![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,479 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,000 |
محاسبه نرخ تهویه سالن پرورش جوجههای گوشتی به روش موازنه کربندیاکسید و مقایسه آن با روش اندازه گیری مستقیم | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 13، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 659-668 اصل مقاله (905.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.249787.665029 | ||
نویسندگان | ||
موسی الرضا باغانی1؛ محمد حسین آقخانی* 2 | ||
1گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2استاد تمام وقت و عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم. دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. | ||
چکیده | ||
نرخ تهویه سالنهای پرورش مرغ گوشتی به دو روش مستقیم و غیر مستقیم قابل محاسبه است. در این پژوهش برای مقایسهی این دو روش، از یک مرغداری با ظرفیت 18 هزار قطعه جوجه گوشتی در شهرستان سبزوار استفاده شد. ابتدا نرخ تهویه با تعیین سرعت هوای خروجی در هر یک از فنها در 24 نقطه و محاسبه سطح عبور هوای هر فن، به روش مستقیم اندازهگیری شد، سپس نرخ تهویه به روش موازنه کربن دیاکسید نیز با محاسبه نرخ تولید گاز CO2 توسط جوجهها و ردیابی گاز CO2 در ورودیها و خروجیهای هوای سالن و استفاده از معادلات تعادل گاز در حجم کنترل محاسبه شد. نتایج نشان داد که تفاوت دو روش اندازه گیری در شرایط مختلف سالن کمتر از 22 درصد (12500 متر مکعب در ساعت) بوده و با افزایش نرخ تهویه، تفاوت دو روش تا 2 درصد نیز کاهش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
تهویه؛ مرغداری؛ روش موازنه CO2؛ مستقیم؛ غیر مستقیم | ||
مراجع | ||
Calvet, S., Cambra-Lopez, M., Blanes-Vidal, V., Estelles, F. & Torres A.G. (2010).Ventilation rates in mechanically-ventilated commercial poultry buildings in Southern Europe: Measurement system development and uncertainty analysis. Biosystems Engineering, 106, 423-432. CIGR. (2002). International Commission of Agricultural Engineering, Section II: 4th report of working group on climatization of animal houses: Heat and moisture production at animal and house level. S. Pedersen and K. Sallvik, eds. Horsens, Denmark: Danish Institute of Agricultural Sciences, Research Centre Bygholm. Kiani, Sh., Bahrami, H., Almasi, M. & Sheikh Davari, M. J. (2016). The best way to save solar energy in the greenhouse due to technical, economic and environmental factors. Journal of Researches in Mechanics of Agricultural Machinery, 5(2), 9-17. (In Farsi) KOH, K. & MACLEOD, M. G. (1999). Circadian variation in heat production and respiratory quotient in growing broilers maintained at different food intakes and ambient temperatures, British Poultry Science. 40(3), 353-356. DOI: 10.1080/00071669987449. Li, H., Xin, H., Liang, Y., Gates, R. S., Wheeler, E. F. & Heber, A. J. (2004). Comparison of Direct vs. Indirect Ventilation Rate Determination for Manure Belt Laying Hen Houses. Agricultural and Biosystems Engineering Conference Proceedings and Presentations. Iowa State University. Liu, Z., Powers, W. & Harmon, J. D. (2016). Estimating Ventilation Rates of Animal Houses through CO2 Balance. American Society of Agricultural and Biological Engineers, 59(1), 321-328. Mendes, L. B., Tinoco, I. F. F., Nico, O., osorio, R. H. & Saraz, A. O. (2014). A refined protocol for calculating air flow rate of naturally-ventilated broiler barns based on CO2mass balance. Universidad Nacional de Colombia Sede Medellin. DYNA, 81(185), 189-195. Norton, T., Sun, D. W., Grant, J., Fallon, R. & Dodd, V. (2007). Applications of computational fluid dynamics (CFD) in the modelling and design of ventilation systems in the agricultural industry: a review. Bioresource Technology, 98, 2386-2414. Pashmi, M. & Moradi, S. (2010). Buildings, installations and equipment for growing of poultry. Publishing promoting agricultural training, Tehran, Iran. (in Farsi) Payandeh, Z., Kheiralipor, K. & Karimi, M. (2016). Evaluation of efficiency of broiler chickens breeding units by data envelopment analysis, Case study: Isfahan province. Iranian Journal of Biosystem Engineering, 47(3), 577-585. (in Farsi) Pedersen, S., Blanes-Vidal, V., Joergensen, H., Chwalibog, A., Haeussermann, A., Heetkamp M. J. W. & Aarnink, A. J. A. (2008). Carbon Dioxide Production in Animal Houses: A literature Review. Agricultural Engineering International: CIGR Ejournal. Manuscript BC 08 008, Vol. X.December, 2008. Sadrnia, H., khojastehpour, M., Aghel, H. & Saiedi Rashk Olya, A.. (2017). Analysis of different inputs share and determination of energy Indices in broilers production in Mashhad city. Journal of Agricultural Machinery, 7(1), 285-297. (in Farsi) Xin, H., Berry, I. L., Tabler, G. T. & Costello, T. A. (2001). HEAT AND MOISTURE RODUCTION OF POULTRY AND THEIR HOUSING SYSTEMS: BROILERS. American Society of Agricultural and Biological Engineers, 44(6), 1851–1857. Xin, H., Li, H., Burns, R. T., Gates, R. S., Overhults, D. G. & Earnest.J. W. (2009). Use of CO2 Concentration Difference or CO2 Balance to Assess Ventilation Rate of Broiler Houses. American Society of Agricultural and Biological Engineers, 52(4), 1353-1361. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 489 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 437 |