تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,035 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,627 |
تآثیر اسانس، پروبیوتیک و فلاوومایسین بر عملکرد، خصوصیات دستگاه گوارش و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 21، شماره 3، مهر 1398، صفحه 371-380 اصل مقاله (767.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2019.276408.623371 | ||
نویسندگان | ||
جمال محمودی1؛ سارا میرزایی گودرزی* 2؛ عباس فرح آور2؛ علی اصغر ساکی3؛ علیرضا نوریان4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
3استاد،دانشگاه بوعلی سینا - گروه علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور و دام | ||
4استادیار، گروه آموزشی پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
چکیده | ||
اثر اسانس، پروبیوتیک و فلاوومایسین بر عملکرد، خصوصیات دستگاه گوارش، جمعیت میکروبی روده کور و فراسنجه های خونی با استفاده از 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 18 قطعه جوجه در هر تکرار از سن یک تا 42 روزگی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. جیره پایه به عنوان گروه شاهد (فاقد افزودنی)، 2. جیره پایه + 150 میلیگرم در کیلوگرم اسانس، 3. جیره پایه + 200 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک گالیپرو® و 4. جیره پایه + 150 میلیگرم در کیلوگرم فلاوومایسین بودند. نتایج نشان داد که مصرف خوراک در تیمار شاهد کمتر از سایر تیمارها بود (0/05>P). در کل دوره آزمایش، افزایش وزن جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی فلاوومایسین، بیشتر از سایر پرندگان بود و ضریب تبدیل بهتری نسبت به پرندگان شاهد و یا تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک داشتند (0/05>P). اثر تیمارها بر وزن نسبی اندام های داخلی، pHمحتویات دستگاه گوارش و جمعیت لاکتوباسیلوس و اشریشیاکلی روده کور معنی دار نبود. وزن نسبی سینه در جوجههای تغذیه شده با فلاوومایسین بیشتر از گروه شاهد و یا پرندگانی که اسانس دریافت کردند بود (0/05>P). تفاوتی بین تیمارها از نظر غلظت کلسترول، گلوکز و تریگلیسرید پلاسما مشاهده نشد ولی غلظت HDL در پلاسمای پرندگانی که فلاوومایسین دریافت کردند کمتر از سایر تیمارها بود (0/05>P). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، استفاده از اسانس، عملکرد را بهبود می بخشد و می تواند بهعنوان یک ترکیب محرک رشد به جای فلاوومایسین در جیره جوجه های گوشتی استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ پروبیوتیک؛ جمعیت میکروبی؛ جوجهگوشتی؛ عملکرد؛ فلاوومایسین | ||
مراجع | ||
1. شیلایی م و حسینی م (1393) بررسی خصوصیات استخوان درشت نی و PH دستگاه گوارش جوجه های گوشتی تغذیه شده با مکمل های آنتی بیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پری بیوتیک. مجله تحقیقات دام و طیور. 3(3): 34- 23. 2. عابدینی سانیجی م، شریعتمداری ف و کریمی ترشیزی م ا (1390) مقایسه اثر گیاهان دارویی، اسید آلی و آنتی بیوتیک در جیره حاوی جو و آنزیم بر عملکرد، فاکتورهای خونی، پاسخ ایمنی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی. مجله تولیدات دامی. 13(2): 27- 19. 3. Abudabos AM and Alyemni AH (2013) Effects of the essential oil blend CRINA® Poultry in feed on broiler performance and gut microbiology. Italian Journal of Animal Science. 12: 83. 10. Habibi R, Jalilvand G, Samadi S and Azizpour A (2016) Effect of different levels of essential oils of wormwood (Artemisia absinthium) and Cumin (Cuminum cyminum) on growth performance, carcass characteristics and immune system in broiler chicks. Iranian Journal of Applied Animal Science. 6: 395-400. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 499 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 477 |