تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,126,017 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,234,139 |
مقایسه کاربرد ستونهای مختلف برای آنالیز آکریلامید در چیپس سیب زمینی با روش کروماتوگرافی مایع | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 19، دوره 50، شماره 1، فروردین 1398، صفحه 223-239 اصل مقاله (1.29 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.261403.665072 | ||
نویسندگان | ||
بابک سامانی پور1؛ مریم جلیلی* 1؛ کرامت الله رضایی2؛ فتانه شکرالهی3 | ||
1پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، البرز، ایران | ||
2استاد تمام گروه علوم و مهندسی صنایع غذائی دانشگاه تهران | ||
3سازمان ملی استاندارد، کرجّ البرز | ||
چکیده | ||
آکریلامید ترکیبی است سمی که در برخی از مواد غذایی فرآیند شده ایجاد میشود. هدف از این پژوهش، ارائه یک روش آسان و قابل اطمینان برای اندازهگیری آکریلامید در چیپس سیب زمینی بود. بدین منظور، اثر 5 ستون ODS-H-C18 Optimal، Sphere-Image 80-5 ODS 2، Zorbax Hilic Plus، Lichrosorb-100 NH2 و Shodex NH2P-50 4E بر جداسازی و اندازهگیری آکریلامید در چیپس بررسی گردید. بهترین نتایج با کاربرد ستون آمینه نسل جدید Shodex NH2P-50 4E، به دست آمد و پیک آکریلامید با موفقیت و بدون نیاز به انجام مراحل پاکسازی با فاز جامد جداسازی شد. منحنی کالیبراسیون استاندارد در محدوده μg/L 5000-100 کاملا خطی بود (997/0=R2). درصد بازیافت در محدوده 9/95% تا 2/102% ، حد شناسایی و حد تعیین مقدار کمی نیز به ترتیب μg/kg9 و μg/kg 27 به دست آمد. تکرار پذیری این روش مناسب بوده و شاخص انحراف استاندارد نسبی برابر 39/4% بود. | ||
کلیدواژهها | ||
"آکریلامید"؛ "روش اندازهگیری"؛ "ستون کروماتوگرافی"؛ "کروماتوگرافی مایع"؛ "طیف سنجی نوری دیودی" | ||
مراجع | ||
Acworth, I., Crafts, C. & Bailey, B. (2011). Sensitive analysis of commonly used artificial and natural sweeteners including stevia and their impurities and degradation products. Thermo Fisher Scientific,1, 1-6. Bent, G., Maragh, P. & Dasgupta, T. (2012). Acrylamide in Caribbean foods–Residual levels and their relation to reducing sugar and asparagines content. Food Chemistry, 133, 451-457. Bermudo, E., Nunez, O., Moyano, L., Puignou, L. & Galceran, M.T. (2007). Field amplified sample injection-capillary electrophoresis-tandem mass spectrometry for analysis of acrylamide in foodstuffs. Journal of Chromatography A, 1159, 225–232. Bermudo, E., Nunez, O., Puignou, L. & Galceran, M.T. (2006a). Analysis of acrylamide in food products by in-line preconcentration capillary zone electrophoresis. Journal of Chromatography A,1129, 129–134. Bermudo, E., Moyano, L., Puignou, L. & Galceran, M.T. (2006b). Determination of acrylamide in foodstuffs by liquid chromatography ion-trap tandem mass-spectrometry using an improved clean-up procedure. Analytica Chimica Acta, 559, 207-214. EFSA (2009). Scientific report of EFSA prepared by data collection and exposure unit (DATEX) on “Monitoring of acrylamide levels in food”. The EFSA Scientific Report, 285, 1-26. Fernandes, J. & Soares, C. (2007). Application of matrix soli phase dispersion in the determination of acryl amide in potato chips. Journal of Chromatography A, 1175, 1-6. Geng, Z., Jiang, R. & Chen, M. (2008). Determination of acrylamide in stach based foods by ion-exclusion liquid chromatography. Journal of Food Composition and Analysis, 21, 178-182. Ghasemian, S., Rezaei, K., Abedini, R., Poorazarang, H. & Ghaziani, F. (2014). Investigation of different parameters on acrylamide production in the fried beef burger using Taguchi experimental design. Journal of Food Science and Technology, 51, 440-448. Gokmen, V. & Senyuva, H. Z. (2006). A generic method for the determination of acrylamide in thermally processed foods. Journal of Chromatography A, 1120, 194–198. Gokmen, V., Senyuva, H. Z., Acar, J. & Sarioglu, K. (2005). Determination of acrylamide in potato chips and crisps by high-performance liquid chromatography. Journal of Chromatography A, 1088, 193–199. Govaert, Y., Arisseto, A., Vanloco, J., Scheers, E., Frasella, S., Weverbrgh, E., Degroodt, J.M. & Goeyens, L. (2006). Optimisation of a liquid chromatography-tandem mass spectrometric method for the determination of acrylamide in foods. Analytica Chimica Acta, 556, 275-280. Hvizd, M. G., Bailey, B., Crafts, C., Plante M. & Acworth, I. (2011). Simple separation and detection techniques for the analysis of carbohydrates. Thermo Fisher Scientific, 2, 1-8. Lee, S., Yoo, M., Koo, M., Kim, H. J., Kim, M., Park, S. & Shin, D. (2013). In-house-validated liquid chromatography–tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) method for survey of acrylamide in various processed foods from Korean market. Food Science and Nutrition, 1, 402-407. Lee, M., Chang, L. & Dou, J. (2007). Determination of acrylamide in food by solid–phase micro extraction coupled to gas chromatography–positive chemical ionization tandem mass spectrometry. Analytica Chimica Acta, 582, 19-23. Mastovska, K. & Lehotay, S. (2006). Rapid sample preparation method for LC-MS/MS or GC–MS analysis of acrylamide in various food matrices. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54, 7001-7008. Mousavinejad, G., Rezaei, K. & Khodaiyan, F. (2015). Reducing acrylamide in fried potato pancake using baker's yeast, lactobacilli and microalgae. Quality Assurance & Safety of Crops and Foods, 7, 779-787. paleologos, E. K. & Kontominas M. G. (2005). Determination of acrylamide and methacrylamide by normal phase high performance liquid chromatography and UV detection. Journal of Chromatography A, 1077, 128-135.
Rufian, J. A. & Morales, F. J. (2006). Determination of acrylamide in potato chips by a reversed-phase LC-MS method based on a stable isotop dilution assay. Food Chemistry, 97, 555-562. Showa-Denko, K. K. (2013). Analysis of saccharides in food industry, shodex NH2P-50 series columns. Technical Notebook, No.2, 1-28. Stobiecka, A., Radecka, H. & Radecki, J. (2007). Novel voltammetric biosensor for determining acrylamide in food samples. Biosensors and Bioelectronics, 22, 2165-2170. Sun, S., Fang, Y. & Xia, Y. (2012). A facile detection of acrylamide in starchy food by using a solid extraction–GC. Food Control, 26, 220-222. Tezcan, F. & Bedia-Erim, F. (2008). On-line stacking techniques for nonaqueous caoillary electrophoretic determination of acrylamide in processed food. Analytica Chimica Acta, 617, 196-199. Wang, H., Feng, F., Guo, Y., Shuange, S. & Choi, M. M. F. (2013). HPLC-UV quantitative analysis of acrylamide in baked and deep–fried Chinese foods. Journal of Food Composition and Analysis, 31, 7-11. Xu, X., He, H., Zhu, Y., Feng, L., Ying, Y., Huange, B., Shen, H., Han, J. & Ren, Y. (2013). Simultaneous determination of 3-monochloropane-1,2-diol and acrylamide in food by gas chromatography–triple quadrupole mass spectrometry with coupled column separation. Analytica Chimica Acta, 760, 93-99. Zhang, Y., Ren, Y., Zhao, H. & Zhang, Y. (2007). Determination of acrylamide in Chinese traditional carbohydrate–rich foods using gas chromatography with micro–electron capture detector and isotope dilution liquid chromatography combined with electro spray ionization tandem mass spectrometry. Analytica Chimica Acta, 584, 322-332. Zhang, Y., Dong, Y., Ren, Y. & Zhang, Y. (2006). Rapid determination of acrylamide contaminant in conventional fried foods by gas chromatography with electron capture detector. Journal of Chromatography A, 1116, 209-216. Zhu, Y., Li, G., Duan y., Chen, S., Zhang, C. & Li, Y. (2008). Application of the standard addition method for the determination of acrylamide in heat-processed starchy foods by gas chromatography with electron capture detector. Food Chemistry, 109, 899-908. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 520 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 623 |