تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,513 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,129,602 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,236,431 |
بررسی تأثیر سطوح مختلف پروتئین خام و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، خصوصیات لاشه و قابلیت هضم پروتئین در مرحله رشد بلدرچینهای ژاپنی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 21، شماره 3، مهر 1398، صفحه 349-358 اصل مقاله (723.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.273873.623358 | ||
نویسندگان | ||
هادی کریمی زارچی1؛ محمد سالارمعینی* 2؛ محسن افشار منش3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران | ||
2دانشیار، هیات علمی بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی دانشکده دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
چکیده | ||
تأثیر سطوح مختلف پروتئین خام و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، خصوصیات لاشه و قابلیت هضم پروتئین با استفاده از 450 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یکروزه در یک آزمایش فاکتوریل 3×3 با سه سطح پروتئین خام (18، 20 و 22 درصد) و سه سطح آنزیم پروتئاز (صفر، 200 و 400 میلیگرم بر کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی با نه تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار از سن یک تا 35 روزگیبررسی شد. در دوره سنی یک تا 21 روزگی، بیشترین اضافه وزن و مصرف خوراک در جیرههای حاوی 22 درصد پروتئین خام مشاهده شد (0/05>P). پرندگانی که از سطح 200 میلیگرم بر کیلوگرم آنزیم استفاده کرده بودند، افزایش وزن و مصرف خوراک بیشتری را نسبت به گروهی که از جیره فاقد آنزیم تغذیه شدند داشتند و بهترین ضریب تبدیل در سطح 400 میلیگرم بر کیلوگرم آنزیم مشاهده شد (0/05>P). در دوره 22 تا 35 روزگی، سطوح مختلف پروتئین و آنزیم تاثیری بر عملکرد بلدرچینها نداشتند. بازده لاشه بلدرچینهای تغذیهشده با سطوح 20 و 22 درصد پروتئین خامبهتر از پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 18 درصد پروتئین بود (0/05>P) و افزودن آنزیم وزن نسبی لاشه، ران و سینه را بهبود داد(0/05>P). قابلیت هضم پروتئین خام در بازه زمانی13 تا 15 روزگی با افزایش سطح پروتئین خام، کاهش و باافزودن 200 میلیگرم بر کیلوگرم آنزیم پروتئاز، افزایش یافت (0/05>P). براساس نتایج حاصل، سطح مناسب پروتئین خام جیره بلدرچینهای ژاپنی جهت دستیابی به عملکرد بهینه برای دوره یک تا 21 روزگی 22 درصد و برای 22 تا 35 روزگی، 18 درصد میباشد. همچنین استفاده از سطح 200 میلیگرم بر کیلوگرم آنزیم پروتئاز برای دوره یک تا 21 روزگی توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم پروتئاز؛ بلدرچین ژاپنی؛ خصوصیات لاشه؛ سطح پروتئین؛ عملکرد؛ قابلیت هضم | ||
مراجع | ||
1. حسین پور ع، حسن آبادی ا، شهیرم ح و حاجاتی ح (1391) تأثیر سطوح مختلف پروتئین خام و ترئونین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی در دوره آغازین و رشد. پژوهش های علوم دامی ایران. 4(3): 198- 191. 2. شاه نظری م، شیوا زاد م، کامیاب ع ا و نیک خواه ع (1383) اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخم گذار. علوم کشاورزی ایران. 35(2): 509-499. 3. شیخ ن، مروج ح، شیوازاد م و توحیدی آ (1391). اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد و خصوصیات لاشه بلدرچین های ژاپنی. تحقیقات تولیدات دامی. 1(2): 63-55. 4. یازرلو م، شریفی س د، شریعتمداری ف و صالحی ع ا (1392) تعیین سطح مطلوب انرژی و پروتئین در جیره رشد بلدرچین ژاپنی Corturnix conturnix japonica)). تولیدات دامی. 15(1): 10- 1. 5. Angel CR, Saylor W, Vieira SL and Ward N (2011) Effects of a monocomponent protease on performance and protein utilization in 7 to 22 day-old broiler chickens. Poultry Science 90(10): 2281-2286. 15. Jahanian R and Edriss MA (2015) Metabolizable energy and crude protein requirements of two quail species (Coturnix japonica and Coturnix ypsilophorus). The Journal of Animal and Plant Sciences 25(3): 603-611.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 488 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 442 |