تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,264 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,228,051 |
بررسی برخی پارامترهای کیفی و ترمودینامیکی خشککردن ورقههای کیوی در یک خشککن بازگردشی مجهز به پمپ حرارتی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 7، دوره 50، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 331-342 اصل مقاله (1.03 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2019.257420.665060 | ||
نویسندگان | ||
رضا طباطبایی کلور* 1؛ ایمان محمدی2؛ علی متولی2 | ||
1عضو هیئت علمی/گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2مکانیک بیوسیستمٰ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
خشککردن با کاهش فعالیتهای میکروبی، زمان ماندگاری محصول را افزایش و با کاهش وزن و حجم مواد، بسته بندی، حمل و نقل و انبارداری محصولات را سهولت میبخشد. شاخصهای کیفی و پارامترهای ترمودینامیکی از موارد مهم قابل بررسی در خشککردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی میباشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیرات بازگردش هوا و پمپ حرارتی بر شاخصهای کیفی (تغییرات رنگ، بازجذب آب و pH) و پارامترهای ترمودینامیکی (بازده حرارتی، حرارت و توان مخصوص مصرفی، ضریب خشکشدن و بازده همرفتی) خشکشدن کیوی میباشد. در این پژوهش از سه سطح بازگردش ( 0%، 50%، 100%)، سه سطح دمای خشککردن (45، 55، 65 درجه سلسیوس) و دو سطح با و بدون استفاده از پمپ حرارتی استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان بازگردش از 0% به 50% تغییرات رنگ افزایش و از 50% به 100% تغییرات کلی رنگ کاهش یافت و با بکارگیری پمپ حرارتی میزان تغییرات کلی رنگ کاهش یافت. همچنین با افزایش بازگردش از 0% به 50% میزان pH افزایش و از 50% به 100% میزان pH کاهش یافت. بیشترین بازجذب مربوط به بازگردش 100% و با وجود پمپ حرارتی بود. بالاترین میزان حرارت و توان مخصوص مصرفی در دمای 45 درجه سلسیوس، بازگردش 0% و با خاموش بودن پمپ حرارتی به ترتیب به میزان 37/73 و 57/83 مگاژول بر کیلوگرم و پایینترین میزان این دو پارامتر در دمای 65 درجه سلسیوس، بازگردش 100% و با روشن بودن پمپ حرارتی به میزان 15/14 و 01/27 مگاژول بر کیلوگرم بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که ضریب خشکشدن، بازده حرارتی و همرفتی با افزایش دما و بازگردش و با بکارگیری پمپ حرارتی روند صعودی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
کیوی؛ تغییرات رنگ؛ بازجذب آب؛ بازده حرارتی؛ توان مخصوص مصرفی | ||
مراجع | ||
Aktas, M.‚ Khanlari, A., Aktekeli, B. & Amini, A. (2017). Analysis of a new drying chamber for heat pump mint leaves dryer. International Journal of Hydrogen Energy, 42: 18034-18044. Arabhosseini, A., Huisman, W., Van Boxtel, A., & Mueller, J. (2005). Modeling of the equilibrium moisture content (EMC) of tarragon (Artemisia dracunculus L.). International Journal of Food Enginering, 1(5): 32-41. Ataei Ardestani, S. M., Beheshti, B., Sadeghi, M. & Minaee, S. (2015). Energy analysis and kinetics of mint leaves dehydration using vibro-fluidized bed heat pump dryer. Journal of Agricultural Machinery, 5: 154-162. (In Farsi) Ayub Hossain, M, Gottschalk, K., & Shoeb Hassan, M. (2013). Mathematical model for a heat pump dryer for aromatic plant. Procedia Engineering, 56: 510-520. Cernisev, S. (2010). Effect of conventional and multistage drying processing on non-enzymatic browning in tomato. Journal of Food Engineering, 96: 114-118. Chapchaimoh, K., Poomsa, N., Wiset, L., & Morris, J. (2016). Thermal characteristics of heat pump dryer for ginger drying. Applied Thermal Engineering 95: 491–498. Chin, S. K., Siew, E. S., & Soon, W. L. (2015). Drying characteristics and quality evaluation of kiwi slices under hot air natural convective dryer. International Food Research Journal 22: 2188-2199. Du G., Li M., Ma F., & Liang D. (2009). Antioxidant capacity and the relationship with polyphenol and vitamin C in Actinidia fruits. Food Chemistry, 113: 557-562. Esmaeili Adabi, E., Mousavi, S.R., Kalantary, D. & Taghvazade, A. (2016). Evaluation of some changes in quality properties of Aleo vera in a hot air dryer. Journal of Iran Food Science and Technology, 54: 85-93. (In Farsi) Falade, K. O., Igbeka, J. C. & Ayanwuyi, F. A. (2006). Kinetics of mass transfer and color changes during osmotic dehydration of watermelon. Journal of Food Engineering, 80: 979–985. Fennema, A., C.M. (1998). Food Chemistry. Academic Press. Second edition, New York. Ferguson A.R., & Ferguson L.R. (2003). Are kiwifruit really good for you?. Acta Hortic, 610: 131-138. Hansman, C.F. & Joubert, E. (1998). Dehydration of peaches without sulfur dioxide. Driying Technology, 16:101-121. ISIRI (2016). Iranian National Standard, No. 3475. http://isom.isiri.gov.ir/nst. Jafarian, H., Tabatabaekoloor, R., & Mousavi, S.R. (2017). Effects of different drying conditions on powder density and rehydration characteristics of coriandrum. Journal of Biosystem Engineering, 48: 191-199. (In Farsi) Kaya, A., Aydin, O., & Kolayli, S. (2010). Effect of different drying conditions on the vitamin C content of Hayward kiwifruits. Food and Bioproducts Processing, 88: 165-173. Khalili, S. E., & M. Esmaeili (2011). Effect of mechanical properties on texture and quality indices of dried kiwifruit by hot air, osmosis and microwave drying methods. Master thesis in Food Sciences and Technology, Uromia University, Urumia, Iran. (in Farsi) Kuzgunkaya, E. H., & A. Hepbasli. (2007). Exergetic performance assessment of a ground-source heat pump drying system. International Journal of Energy Research, 31: 760-777. Mortezapour, H., Ghobadian, B., Khoshtaghaza, M. H., & Minaei, S. (2014). Drying kinetics and quality characteristics of saffron dried with a heat pump assisted hybrid potovoltaic-thermal solar dryer. Journal of Agricultural Sciences and Technology, 16: 33-45. Okos, M.R., Narsimhan, G., Ingh, R. K., & Weitmauer, A.C. (1992). Food dehydration. In D. R. Heldman & D. B. Lund (Eds.), Hand book of food engineering (pp. 339-382). New York:Marcel Dekker. Madhlopa, A., Jones, S.A. & Kalenga Saka J.D. (2002). A solar air heater with composite absorber systems for food dehydration. Renewable Energy. (27): 27–37. Maskan, M. 2001. Drying, shrinkage and rehydration characteristics of kiwifruits during hot air and microwave drying. Journal of Food Engineering, 48:177-182. Morton, J. 2011. Kiwifruit: Actinidia deliciosa In: Fruits of Warm Climates, 1978. Center for New Crop & Plant Products at Purdue University. Retrieved 8 April 2014. Motevali, A., Keyani, D., & Hashemi, S.J. (2017). Investigation of thermodynamic parameters and essentioan oil content in drying of rosemary by applying a microwave pulsed pretreatment. Journal of Engineering Management. 7 (2): 42-51. Orikasa, T., Koide, S., Okamoto, S., Imuizumi, T., Maramatsu, Y., Takeda, J. & Tagawa, A. (2014). Impacts of hot air and vacuum drying on the physical and quality attributes of kiwifruit slices. Journal of Food Engineering, 125:51-58. Pal, U., Khan,M., & Mohanty, S.(2008). Heat pump drying of green sweet pepper. Drying Technology, 26: 1584-1590. Sahoo N. R., Pal, U. S., Dash S. K., & Khan M. K. (2012). Drying kinetics and quality aspects during heat pump drying of onion (Allium cepa L.). International Journal of Food Studies, 1: 159-167. Şevik, S., Aktaş, M., Doğan, H., & Koçak, S. (2013). Mushroom drying with solar assisted heat pump system. Energy Conversion and Management, 72, 171-178. Shulka BD & Singh SP. (2007). Osmo-convective drying of cauliflower, mushroom and green pea. Journal of Food Engineering, 80: 741-747. Sjoholm, I., & Gekas, V. 1995. Apple shrinkage upon drying. Journal of Food Engineering, 25: 123-130. Tavarini S., Degl’Innocenti E., Remorini D., Massai R., & Guidi L. 2008. Antioxidant capacity, ascorbic acid, total phenols and carotenoids changes during harvest and after storage of Hayward kiwifruit. Food Chemistry, 70: 282-288. Vieira, M.G.A., Estrella, L., &Rocha, S.C.S. (2007). Energy efficiency and drying kinetics of recycled paper pulp. Drying Technology, 25:1639-1648. Walker, H. T. 1992. Drying Cut Fruits with Recirculated Air for Energy Savings. The Master Thesis. The University of Tennesse, Knoxville, TN. Zakipour-Molkabadi, E., Hamidi-Esfahani Z., & Abbasi S. (2011) Formulation of Leather from Kiwi Fruit Losses. Iran Food Sciences and Technology Research Journal, 6 (4): 263-270. (In Farsi) Zargari A. (1992). Medicinal Herb. Vol.3-Tehran Publication. Zomorodian, A. (2004). Grain Drying (Theoretical and practical). Agriculture Science Publication, Tehran, Iran. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 374 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 287 |