تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,559 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,169 |
بررسی اثرات زیستمحیطی و ارزیابی جریان انرژی در تولید پامچال گلخانهای با رویکرد تقاضای انرژی تجمعی و تقاضای اکسرژی تجمعی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 3، دوره 50، شماره 4، بهمن 1398، صفحه 771-785 اصل مقاله (1.11 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.275661.665161 | ||
نویسندگان | ||
طاهره صالح پور1؛ مجید خانعلی* 1؛ علی رجبیپور2 | ||
1گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر با فراهم آوردن فهرست موجودی چرخه زندگی تولید گل پامچال گلخانهای به تجزیه و تحلیل جریان انرژی تولید این محصول با استفاده از روش تقاضای انرژی و اکسرژی تجمعی پرداخته است. دادههای لازم از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری از گلخانهداران در ساوجبلاغ جمعآوری شد. بر اساس نتایج، میزان کل شاخص تقاضای انرژی و اکسرژی تجمعی برای تولید یک بوته گل پامچال بهترتیب 45/8 و 24/8 مگاژول محاسبه شد. در بین گروههای اثر روش تقاضای انرژی تجمعی، گروه اثر منابع غیرتجدیدپذیر- فسیلی با 43/8 مگاژول بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود که 66 درصد ناشی از مصرف انرژی مستقیم درون گلخانه بوده است. همچنین20/8 مگاژول از تقاضای اکسرژی تجمعی، ناشی از گروه اثر منابع غیرتجدیدپذیر-فسیلی بود که مصرف انرژی مستقیم درون گلخانه، مهمترین نقش را در آن داشت.مصرف انرژی بهازای تولید یک بوته گل پامچال منجربه نشر 20576/0 کیلوگرم معادل کربن دیاکسید شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
اثرات زیستمحیطی؛ انرژی؛ تقاضای اکسرژی تجمعی؛ تقاضای انرژی تجمعی؛ گلزینتی | ||
مراجع | ||
BIlgen, S. (2014). The determination of the chemical exergy values of Indonesian biomass and biomass residues. Journal of Biobased Materials and Bioenergy, 8(1), 88-93. Bösch, M. E., Hellweg, S., Huijbregts, M. A., & Frischknecht, R. (2007). Applying cumulative exergy demand (CExD) indicators to the ecoinvent database. The International Journal of Life Cycle Assessment, 12(3), 181. Cellura, M., Longo, S., & Mistretta, M. (2012). Life Cycle Assessment (LCA) of protected crops: an Italian case study. Journal of cleaner production, 28, 56-62. Dewulf, J., Bösch, M. E., Meester, B. D., Vorst, G. V. D., Langenhove, H. V., Hellweg, S., & Huijbregts, M. A. (2007). Cumulative exergy extraction from the natural environment (CEENE): a comprehensive life cycle impact assessment method for resource accounting. Environmental science & technology, 41(24), 8477-8483. Dias, G. M., Ayer, N. W., Khosla, S., Van Acker, R., Young, S. B., Whitney, S., & Hendricks, P. (2017). Life cycle perspectives on the sustainability of Ontario greenhouse tomato production: Benchmarking and improvement opportunities. Journal of Cleaner Production, 140, 831-839. Dincer, I., Rosen, M.A. (2007). Exergy, Energy, Environment and Simulation Development. Exergy Elsever: Oxford, UK. Duschl, A., Mauch, W., Boermans, T., Fritsche, U., Patyk, A., (2003). Anwendung und Kommunikation des Frischknecht, R., Wyss, F., Knöpfel, S. B., Lützkendorf, T., & Balouktsi, M. (2015). Cumulative energy demand in LCA: the energy harvested approach. Frischknecht, R., Wyss, F., Knöpfel, S. B., Lützkendorf, T., & Balouktsi, M. (2015). Cumulative energy demand in LCA: the energy harvested approach. The International Journal of Life Cycle Assessment, 20(7), 957-969. Golzar, F., Heeren, N., Hellweg, S., & Roshandel, R. (2018). A novel integrated framework to evaluate greenhouse energy demand and crop yield production. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 96, 487-501. Guinée, J. B. (2002). Handbook on life cycle assessment operational guide to the ISO standards. The international journal of life cycle assessment, 7(5), 311-313. Huijbregts, M. A., Hellweg, S., Frischknecht, R., Hendriks, H. W., Hungerbuhler, K., & Hendriks, A. J. (2010). Cumulative energy demand as predictor for the environmental burden of commodity production. Environmental science & technology, 44(6), 2189-2196. ISO, 2006. ISO 14040 International Standard. Environmental management — Life cycle assessment — Principles and framework., International Organization for Standardization (ISO), Geneva. Switzerland. Khoshnevisan, B., Rafiee, S., Omid, M., & Yousefi, M. (2013). Prediction of environmental indices of Iran wheat production using artificial neural networks. International Journal of Energy & Environment, 4(2), 339-348. Kouchaki-Penchah, H., Sharifi, M., Mousazadeh, H., Zarea-Hosseinabadi, H., & Nabavi-Pelesaraei, A. (2016). Gate to gate life cycle assessment of flat pressed particleboard production in Islamic Republic of Iran. Journal of cleaner production, 112, 343-350. Lazzerini, G., Lucchetti, S., & Nicese, F. P. (2014). Analysis of greenhouse gas emissions from ornamental plant production: a nursery level approach. Urban forestry & urban greening, 13(3), 517-525. Mehrabi Boshra Badi, H., & Zeinalzadeh R, (2006). Examining the policy impact and comparative advantage cucumber and tomato greenhouse products in kerman province. Journal of Agricultural sciences and natural resources 14(5). Mohammadi A, Tabatabaeefar A, Shahin S, Rafiee S, Keyhani A. Energy use and agriculture. Renewable Energy, 29(1), 39-51. Mostashar Nezami, I., Abolghasem Mira, S., & Hossein Nikookar, G. (2011). Explanation of Factors Affecting the Export of Flowers in Iran: A case study in Alborz province. European Online Journal of Natural and Social Sciences: Proceedings, 2(3 (s)), pp-3217. Mousavi-Avval, S. H., Rafiee, S., Sharifi, M., Hosseinpour, S., & Shah, A. (2017). Combined application of Life Cycle Assessment and Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System for modeling energy and environmental emissions of oilseed production. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 78, 807-820. Nemecek, T., Kägi, T., & Blaser, S. (2007). Life cycle inventories of agricultural production systems. Final report ecoinvent v2. 0 No, 15. Nguyen, T. L. T., & Hermansen, J. E. (2012). System expansion for handling co-products in LCA of sugar cane bio-energy systems: GHG consequences of using molasses for ethanol production. Applied energy, 89(1), 254-261. Ntinas, G. K., Neumair, M., Tsadilas, C. D., Meyer, J. (2017). Carbon footprint and cumulative energy demand of greenhouse and open-field tomato cultivation systems under Southern and Central European climatic conditions. Journal of cleaner production, 142, 36173626. Ozkan, B., Akcaoz, H., & Fert, C. (2004). Energy input–output analysis in Turkish agriculture. Renewable energy, 29(1), 39-51. Pellegrini, L. F., & de Oliveira Jr, S. (2007). Exergy analysis of sugarcane bagasse gasification. Energy, 32(4), 314-327. Rant, Z. (1956). Exergy, a new word for technical available work. Forsch. Ing. Wis, 22(1), 36-37. Razaeii, M. (2012). Identifying Iran’s agricultural products global target markets and their potential international rivals. Iranian Academy of Executive Studies Journal, 3(5), 39-48. Rebitzer, G., Ekvall, T., Frischknecht, R., Hunkeler, D., Norris, G., Rydberg, T., ... & Pennington, D. W. (2004). Life cycle assessment: Part 1: Framework, goal and scope definition, inventory analysis, and applications. Environment international, 30(5), 701-720. Reistad, G. M. (1975). Available energy conversion and utilization in the United States. Journal of Engineering for Power, 97(3), 429-434. Renewable Energy and Energy Efficiency Organization. (2019). Ministry of Energy of the Islamic Republic of Iran. http://www.satba.gov.ir/ Russo, G., & De Lucia Zeller, B. (2007, October). Environmental evaluation by means of LCA regarding the ornamental nursery production in rose and sowbread greenhouse cultivation. In International Symposium on High Technology for Greenhouse System Management: Greensys2007 801 (pp. 1597-1604). Sahle, A., & Potting, J. (2013). Environmental life cycle assessment of Ethiopian rose cultivation. Science of the total environment, 443, 163-172. Taki, M., & Yildizhan, H. (2018). Evaluation the sustainable energy applications for fruit and vegetable productions processes; case study: Greenhouse cucumber production. Journal of Cleaner Production, 199, 164-172. Taki, M., Ajabshirchi, Y., Mahmoudi, A. (2012a). Application of Parametric and Non-Parametric Method to Analyzing of Energy Consumption for cucumber Production in Iran. Modern Applied Science, 6(1), 75-87. Taki, M., Mahmoudi, A., Mobtaker, H. G., & Rahbari, H. (2012b). Energy consumption and modeling of output energy with multilayer feed-forward neural network for corn silage in Iran. Agricultural Engineering International: CIGR Journal, 14(4), 93-101. Taki, M., Ajabshirchi, Y., Mobtaker, H. G., & Abdi, R. (2012c). Energy consumption, input-output relationship and cost analysis for greenhouse productions in Esfahan province of Iran. American Journal of Experimental Agriculture, 2(3), 485-501. Wall, G. (2013). Exergy, life and sustainable development. Problemy Ekorozwoju-Problems of Sustainable Development, 8(1), 27-41. Yildizhan, H. (2018). Energy, exergy utilization and CO2 emission of strawberry production in greenhouse and open field. Energy, 143, 417-423. Yildizhan, H., & Taki, M. (2018). Assessment of tomato production process by cumulative exergy consumption approach in greenhouse and open field conditions: Case study of Turkey. Energy, 156, 401-408. Zarei, M. J., Kazemi, N., & Marzban, A. (2017). Life cycle environmental impacts of cucumber and tomato production in open-field and greenhouse. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 515 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 507 |