تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,926 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,012 |
بررسی خواص پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی ضایعات کشتارگاه مرغ | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 7، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 589-596 اصل مقاله (751.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.243764.664999 | ||
نویسندگان | ||
خاطره پرهیزکاری1؛ ابراهیم حسینی* 2؛ اکرم شریفی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
3استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق، امکان تولید پپتیدهای زیست فعال از پروتئین های ضایعات مرغ با روش هیدرولیز آنزیمی بود. عصاره پروتئینی ضایعات مرغ به وسیله عصاره آنزیمی اکتینیدین کیوی هیدرولیز شد. سپس درجه هیدرولیز، متوسط طول زنجیره پپتیدی و خاصیت آنتی اکسیدانی محصول هیدرولیز شده بررسی گردید. ارزیابی ویژگی آنتی اکسیدانی هیدرولیزات های پروتئینی حاصل از هیدرولیز نشان داد که در 4 ساعت اول در نمونه های آزمایشی خاصیت آنتی اکسیدانی تا حدود 85 درصد افزایش یافت در حالی که با افزایش میزان هیدرولیز تا 8 ساعت میزان فعالیت آنتی اکسیدانی به32 درصد کاهش یافت. دلیل این کاهش را می توان هیدرولیز بیشتر و شکست در مناطقی از پپتید های زیست فعال دانست که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بودند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که هیدرولیز آنزیمی ضایعات مرغ راهی برای تولید ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی است که می تواند به عنوان دارو یا افزودنی در صنایع غذایی و دارویی مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پپتید های زیست فعال؛ ضایعات مرغ؛ خاصیت آنتی اکسیدانی؛ اکتینیدین | ||
مراجع | ||
Boland, M. (2013). Kiwifruit proteins and enzymes: actinidin and other significant proteins. Advances in food and nutrition research. 68, 59-80. Bradford, M. M. (1976). A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram of protein-dye binding. Analytical biochemistry. 72, 248-254. Englund, P.T., King, T.P., Craig, L.C. & Walti, A.N.D.A. (1968). Ficin. I. Its isolation and characterization. Biochemistry, 7(1), 163-175. Esmaielpoor, M. ( 2015). Seperation and survey of bioactive properties of peptides from enzymatic hydrolysis of goat milk. Ph.D. dissertation, University ofTehran Science and Research, Food science and technology. (In Farsi). Ha, M., Bekhit, A.E.D.A., Carne, A. & Hopkins, D.L. (2012). Characterisation of commercial papain, bromelain, actinidin and zingibain protease preparations and their activities toward meat proteins. Food chemistry, 134(1), 95-105. Ha, M., Bekhit, A.E.D., Carne, A. & Hopkins, D.L. (2013). Characterisation of kiwifruit and asparagus enzyme extracts, and their activities toward meat proteins. Food chemistry, 136(2), 989-998. Jamdar, S.N., Rajalakshmi, V. & Sharma, A. (2012). Antioxidant and ace inhibitory properties of poultry viscera protein hydrolysate and its peptide fractions.Journal of Food Biochemistry, 36(4), 494-501. Khatib, N. ( 2010). Measurment and survey of bioactive properties of peptides from enzymatic treatment camel meat. Master of Science Thesis, University of Esfehan, Agriculture College. (In Farsi). Kim , E.K., Lee, S.J., Jeon, B.T., Moon, S.H., Kim, B., Park, T.K., Han, J.S. & Park, P.J. (2009). Purification and characterisation of antioxidative peptides from enzymatic hydrolysates of venison protein. Food Chemistry, 114(4), 1365-1370. Korhonen, H. & Pihlanto, A. (2006). Bioactive peptides: production and functionality. International Dairy Journal, 16(5), 945-960. Lasekan , A., Bakar, F.A. & Hashim, D. (2013). Potential of chicken by-products as sources of useful biological resources . Waste Management, 33(3), 552-565. Mirzaie, M. (2015). Production and seperation bioactive peptides from enzymatic hydrolysis of sacharomyses serviziye yeast proteins with antioxidant and antimicrobial properties. Ph.D.dissertation,University ofTehran Science and Research, Food science and technology. (In Farsi). Moller, N. P ., Scholz-Ahrens, K.E., Roos, N. & Schrezenmeir, J. (2008). Bioactive peptides and proteins from foods: indication for health effects. European Journal of Nutrition, 47(4), 171-182. Mostafaie, A. & Chelbi, M. ( 2006). Kiwifruit actinidin: purification and survey its amount in native varieties. Journal of Agriculture and Natural Sources Sciences and Techniques, 10(3), 223-230. (In Farsi). Nikolaev, I.V., Sforza, S., Lambertini, F., Ismailova, D.Y., Khotchenkov, V.P., Volik, V.G., Dossena, A., Popov, V.O. & Koroleva, O.V. (2016). Biocatalytic conversion of poultry processing leftovers: Optimization of hydrolytic conditions and peptide hydrolysate characterization. Food chemistry.197, 611-621. Ohba, R., Deguchi, T., Kishikawa, M., Arsyad, F., Morimura, S. & Kida, K. (2003). Physiological functions of enzymatic hydrolysates of collagen or keratin contained in livestock and fish waste. Food Science and Technology Research, 9(1), 91-93. Saiga, A.I., Tanabe, S. & Nishimura, T. (2003). Antioxidant activity of peptides obtained from porcine myofibrillar proteins by protease treatment. Journal of Agricultural and Food chemistry, 51(12), 3661-3667. Saiga, A., Okumura, T., Makihara , T., Katsuta, S., Shimizu, T., Yamada, R. & Nishimura, T. (2003). Angiotensin I-converting enzyme inhibitory peptides in a hydrolyzed chicken breast muscle extract. Journal of Agricultural and Food Chemistry , 51(6), 1741-1745. Soladoye, O.P., Saldo, J ., Peiro, L., Rovira, A. & Mor-Mur, M. (2015). Antioxidant and angiotensin 1 converting enzyme inhibitory functions from chicken collagen hydrolysates. Journal of Nutrition & Food Sciences ,5(3), 1-9. Sugiyama, S., Hirota, A., Okada, C., Yorita, T., Sato, K. & Ohtsuki, K. (2005). Effect of kiwifruit juice on beef collagen. Journal of nutritional science and vitaminology, 51(1), 27-33. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 928 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 970 |