تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,476 |
تعداد مقالات | 70,006 |
تعداد مشاهده مقاله | 122,900,541 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,109,144 |
تعیین کبودی گلابی در اثر بار ضربهای با روش توموگرافی رایانهای و ارتباط آن با مشخصههای فیزیکی گلابی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 17، دوره 50، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 451-462 اصل مقاله (1.23 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.255847.665052 | ||
نویسندگان | ||
محسن آزادبخت* 1؛ محمد واحدی ترشیزی2؛ محمد جواد محمودی2 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2گروه مهندسی مکانیک بیو سیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش با کمک آزمون غیر مخرب توموگرافی رایانهای به بررسی ارتباط بین مشخصه های فیزیکی گلابی در اثر نیروی بارگذاری دینامیکی و دوره انبارداری با مقدار کبودی پرداختهشده است. قبل از بارگذاری و انبارداری تعداد 45 گلابی با استفاده ازسی تی اسکن بررسیشده و تعداد 27 گلابی که درصد کبودی آنها صفر بود انتخاب شدند و ابعاد گلابیها (طول، عرض، ضخامت) اندازهگیری شد و مشخصههای فیزیکی مانند قطر معادل، قطر میانگین هندسی ، ضریب کرویت، مساحت سطح رویه و ضریب رعنایی محاسبه گردید، سپس گلابیهای انتخابی تحت بارگذاری دینامیکی با وزنههای به جرم 300 ، 350 و 400 گرم قرار گرفت و انبارداری 5 ،10 و 15 روزه برای بررسی تأثیر ضربههای وارده بر گلابیها انتخاب شد. سپس بعد از بارگذاری و انبارداری با استفاده از سیتیاسکن در هر دوره از انبارداری میزان کبودی گلابیها محاسبه گردید. نتایج آزمایشها نشان داد که بین قطر هندسی، حسابی و قطر معادل و نیز سطح رویه با درصد کبودی یک رابطه معکوس برقرار است. همچنین برای ضریب کرویت و رعنایی با درصد کبودی یک رابطه مستقیم و غیر معنیدار برقرار است. همچنین با توجه به نتایج بدست آمده برای جرم وزنههای 300 گرم و کمتر از آن در دوره انبارداری 5 روزه زیاد یا کم بودن میزان قطر هندسی، حسابی و قطر معادل، ضریب کرویت و رعنایی بر روی درصد کبودی تأثیر خاصی نداشته است و تقریباً میتوان درصد کبودی را صفر در نظر گرفت و با افزایش میزان جرم وزنهها و دوره انبارداری میزان موارد فوق بر روی میزان درصد کبودی تأثیرگذار خواهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
گلابی؛ توموگرافی رایانهای؛ بارگذاری دینامیکی؛ مشخصه های فیزیکی | ||
مراجع | ||
Abera, M. K., Verboven, P., Herremans, E., Defraeye, T., Fanta, S. W., Ho, Q. T., … Nicolai, B. M. (2014). 3D Virtual Pome Fruit Tissue Generation Based on Cell Growth Modeling. Food and Bioprocess Technology, 7(2), 542–555. https://doi.org/10.1007/s11947-013-1127-3 Ahmadi, E., Ghassemzadeh, H. R., Sadeghi, M., Moghaddam, M., & Neshat, S. Z. (2010). The effect of impact and fruit properties on the bruising of peach. Journal of Food Engineering, 97(1), 110–117. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2009.09.024 Azadbakht, M., Aghili, H., Ziaratban, A., & Vehedi Torshizi, M. (2017). Application of Artificial Neural Network (ANN) in Drying Kinetics Analysis for Potato Cubes. CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17(4), 167–180. Retrieved from https://www.cabdirect.org/cabdirect/abstract/19981100164 Babic, L., Matic-Kekic, S., Dedovic, N., Babic, M., & Pavkov, I. (2012). Surface area and volume modeling of the williams pear (Pyrus Communis). International Journal of Food Properties, 15(4), 880–890. https://doi.org/10.1080/10942912.2010.506020 Busari, R. A., & Olaoye, J. O. (2016). Selected physical properties of African pear seed forconsidering in design of mechanical expeller. ARPN Journal of Engineering and Applied Sciences, 11(8), 5463–5468. Chakespari, Ag., Rajabipour, A., & Mobli, H. (2010). Mass modeling of two apple varieties by geometrical attributes. Australian Journal of Agricultural Engineering, 1(3), 112 Diels, E., van Dael, M., Keresztes, J., Vanmaercke, S., Verboven, P., Nicolai, B., … Smeets, B. (2017). Assessment of bruise volumes in apples using X-ray computed tomography. Postharvest Biology and Technology, 128, 24–32. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2017.01.013 Ganai, S. A., Ahsan, H., Tak, A., Mir, M. A., Rather, A. H., & Wani, S. M. (2016). Effect of maturity stages and postharvest treatments on physical properties of apple during storage. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, 15(2), 1–6. https://doi.org/10.1016/j.jssas.2016.07.001 Ganiron, T. U. (2014). Size properties of mangoes using image analysis. International Journal of Bio-Science and Bio-Technology, 6(2), 31–42. https://doi.org/10.14257/ijbsbt.2014.6.2.03 Gharaghani, A., & Shahkoomahally, S. (2018). Cultivar and fruit size influence bruise susceptibility and some physical properties of apple fruit. Iran Agricultural Research, 37(1). Hazbavi, E., Khoshtaghaza, M. H., Mostaan, A., & Banakar, A. (2015). Effect of storage duration on some physical properties of date palm (cv. Stamaran). Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, 14(2), 140–146. https://doi.org/10.1016/j.jssas.2013.10.001 Kabas, O., Ozmerzi, A., & Akinci, I. (2006). Physical properties of cactus pear (Opuntia ficus india L.) grown wild in Turkey. Journal of Food Engineering, 73(2), 198–202. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.01.016 Karababa, E. (2006). Physical properties of popcorn kernels. Journal of Food Engineering, 72(1), 100–107. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2004.11.028 Kheiralipour, K., Tabatabaeefar, A., Mobli, H., Rafiee, S., Sharifi, M., Jafari, A., & Rajabipour, A. (2008). Some physical and hydrodynamic properties of two varieties of apple ( Malus domestica Borkh L .). Int. Agrophysics, 22(1), 225–229. Retrieved from www.international-agrophysics.org Li, Z., Li, P., & Liu, J. (2010). Effect of tomato internal structure on its mechanical properties and degree of mechanical damage. Journal of Biotechnology, 9(12), 1816–1826. Liu, Y., & Ying, Y. (2007). Noninvasive Method for Internal Quality Evaluation of Pear Fruit Using Fiber-Optic FT-NIR Spectrometry. International Journal of Food Properties, 10(4), 877–886. https://doi.org/10.1080/10942910601172042 Massah, J., Hajiheydari, F., & Derafshi, M. H. (2017). Application of Electrical Resistance in Nondestructive Postharvest Quality Evaluation of Apple Fruit. Journal of Agricultural Science and Technology, 19, 1031–1039. Obi, O. F., & Offorha, L. C. (2015). Moisture-dependent physical properties of melon (Citrullus colocynthis lanatus) seed and kernel relevant in bulk handling. Cogent Food & Agriculture, 1(1), 1–14. https://doi.org/10.1080/23311932.2015.1020743 Opara, U. L., & Pathare, P. B. (2014). Bruise damage measurement and analysis of fresh horticultural produce-A review. Postharvest Biology and Technology, 91, 9–24. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2013.12.009 Ozturk, I., Ercisli, S., Kalkan, F., & Demir, B. (2009). Some chemical and physico-mechanical properties of pear cultivars. Journal of Biotechnology, 8(4), 687–693 Seifi, M. R., & Alimardani, R. (2010). Comparison of moisture-dependent physical and mechanical properties of two varieties of corn ( Sc 704 and Dc 370 ). Australian Journal of Agricultural Engineering, 1(5), 170–178. Soltani, M., Alimardani, R., & Omid, M. (2011). Modeling the Main Physical Properties of Banana Fruit Based on Geometrical Attributes. International Journal of Multidisciplinary Sciences and Engineering, 2(2), 1–6. Retrieved from www.ijmse.org Stropek, Z., & Gołacki, K. (2015). A new method for measuring impact related bruises in fruits. Postharvest Biology and Technology, 110, 131–139. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2015.07.005 Tabatabaekoloor, R. (2013). Engineering properties and bruise susceptibility of peach fruits (Prunus persica). Agricultural Engineering International: CIGR Journal, 15(4), 244–252. Zarifneshat, S., Ghassemzadeh, H. R., Sadeghi, M., Abbaspour-Fard, M. H., Ahmadi, E., Javadi, A., & Shervani-Tabar, M. T. (2010). Effect of impact level and fruit properties on golden delicious apple bruising. American Journal of Agricultural and Biological Science, 5(2), 114–121. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 375 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 323 |