تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,263 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,734 |
تهیه امولسیون پیکرینگ از کانتازانتین و پایدارسازی آن توسط نانوکریستالسلولز | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 15، دوره 50، شماره 1، فروردین 1398، صفحه 179-190 اصل مقاله (1.08 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.229319.664918 | ||
نویسندگان | ||
شیدا حجازی1؛ سید هادی رضوی* 2؛ معظمه کردجزی3؛ فرامرز خدائیان4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
3استادیار، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
4دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق تهیه امولسیونی فوق پایدار برای کانتازانتین با نانوکریستال سلولز و بررسی صفات فیزیکوشیمیایی آن بود. کانتازانتین استفاده شده در این تحقیق متابولیت باکتری Dietzia natronolimnaea HS-1 بود. نانوذرات سلولز از الیاف کتان با روش هیدرولیز اسیدی تهیه گردید. نتایج پراکندگی نور دینامیک، میکروسکوپ نیروی اتمی نشان داد که طول ذرات 11±112 و قطر 2±5 نانومتر بود. بلورینگی ذرات پس از هیدرولیز از 4/76 برای الیاف کتان به 6/86 درصد رسید. نتایج آزمون اسپکتروسکوپی فوریه (ATR) نشان داد گروه های هیدروکسیل سطحی نانوکریستال نسبت به سلولز بیشتر بوده و هضم کامل همی سلولز توسط اسید صورت گرفت. امولسیونهای پیکرینگ روغن در آب با استفاده از هموژنایزر اولتراسونیک تهیه شدند. نتایج آزمونهای ریخت شناسی بیانگر نمونهای با پراکندگی ذرات یکسان بود. امولسیونها در شرایط محیطی پایداری بسیار خوبی از خود برای مدت زمان طولانی نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
هیدرولیز اسیدی؛ کانتازانتین؛ پیکرینگ امولسیون؛ نانوکریستال سلولز | ||
مراجع | ||
Chen, J., Vogel, R., Werner, S., Heinrich, G., Clausse, D., & Dutschk, V. (2011). Influence of the particle type on the rheological behavior of Pickering emulsions. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 382(1), 238-245. Tzoumaki, M. V., Moschakis, T., & Biliaderis, C. G. (2009). Metastability of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions. Biomacromolecules, 11(1), 175-181. Tzoumaki, M. V., Moschakis, T., Kiosseoglou, V., & Biliaderis, C. G. (2011). Oil-in-water emulsions stabilized by chitin nanocrystal particles. Food hydrocolloids, 25(6), 1521-1529. Wei, Z., Wang, C., Zou, S., Liu, H., & Tong, Z. (2012). Chitosan nanoparticles as particular emulsifier for preparation of novel pH-responsive Pickering emulsions and PLGA microcapsules. Polymer, 53(6), 1229-1235. Wen, C., Yuan, Q., Liang, H., & Vriesekoop, F. (2014). Preparation and stabilization of d -limonene Pickering emulsions by cellulose nanocrystals. Carbohydrate Polymers, 112, 695–700. Surh, J., Decker, E. A., & Mcclements, D. J. (2006). Properties and stability of oil-in-water emulsions stabilized by fish gelatin, 20, 596–606. Tan, Y., Xu, K., Liu, C., Li, Y., Lu, C., & Wang, P. (2012). Fabrication of starch-based nanospheres to stabilize pickering emulsion. Carbohydrate Polymers, 88(4), 1358-1363. Eichhorn, S. J. et al. (2010) Review: Current international research into cellulose nanofibres and nanocomposites. Journal of Materials Science. 45: 1-33. El-Sakhawy, M., & Hassan, M. L. (2007). Physical and mechanical properties of microcrystalline cellulose prepared from agricultural residues. Carbohydrate polymers, 67(1), 1-10 Dickinson, E. (2012). Use of nanoparticles and microparticles in the formation and stabilization of food emulsions. Trends in Food Science & Technology, 24(1), 4-12. Chan, H. C., Chia, C. H., Zakaria, S., Ahmad, I., & Dufresne, A. (2012). Production and characterisation of cellulose and nano-crystalline cellulose from kenaf core wood. BioResources, 8(1), 785-794. Beck-Candanedo, S., Roman, M., & Gray, D. G. (2005). Effect of reaction conditions on the properties and behavior of wood cellulose nanocrystal suspensions. Biomacromolecules, 6(2), 1048-1054. Besbes, I., Alila, S., & Boufi, S. (2011). Nanofibrillated cellulose from TEMPO-oxidized eucalyptus fibres: effect of the carboxyl content. Carbohydrate Polymers, 84(3), 975-983. Capron, I., & Cathala, B. (2013). Surfactant-free high internal phase emulsions stabilized by cellulose nanocrystals. Biomacromolecules, 14(2), 291–296. Bondeson, D., Kvien, I., & Oksman, K. (2006). Strategies for preparation of cellulose whiskers from microcrystalline cellulose as reinforcement in nanocomposites.Oxford University Press, 938, 10-25. Bajpai, S. K., Pathak, V., Chand, N., & Soni, B. (2013). Cellulose nano whiskers (CNWs) loaded-poly (sodium acrylate) hydrogels. Part-I. Effect of low concentration of CNWs on water uptake. Journal of Macromolecular Science, Part A, 50(5), 466-477. Destribats, M., Rouvet, M., Gehin-Delval, C., Schmitt, C., & Binks, B. P. (2014). Emulsions stabilised by whey protein microgel particles: towards food-grade Pickering emulsions. Soft matter, 10(36), 6941-6954. Frelichowska, J., Bolzinger, M. A., & Chevalier, Y. (2010). Effects of solid particle content on properties of o/w Pickering emulsions. Journal of colloid and interface science, 351(2), 348-356. Habibi, Y., Lucia, L. A., & Rojas, O. J. (2010). Cellulose nanocrystals: chemistry, self-assembly, and applications. Chemical reviews, 110(6), 3479-3500. Hon, D. N. S., & Shiraishi, N. (2000). Wood and cellulosic chemistry, revised, and expanded. CRC press. Jiang, F., Esker, A. R., & Roman, M. (2010). Acid-catalyzed and solvolytic desulfation of H2SO4-hydrolyzed cellulose nanocrystals. Langmuir, 26(23), 17919-17925. Kalashnikova, I., Bizot, H., Bertoncini, P., Cathala, B., & Capron, I. (2013). Cellulosic nanorods of various aspect ratios for oil in water Pickering emulsions. Soft Matter, 9(3), 952–959. Kalashnikova, I., Bizot, H., Cathala, B., & Capron, I. (2011). Modulation of cellulose nanocrystals amphiphilic properties to stabilize oil/water interface. Biomacromolecules, 13(1), 267-275. Kargar, M., Fayazmanesh, K., Alavi, M., Spyropoulos, F., & Norton, I. T. (2012). Investigation into the potential ability of Pickering emulsions (food-grade particles) to enhance the oxidative stability of oil-in-water emulsions. Journal of colloid and interface science, 366(1), 209-215. Kvien, I., Tanem, B.S., Oksman, K., (2005). Characterization of cellulose whiskers and their nanocomposites by atomic force and electron microscopy. Biomacromolecules, 6, 3160–3165. Li, Q., & Renneckar, S. (2011). Supramolecular structure characterization of molecularly thin cellulose I nanoparticles. Biomacromolecules, 12(3), 650-659. Lu, H., Gui, Y., Zheng, L., & Liu, X. (2013). Morphological, crystalline, thermal and physicochemical properties of cellulose nanocrystals obtained from sweet potato residue. Food Research International, 50(1), 121-128. Lu, P., & Hsieh, Y. L. (2010). Preparation and properties of cellulose nanocrystals: rods, spheres, and network. Carbohydrate Polymers, 82(2), 329-336. Marku, D., Wahlgren, M., Rayner, M., Sjöö, M., & Timgren, A. (2012). Characterization of starch Pickering emulsions for potential applications in topical formulations. International journal of pharmaceutics, 428(1), 1-7. Pakzad, A. (2011). Nanomechanics of cellulose crystals and cellulose-based polymer composites. Dissertation, Michigan Technological University. Petersson, L., Kvien, I., & Oksman, K. (2007). Structure and thermal properties of poly (lactic acid)/cellulose whiskers nanocomposite materials. Composites Science and Technology, 67(11), 2535-2544. Rayner, M., Marku, D., Eriksson, M., Sjöö, M., Dejmek, P., & Wahlgren, M. (2014). Biomass-based particles for the formulation of Pickering type emulsions in food and topical applications. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 458, 48-62. Segal, L. G. J. M. A., Creely, J. J., Martin, A. E., & Conrad, C. M. (1959). An empirical method for estimating the degree of crystallinity of native cellulose using the X- ray diffractometer. Textile Research Journal, 29(10), 786–794. Winuprasith, T., & Suphantharika, M. (2013). Microfibrillated cellulose from mangosteen (Garcinia mangostana L.) rind: Preparation, characterization, and evaluation as an emulsion stabilizer. Food Hydrocolloids, 32(2), 383–394. Tasset, S., Cathala, B., & Capron, I. (2014). Versatile cellular foams derived from CNC-stabilized Pickering emulsions. RSC Advances, 893–898. Zoppe, J. O., Venditti, R. A., & Rojas, O. J. (2012). Pickering emulsions stabilized by cellulose nanocrystals grafted with thermo-responsive polymer brushes. Journal of colloid and interface science, 369(1), 202-209. Li, Q., & Renneckar, S. (2011). Supramolecular structure characterization of molecularly thin cellulose I nanoparticles. Biomacromolecules, 12(3), 650–659 Chandi, G.K., Gill, B.S., (2011). production and characterization of microbial carotenoids as an alternative to synthetic colors: a review. International journal of food properties. 14, 503–513. Gharibzahedi, S. M. T., Razavi, S. H. & Mousavi, M. (2014) Characterizing the natural canthaxanthin/2-hydroxypropyl-β- cyclodextrin inclusion complex. Carbohydrate Polymer. 101, 1147–1153. Gharibzahedi, S. M. T., Razavi, S. H. & Mousavi, S. M. (2013a). Ultrasound-assisted formation of the canthaxanthin emulsions stabilized by arabic and xanthan gums. Carbohydrate Polymer. 96, 21–30 Kalashnikova, I., Bizot, H., Bertoncini, P., Cathala, B., & Capron, I. (2013). Cellulosic nanorods of various aspect ratios for oil in water Pickering emulsions. Soft Matter, 9(3), 952–959. Razavi, S. H., Blanchard, F., & Marc, I. (2006). UV–HPLC/APCI MS method for separation and identification of the carotenoids produced by Sporobolomyces ruberrimus H110. Iranian Journal of Chemistry & Chemical Engineering, 25, 1–10. Schiedt, K., Liaaen-Jensen, S., (1995). Isolation and analysis. In: Britton, G., Liaaen- Jensen, S., Pfander, H. (Eds.), Carotenoids: Isolation and Analysis. Birkhäuser Verlag, Basel, pp. 81–108 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 631 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 686 |