تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,519 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,134,258 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,240,462 |
تولید مواد بستهبندی زیست تخریب پذیر بر پایهی نشاسته-کفیران-نانو اکسید روی: خواص فیزیکی و مکانیکی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 4، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 557-565 اصل مقاله (802.63 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.240115.664980 | ||
نویسندگان | ||
ایمان شهابی قهفرخی* 1؛ امین بابائی قزوینی2 | ||
1استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، فیلم زیست تخریب پذیر نشاسته-کفیران-اکسید روی به روش قالب گیری ساخته شد. فیلم های تولید شده، حاوی (1%-3%-5%) از نانو ذرات اکسید روی بودند که توسط هموژنایزر اولتراسونیک به صورت یکنواخت در آمده و سپس به محلول نشاسته-کفیران افزوده شد. ویژگیهای سطحی، ضخامت، محتوای رطوبت، نفوذ پذیری به بخار آب و خواص مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. در تصویر قطرات آب مشاهده شد که زاویه تماس نمونهی نشاسته-کفیران 67/89 درجه است. با افزایش مقدار نانو اکسید روی تا 1% زاویه تماس به طور معناداری به 63/95 درجه افزایش پیدا کرد و این به معنای بهبود خواص سطحی و آبگریزی تلقی می گردد. نفوذپذیری به بخار آب برای فیلم نشاسته-کفیران (×10−10 g m-1s−1Pa−1) 12/3 بوده است، که با افزایش غلظت اکسید روی تا 3% به 03/2 (×10−10 g m-1s−1Pa−1 ) رسید. نتایج آزمون مکانیکی نشان داد که با افزایش مقدار نانوذره تا ٣٪، استحکام کششی و مدول یانگ نمونه ها افزایش یافته و ازدیاد طول در نقطه پاره شدن کاهش مییابد. در نهایت می توان گفت، نانوذرات اکسید روی، برخی خواص فیلم نشاسته-کفیران را بهبود بخشید. | ||
کلیدواژهها | ||
نشاسته؛ کفیران؛ اکسید روی؛ نانوکامپوزیت | ||
مراجع | ||
Almasi, H., Ghanbarzadeh, B., Entezami, A.A., (2010). Physicochemical properties of starch–CMC–nanoclay biodegradable films. International Journal of Biological Macromolecules (46), 1-5. Anitha, S., Brabu, B., Thiruvadigal, D.J., Gopalakrishnan, C., Natarajan, T., (2012). Optical, bactericidal and water repellent properties of electrospun nano-composite membranes of cellulose acetate and ZnO. Carbohydrate polymers (87), 1065-1072. Anker, M., Berntsen, J., Hermansson, A.-M., Stading, M., (2002). Improved water vapor barrier of whey protein films by addition of an acetylated monoglyceride. Innovative Food Science & Emerging Technologies (3), 81-92. Averous, L., Boquillon, N., (2004). Biocomposites based on plasticized starch: thermal and mechanical behaviours. Carbohydrate polymers (56), 111-122. Baldwin, E., Nisperos-Carriedo, M., Baker, R., (1995). Edible coatings for lightly processed fruits and vegetables. HortScience (30), 35-38. Bilbao-Sainz, C., Bras, J., Williams, T., Sénechal, T., Orts, W., (2011). HPMC reinforced with different cellulose nano-particles. Carbohydrate polymers (86), 1549-1557. El-Wakil, N.A., Hassan, E.A., Abou-Zeid, R.E., Dufresne, A., (2015). Development of wheat gluten/nanocellulose/titanium dioxide nanocomposites for active food packaging. Carbohydrate polymers (124), 337-346. Famá, L., Gerschenson, L., Goyanes, S., (2009). Starch-vegetable fibre composites to protect food products. Carbohydrate polymers (75), 230-235. Feng, X., Feng, L., Jin, M., Zhai, J., Jiang, L., Zhu, D., (2004). Reversible super-hydrophobicity to super-hydrophilicity transition of aligned ZnO nanorod films. Journal of the American Chemical Society (126), 62-63. Ghanbarzadeh, B., Musavi, M., Oromiehie, A., Rezayi, K., Rad, E.R., Milani, J., (2007). Effect of plasticizing sugars on water vapor permeability, surface energy and microstructure properties of zein films. LWT-Food Science and Technology (40), 1191-1197. Goudarzi, V., Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Babaei-Ghazvini, A., (2017). Preparation of ecofriendly UV-protective food packaging material by starch/ TiO2 bio-nanocomposite: Characterization. International journal of biological macromolecules (95), 306-313. Hamedani, N.F., Farzaneh, F., (2006). Synthesis of ZnO nanocrystals with hexagonal (wurtzite) structure in water using microwave irradiation. Journal of Sciences, Islamic Republic of Iran (17), 231-234. Hassannia-Kolaee, M., Khodaiyan, F., Pourahmad, R., Shahabi-Ghahfarrokhi, I., (2016). Development of ecofriendly bionanocomposite: Whey protein isolate/pullulan films with nano-SiO 2. International journal of biological macromolecules (86), 139-144. Huang, W.-J., Fang, G.-C., Wang, C.-C., (2005). A nanometer-ZnO catalyst to enhance the ozonation of 2, 4, 6-trichlorophenol in water. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects (260), 45-51. Li, Y., Jiang, Y., Liu, F., Ren, F., Zhao, G., Leng, X., (2011). Fabrication and characterization of TiO 2/whey protein isolate nanocomposite film. Food Hydrocolloids (25), 1098-1104. Metın, D., Tihminlioğlu, F., Balköse, D., Ülkü, S., (2004). The effect of interfacial interactions on the mechanical properties of polypropylene/natural zeolite composites. Composites Part A: Applied Science and Manufacturing (35), 23-32. Motedayen, A.A., Khodaiyan., F., Salehi, E. A., (2013). Development and characterisation of composite films made of kefiran and starch. Food Chemistry (136), 1231-1238. Nakayama, N., Hayashi, T., (2007). Preparation and characterization of poly (l-lactic acid)/TiO 2 nanoparticle nanocomposite films with high transparency and efficient photodegradability. Polymer degradation and stability (92), 1255-1264. Péroval, C., Debeaufort, F., Despré, D., Voilley, A., (2002). Edible arabinoxylan-based films. 1. Effects of lipid type on water vapor permeability, film structure, and other physical characteristics. Journal of Agricultural and Food Chemistry (50), 3977-3983. Phan, T.D., Debeaufort, F., Luu, D., Voilley, A., (2005). Functional properties of edible agar-based and starch-based films for food quality preservation. Journal of Agricultural and Food Chemistry (53), 973-981. Piermaria, J., Bosch, A., Pinotti, A., Yantorno, O., Garcia, M.A., Abraham, A.G., (2011). Kefiran films plasticized with sugars and polyols: water vapor barrier and mechanical properties in relation to their microstructure analyzed by ATR/FT-IR spectroscopy. Food Hydrocolloids (25), 1261-1269. Piermaria, J.A., Mariano, L., Abraham, A.G., (2008). Gelling properties of kefiran, a food-grade polysaccharide obtained from kefir grain. Food Hydrocolloids (22), 1520-1527. Piermaria, J.A., Pinotti, A., Garcia, M.A., Abraham, A.G., (2009). Films based on kefiran, an exopolysaccharide obtained from kefir grain: Development and characterization. Food Hydrocolloids (23), 684-690. Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, M., Yousefi, H., (2015a). Effect of γ-irradiation on the physical and mechanical properties of kefiran biopolymer film. International journal of biological macromolecules (74), 343-350. Shahabi-Ghahfarrokhi., I., Khodaiyan, F., Mousavi, M., Yousefi, H., (2015b). Green bionanocomposite based on kefiran and cellulose nanocrystals produced from beer industrial residues. International journal of biological macromolecules (77), 85-91. Shahabi-Ghahfarrokhi, I., Khodaiyan, F., Mousavi, M., Yousefi, H., (2015c). Preparation of UV-protective kefiran/nano-ZnO nanocomposites: Physical and mechanical properties. International journal of biological macromolecules (72), 41-46. Sionkowska, A., Wisniewski, M., Skopinska, J., Vicini, S., Marsano, E., (2005). The influence of UV irradiation on the mechanical properties of chitosan/poly (vinyl pyrrolidone) blends. Polymer degradation and stability (88), 261-267. Tang, S., Zou, P., Xiong, H., Tang, H., (2008). Effect of nano-SiO2 on the performance of starch/polyvinyl alcohol blend films. Carbohydrate Polymers (72), 521-526. Tharanathan, R.N., (2003). Biodegradable films and composite coatings: past, present and future. Trends in Food Science & Technology (14), 71-78. Wacharawichanant, S., Thongyai, S., Phutthaphan, A., Eiamsam-ang, C., (2008). Effect of particle sizes of zinc oxide on mechanical, thermal and morphological properties of polyoxymethylene/zinc oxide nanocomposites. Polymer Testing (27), 971-976. Wihodo, M., Moraru, C.I., (2013). Physical and chemical methods used to enhance the structure and mechanical properties of protein films: A review. Journal of food engineering (114), 292-302. Xiong, M., Gu, G., You, B., Wu, L., (2003). Preparation and characterization of poly (styrene butylacrylate) latex/nano‐ZnO nanocomposites. Journal of Applied Polymer Science (90), 1923-1931. Yu, J., Yang, J., Liu, B., Ma, X., (2009). Preparation and characterization of glycerol plasticized-pea starch/ZnO–carboxymethylcellulose sodium nanocomposites. Bioresource Technology (100), 2832-2841. Zhang, L., Jiang, Y., Ding, Y., Povey, M., York, D., (2007). Investigation into the antibacterial behaviour of suspensions of ZnO nanoparticles (ZnO nanofluids). Journal of Nanoparticle Research (9), 479-489. Zhao, L., Mitomo, H., Zhai, M., Yoshii, F., Nagasawa, N., Kume, T., (2003). Synthesis of antibacterial PVA/CM-chitosan blend hydrogels with electron beam irradiation. Carbohydrate polymers (53), 439-446. Zolfi, M., Khodaiyan, F., Mousavi, M., Hashemi, M., (2014a). Development and characterization of the kefiran-whey protein isolate-TiO 2 nanocomposite films. International journal of biological macromolecules (65), 340-345. Zolfi, M., Khodaiyan, F., Mousavi, M., Hashemi, M., (2014b). The improvement of characteristics of biodegradable films made from kefiran–whey protein by nanoparticle incorporation. Carbohydrate polymers (109), 118-125.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 616 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 446 |