070 Ibrahim, M., Jaafar, H., Karimi, E. & Ghasemzadeh, A. (2012). Primary, secondary metabolites, photosynthetic capacity and antioxidant activity of the Malaysian Herb Kacip Fatimah (Labisia pumila Benth) exposed to potassium fertilization under greenhouse conditions. International Journal of Molecular Sciences, 13(11), 15321-15342. https://doi.org/10.3390/ijms131115321 D’Abrosca, B., Pacifico, S., Cefarelli, G., Mastellone, C. & Fiorentino, A. (2007). ‘Limoncella’apple, an Italian apple cultivar: Phenolic and flavonoid contents and antioxidant activity. Food Chemistry, 104(4), 1333-1337. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.01.073 Dedaldechamp, F., Uhel, C. & Macheix, J. J. (1995). Enhancement of anthocyanin synthesis and dihydroflavonol reductase (DFR) activity in response to phosphate deprivation in grape cell suspensions. Phytochemistry, 40(5), 1357-1360. https://doi.org/10.1016/0031-9422(95)00480-U Faramarzi, Sh., Yadollahi, A., Hajnajari, H., Shojaeean, A. & Damyar, S. (2014). Study of morphological characteristics of Iranian red-fleshed apples vs. some Iranian landraces and commercial cultivars. Journal of Crops Improvement, 16 (1)1-10. (in Persian) Fallahi, E., Chun, I. J., Neilsen, G. H. & Colt, W. M. (2001). Effects of three rootstocks on photosynthesis, leaf mineral nutrition, and vegetative growth of “BC-2 Fuji” apple trees. Journal of Plant Nutrition, 24(6), 827-834. https://doi.org/10.1081/PLN-100103776 Gerats, A.G.M., Bussard, J., Coe, E.H. & Larson, R. (1984). Influence of B and Pl on UDPG: Flavonoid-3-O-glucosyltransferase in Zea mays L. Biochemical Genetics, 22(11-12), 1161-1169. https://doi.org/10.1007/BF00499639 Giusti, M.M. & Wrolstad, R.E. (2001). Characterization and measurement of anthocyanins by UV-visible spectroscopy. In: Wrolstad, R.E. (Ed.), Current Protocols in Food Analytical Chemistry. John Wiley & Sons, New York. Unit F1. 2.1-13. https://doi.org/10.1002/0471142913.faf0102s00 Higgs, K.H. & H.G. Jones. (1991). Water relations and cropping of apple cultivars on a dwarfing rootstock in response to imposed drought. Journal of Horticultural Sciences, 66, 367-379. https://doi.org/10.1080/00221589.1991.11516164 Jones, O.P. (1971). Effects of rootstocks and interstocks on the xylem sap composition in apple trees: effects on nitrogen, phosphorus, and potassium content. Annuals of Botany, 35(4), 825-836. https://doi.org/10.1093/oxfordjournals.aob.a084526 Ju, Z., Liu, C. & Yuan, Y. (1995). Activities of chalcone synthase and UDPGal: flavonoid-3-o-glycosyltransferase in relation to anthocyanin synthesis in apple. Scientia Horticulturae, 63(3-4), 175-185. https://doi.org/10.1016/0304-4238(95)00807-6 Karadeniz, F., Burdurlu, H. S., Koca, N. & Soyer, Y. (2005). Antioxidant activity of selected Ruits and vegetables grown in Turkey. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 29, 297-303. Kondo, S., Tsuda, K., Muto, N. & Ueda, J. E. (2002). Antioxidative activity of apple skin or flesh extracts associated with fruit development on selected apple cultivars. Scientia Horticulturae, 96(1-4), 177-185. https://doi.org/10.1016/S0304-4238(02)00127-9 Li, W., He, P. & Jin, J. (2009). Potassium influenced phenylalanine ammonia-lyase, peroxidases and polyphenol oxidases in Fusarium graminearum infected maize (Zea mays L.). Proceedings of the International Plant Nutrition Colloquium XVI; Davis, CA, USA. Malakoti, M. J. & Tabatabaei, S. J. (2001). Innovative Approaches to Balanced Nutrition of Fruit Tree. Sana Publications, Tehran, Iran. 654 pp. (in Persian) Matros, A., Amme, S., Kettig, B., Buck‐Sorlin, G. H., Sonnewald, U. W. E. & Mock, H. P. (2006). Growth at elevated CO2 concentrations leads to modified profiles of secondary metabolites in tobacco cv. SamsunNN and to increased resistance against infection with potato virus Y. Plant, Cell & Environment, 29(1), 126-137. https://doi.org/10.1111/j.1365-3040.2005.01406.x McCallum, J.A. & Walker, J.R.L. (1990). Phenolic biosynthesis during grain development in wheat: changes in phenylalanine ammonia-lyase activity and soluble phenolic content. Journal of Cereal Science, 11, 35-49. https://doi.org/10.1016/S0733-5210(09)80179-3. Moharrami R., Rabiei V., Amiri M.E. & Azimi M.R. (2011). Rootstock Effects on some Charateristics of Apple cv. Delbarstival. Seed and Plant Improvement Journal, 27(3), 323-337. (in Persian) Nozzolillo, C., Isabelle, P. & Das, G. (1990). Seasonal changes in the phenolic constituents of jack pine seedlings (Pinus banksiana) in relation to the purpling phenomenon. Canadian Journal of Botany, 68(9), 2010-2017. https://doi.org/10.1139/b90-263 Orčić, D., Francišković, M., Bekvalac, K., Svirčev, E., Beara, I., Lesjak, M. & Mimica-Dukić, N. (2014). Quantitative determination of plant phenolics in Urtica dioica extracts by high-performance liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometric detection. Food Chemistry, 143, 48-53. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.07.097 Pirie, A. & Mullins, M. G. (1976). Changes in anthocyanin and phenolics content of grapevine leaf and fruit tissues treated with sucrose, nitrate, and abscisic acid. Plant Physiology, 58(4), 468-472. DOI: https://doi.org/10.1104/pp.58.4.468 Pirlak, L., Güleryüz, M., Aslantaş, R. & Eşitken, A. (2003). Promising native summer apple (Malus domestica) cultivars from north‐eastern Anatolia, Turkey. New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science, 31(4), 311-314. https://doi.org/10.1080/01140671.2003.9514266 Rom, C. R., Rom, R. C., Autio, W. R., Elfving, D. C. & Cline, R. A. (1991). Foliar nutrient content of "Starkspur Supreme Deliciouse" on nine clonal apple rootstocks. Journal of Fruit Varieties, 45, 252-263. Rupasinghe, H. P. V., Huber, G. M., Embree, C. G. & Forsline, P. L. (2010). Red-fleshed apple as a source for functional beverages. Canadian Journal of Plant Science, 90, 95-100. https://doi.org/10.4141/CJPS09057 Sakamoto, K., Iida, K., Sawamura, K., Hajiro, K., Asada, Y., Yoshikawa, T. & Furuya, T. (1994). Anthocyanin production in cultured cells of Aralia cordata Thunb. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, 36(1), 21-26. https://doi.org/10.1007/BF00048311 Sobhana, P., Thomsa, M., Krishnakumar, R. & Jacob, J. (2000). Can there be possible genetic conflict between genetically divergent rootstocks and scions in bud grafted plants. In National Symposium on Recent Trends in Plant Science Research, University of Kerala, Trivandrum, India. Sotiropoulos, T.E. (2006). Performance of the apple cultivar "Golden Delicious" grafted on five rootstocks in Northern Greece. Agronomy and Soil Science, 52, 347-352. https://doi.org/10.1080/03650340600612532 Strissel, T., Halbwirth, H., Hoyer, U., Zistler, C., Stich, K. & Treutter, D. (2005). Growth-promoting nitrogen nutrition affects flavonoid biosynthesis in young apple (Malus domestica Borkh.) leaves. Plant Biology, 7(06), 677-685. DOI: 10.1055/s-2005-872989 Talaei, A. R. (1989). Physiology of Temperate Zone Fruit Trees. University of Tehran Publications. Tehran, Iran. 423 pp. (in Persian) Tan, S.C. (1980) Phenylalanine ammonia-lyase and the phenylalanine ammonia-lyase inactivating system: effects of light, temperature and mineral deficiencies. Australian Journal of Plant Physiology, 7, 159-167. https://doi.org/10.1071/PP9800159 Tombesi, S., Almehdi, A. & DeJong, T.M. (2011). Phenotyping vigour control capacity of new peach rootstocks by xylem vessel analysis. Scientia Horticulturae, 127(3), 353-357. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2010.11.007 Webster, A.D. (2004). Vigour mechanisms in dwarfing rootstocks for temperate fruit trees. Acta Horticulturae, 658, 29-41. 10.17660/ActaHortic.2004.658.1 Wei, H., Tye, L., Bresnick, E. & Birt, D. F. (1990). Inhibitory effect of apigenin, a plant flavonoid, on epidermal ornithine decarboxylase and skin tumor promotion in mice. Cancer Research, 50(3), 499-502. Ibrahim, M. H., Jaafar, H. Z., Rahmat, A. & Rahman, Z. A. (2011). Effects of nitrogen fertilization on synthesis of primary and secondary metabolites in three varieties of kacip Fatimah (Labisia pumila Blume). International Journal of Molecular Sciences, 12(8), 5238-5254. doi: 10.3390/ijms12085238. Zucker, M. (1965). Induction of phenylalanine deaminase by light and its relation to chlorogenic acid synthesis in potato tuber tissue. Plant Physiology, 40(5), 779-784. doi: 10.1104/pp.40.5.779.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 582 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 345 |