تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,477 |
تعداد مقالات | 70,016 |
تعداد مشاهده مقاله | 122,927,714 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,141,494 |
بررسی و مقایسه روغن هسته انگور سیاه سردشت استخراج شده به وسیله حلال هگزان، با و بدون کمک امواج فراصوت | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 12، دوره 50، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 389-398 اصل مقاله (956.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.266158.665096 | ||
نویسندگان | ||
علی ابراهیمی ملاطی1؛ کرامت الله رضایی* 2؛ امیر پورفرزاد3؛ زهرا پیراوی ونک4؛ روح اله کریمی5 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
2استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
4استادیار، پژوهشگاه علوم و صنایع غذایی، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کرج، ایران | ||
5استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، پژوهشکده کشمش و انگور، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه از دو روش استخراج به وسیله حلال هگزان نرمال با کمک امواج فراصوت و بدون کمک امواج فراصوت برای استحصال روغن از هسته انگور سیاه سردشت استفاده شد. نتایج نشان داد که حالت بهینه استخراج به وسیله حلال هگزان بدون کمک امواج فراصوت (دمای 30 درجه سلسیوس، زمان استخراج 60 دقیقه، نسبت حلال به نمونه 15 به 1 میلی لیتر به گرم، اندازه نمونه الک شده با مش 40) و (دمای 45 درجه سلسیوس، زمان 20 دقیقه، نسبت حلال به نمونه 10 به 1 میلی لیتر به گرم، اندازه نمونه الک شده با مش40) با بازده استخراج 17% و حالت بهینه استخراج به وسیله حلال هگزان با کمک امواج فراصوت (دمای 30 درجه سلسیوس، زمان استخراج 15دقیقه، نسبت حلال به نمونه 15 به 1 میلی لیتر به گرم و اندازه ذره الک شده با مش 40) با بازده استخراج 25% می باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
هسته انگور؛ استخراج؛ امواج فراصوت؛ ترکیب اسیدهای چرب | ||
مراجع | ||
Alirezaloo, K., Hesari, A., Alirezalou, A., Mohammadi, M & Fathi, B. (2011). Investigation of physicochemical characteristics and composition of fatty acid of marigold oil. Journal of Food Industry Researches, 21 (1), 28-32. AOAC (2000). Official methods of analysis of the AOAC (17th ed.). Gaithersburg MD. (940.28).AOCS (1997). Official Methods and Recommended Practices of the American Oil Chemists’ Society. champaign IL: Official method number: 965.33. AOCS (2006). Official Methods of Analysis, oven storage test for accelerated aging of oils, AOCS Press, Champion, IL. Bakhshabadi, H., Farzaneh, V., Ghodsvali, A & Dostkouli, A (2010). Effect of different ultrasound treatments on the oil extraction yield from oil seeds. Third International meeting on Oilseeds and Edible Oils, Tehran, Iran. Brand-Williams, W., Cuvelier, M. E. & Berset, C. (1995). Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. Journal of Food Science Technology, 28, 25-30. Chen, L. Jin, H. & Ding, L. (2008). Dynamic microwave-assisted extraction of flavonoids from Herba Epimedii. Separation and Purification Technology, 59(1):50-56. Chodar Moghadas, H & Rezaei, K. (2017). Laboratory-scale optimization of roasting conditions followed by aqueous extraction of oil from wild almond. Journal of the American Oil Chemists' Society, 94 (6), 867-876. Codex standard for named vegetable oil (1999). CX – Stan 210-1999, volume 8, 2001. Emmons, C. L., Peterson, D. M. & Paul., G. L. C. (1999). Antioxidant capacity of oat extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 42 (12) 4894- 4898. Freitas, L. D., Oliveira, J. V. D., Dariva, C., Jacques, R. A. & Caramao, E. B. (2008) Extraction of grapeseed oil using compressed carbon dioxide and propane: Extraction yields and characterization of free glycerol compounds. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 56, 2558–2564. Ghasemzadeh, M. & Einafshar, S. (2016). Determination and comparison of physicochemical properties of extracted oil from grape seed by ultrasound and solvent method. National Congress of Food Science and Technology. (23) (In Farsi). Hashemi, T. A. (1985) Examination of Oils and Fats (1st ed.). Iran: (In Farsi). Hoseini, Z. (2003). Common Methods of Food Decomposition (4th ed.) (In Farsi) Izadi, Z., Izadi, M. & Sohrabi, M. (2008). Study of some qualitative characteristics of grape seed oil and its effects on human health. National Opera Food Conference, 2, 207-213 (In Farsi). Jimenez, A. & Beltran, G. (2007). High-power ultrasound in olive paste pretreatment. Effect on process yield and virgin olive oil characteristics. Ultrasonics Sonochemistry, 14(6): 725-731. Maier, A., shieber, D. R. & Kemmerer, R. C. (2009). Residues of grape (Vitis vinifera) seed oil production a valuable source of Phenolic antioxidants. Journal of Food and Nutritional Science, 112, 551-559. Malek, F. (2000). Fats and Edible Vegetable Oils (1st ed.). Tehran. Iran: (In Farsi). Mason., T. J. (1998). Power ultrasound in food processing-the way forward. Ultrasound in Food Processing. Blackie Academic & Professional, London.103-126. Mason, T. J. & Paniwnyk, L. (1996). The uses of ultrasound in food technology. Ultrasonics Sonochemistry, 3(3), 253-260. Mir hosseini, H., Samaram, S., Tan, C. P. & Ghazali. H. M. (2013). Ultrasound-Assisted extraction (UAE) and solvent extraction of grape seed oil: Yield, fatty acid composition and triacylglycerol profile. Journal of Natural Products Chemistry. 18 (10), 12474-12487. Movahed, S. & Ghavami, M. (2007). Comparison and determination of the composition of Iranian and imported grape seed oil fatty acids. Journal of Research and Construction in Natural Resources, 75, 8-16 (In Farsi). Rodriguez, J. M., Luque, M. D., Caster, D. & Perez, P. (2005). Extraction of fatty acids from grape seed by superheated hexane. Journal of National Institutes of Health, 68(1), 126-130. Shahverdi, G., Fatemi, Sh., Hariri, P., Safarali, A. & Salehi, Z. (2009). Investigation of parameters effect on oil extraction efficiency from grape cultures by design of statistical tests. Journal of Chemical and Petroleum Engineering. 43, 15-21 (in Farsi). Vilkhu, K. and Mawson, R. (2008). Applications and opportunities for ultrasound assisted extraction in the food industry – A review. Innovative Food Science and Emerging Technoligies, 9(2): 161-169. Ying, Z. Zhen-yu, W. & Xiao-qiang, C. (2005). Ultrasound-associated extraction of seed oil of Korean pine. Journal of Forestry Research, 16(2):140-142. Zhang, Z. Wang, L. Li, D. Jiao, S. Chen, X. D. & Mao, Z. 2008. Ultrasound-assisted extraction of oil seed. Separation and Purification Technology, 62: 192-198. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 589 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 410 |