تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,015 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,567 |
سازوکارهای بهبود دسترسی کشاورزان به خدمات کشاورزی ارگانیک ( مورد مطالعه: استان قم) | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 12، دوره 50، شماره 3، مهر 1398، صفحه 611-627 اصل مقاله (1.3 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2019.269687.668676 | ||
نویسندگان | ||
حسین شعبانعلی فمی* 1؛ انسیه جعفری منش2؛ علی اسدی1؛ مهسا معتقد3 | ||
1پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد توسعه کشاورزی دانشگاه تهران | ||
3دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر با هدف شناخت و تحلیل سازوکارهای بهبود دسترسی کشاورزان به خدمات کشاورزی ارگانیک در استان قم به صورت پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را16000 از کشاورزان منطقه تشکیل دادند که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 262 نفر از آنان به شیوه نمونهگیری طبقهای با انتساب متناسب به عنوان نمونه انتخاب و از طریق مصاحبه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده برای جمعآوری دادهها پرسشنامه بود که روایی صوری آن بوسیله اساتید و متخصصین بررسی و پایایی مقیاس اصلی آن یعنی سازوکارهای بهبود دسترسی به خدمات نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ( 75/0 =α) بدست آمد. بر اساس نتایج بدست آمده هر دو شاخص ارزیابی ابزار گرد آوری دادهها حاکی از مناسب بودن آن در ابعاد روایی و پایایی بودند.جهت انجام تحلیلهای آماری از نرم افزارهای LISRELwin8.5 و SPSSwin18 استفاده شد. همچنین از روش تحلیل عاملی تأییدی برای شناسایی و تجزیه و تحلیل ضرایب سازوکارها و طبقهبندی آنها استفاده گردید. نتایج این بررسی نشان داد که در میان سازوکارهای بهبود دسترسی کشاورزان به خدمات کشاورزی ارگانیک، خدمات مشاورهای و راهنمایی، بهبود توانمندی کشاورزی در دسترسی و استفاده از نهادههای ارگانیک، برخورداری از تسهیلات اعتباری و خدمات ارتباطی-اطلاعاتی در خصوص تولید محصول ارگانیک، از اهمیت بسیاری برخودارند. با توجه به شاخصهای برازندگی میتوان گفت که مدل اندازه-گیری سازوکارهای بهبود دسترسی کشاورزان به خدمات کشاورزی ارگانیک و تولید محصول ارگانیک جهت برازش روابط بین سازهها و نشانگرهای مربوط به هر سازه معتبر و قابل قبول میباشد. نشانگر های هر سازه با ذکر ضرایب مربوطه شناسایی و معرفی شده اند. واژههای کلیدی : سازوکارهای بهبود، کشاورزی ارگانیک، خدمات، استان قم. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی : سازوکارهای بهبود؛ کشاورزی ارگانیک؛ خدمات؛ استان قم | ||
مراجع | ||
10. Dinpanah, G., Lashgarara, F.,Mohajeri, M.,(2014). Investigating the Effect of Farmer's School (FFS) Approach on Farmer Knowledge and Information Management Sharifabad district of Alborz city. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development. No 4:787-794. (In Persian). 11. Enayati Rad, M., Ajili, A., Rezaei Moghadam, K., and Biseani, M.,(2009). Factors Affecting the Knowledge of Corn Farmers in Sustainable Agriculture in the Northwest of khuzestan. Iranian Journal of Agricultural Extension and Education, Pp.68-59. (In Farsi). 12. Falaki, M., (2005).Analysis of contex and driving forces and obstacles in applying information technology in agricultural extention system, MSc thesis. Agricultural Extention and Education Department. Factulty of Agricultural , University of Tehran. (In Farsi). 13. Ghorbani, M., Darijani, A., Koocheki, A.R., and Zare Mirakabad, H.,(2008). A Model for Pre- Estimation of Production of Organic Cotton in Iran; Case Study of Khorasan Province. Asian Journal of Plant Sciences, 7(1):13-17. (In Farsi). 14. Hosseini, SJ., and Ajoudani, Z., (2012). Affective factors in adooting organic farming in Iran annals of biological research,3 (1) :601-608. (In Farsi). 15. Kalantari,Kh., (2012). Structural equation modeling in socio - economic studies (with the LISREL and SIMPLIS program). Second Print,. Saba Culture Publishing. 16. Khaledi, M., Liaghti, H., Mohammadamini, M., and Weseen, S., (2011). Assessing the barriers to conversion to organic farming in Canada Environmental science vol 8, pp 109-126. (In Farsi). 17. Keramer, B., & Ward, P.,( 2018). Research for agricultural insurance in South Asia: A regional dialogue. International Food Policy Research Institute (IFPRI). 18. Kukreja, R., and Meredith, S., (2011). Resource Efficiency and Organic Farming: Facing up to the challenge. 19. Kumarray, A., & Achaya, T.,(2004). Information Technology Principles and Applications. Prentice Hall India, Private Limited, New Dehli. 136Pp. 20. Lashgar Ara, F., and Asadi, A., (2008). An analysis of factors influencing Lorestan provinces farmers’ adoption of sustainable agriculture. Iranian Journal of Agricultural Science, 39(2): 97-104. (In Farsi). 21. Lavai Adriani,. R., Shaabanali Fami, Hossein., Sharifian, Farshid., Fathollahi Galam Bahri, S., Amiri, A.,(2015). A model of the limiting factors of consumption of organic products from the viewpoint of agricultural experts in Karaj county: a grounded theory. Journal of Economic Research and Development of Iran. Value: 2-47, No,3, PP:647-656. (In Farsi). 22. Makatouni, A.,( 2002). What motivates consumers to buy organic food in UK Results from a qualitative study? British Food Journal. 104 (3/4/5): 345-352. 23. Motiei Langroudi, SH., Rezvani, MR., Faraji Shabbar, H., and Khaje shahkuhi, ASR., (2010). Sustainable Analysis of Family Farm Operational systems and Rural Production Cooperatives. (In Farsi). 24. Office of Environment and Health Food,(2015). Influencing food environments for healthy diets. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome. 25. Rafiei, L.,Seddigi H., Pezeshki rad, G., (2013). Investigating the Role of Knowledge, Attitudes and Information Resources of Wheatmasters in the Acceptance of Protective Towing (Case Study: Arak County). Iranian Journal of Agricultural Economics and Development, No. 4:645-654 . (In Farsi). 26. Rajabi, A., ShabanAli Fami, H., and Pourati, M., (2013). Investigating the Components of Adoption of Organic Agricultural Products from Consumer Perspective (Case Study of Karaj City). Quarterly Journal of Food Science and Technology, No. 38: 33-43. (In Farsi). 27. Rana, SS., (2014). Organic Farming. Retrieved From: http://hillagric. In/edu/coa/agronomy/ lect/ agron 28. Salami, Mohammad ,A., (2017). Production of organic products and reduction of chemical use in Qom province, Retrieved from: https://www.yjc.ir/fa/news/6283142. 29. Satish, B A., Bhaveshananda, S., and Sengupta, B.,(2012). Organic agriculture: Way towards sustainable development. International journal of environmental science, 3 (1): 209-216. 30. Soleymani, S., (2008). Factors Affecting Acceptance of Sustainable Agriculture by Wheaters Covered by the Axis of Wheat (Marvdasht Area). Journal of Extension and Agricultural Economics,1 (3): 69-80. (In Persian). 31. Tatlidial, FF., Boz, I., and Tatlidil, H., (2009). Farmers perception of sustainable agriculture and its determinants: A case study in Kahramanmaras Province of Turkey. Environmental Development Sustainable, 11: 1091-1106. 32. United Nations Environment Programme (UNEP). (2010). Organic agriculture: opportunities for promoting trade, protecting the environment and reducing poverty: Case studies from East Africa. 33. Vasileva, E., Ivanova, D., Tipova, N., and Stefanov, S., (2018). Quality of organic foods—a model for comparative analysis. Organic Agriculture. 34. World Bank. (2018). Agricultural Technology and Agrribusiness Advisory Services. The World Bank IBRD. IDA. 35. World Bank.( 2018). Agriculture Finance & Agriculture Insurance. The World Bank IBRD. IDA.Zhou, L., and Chen, T., (2007). Consumer perception of organic food in Urnqi. Contributed Paper prepared for presentation at the 105th EAAE Seminar, International Marketing and International Trade of Quality Food Products Bologna, Italy. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 493 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 409 |