تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,519 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,135,202 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,240,867 |
طراحی و ساخت واحد اندازهبند مغزبادام با استفاده از تابع اندازهبندی چشمی و خواص بیومکانیکی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 3، دوره 49، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 547-556 اصل مقاله (926.48 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2018.233572.664946 | ||
نویسندگان | ||
داود قنبریان* 1؛ علی قربانی2 | ||
1دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
2کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، اداره فنآوری های مکانیزه، سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
مهمترین بخش در ماشینهای اندازهبندی محصولات کشاورزی، واحد اندازهبندی آنها است. هدف اصلی این تحقیق، تعیین برخی خواص مهندسی مغزبادام و طراحی و ساخت واحد اندازهبند برای استفاده در یک ماشین اندازهبندی بود. برای انتخاب بهترین مکانیزم اندازهبندی از مفهوم تابع پارامتر اندازهبندی چشمی استفاده شد. نتایج نشان داد که ابعاد ضخامت و طول با ضرایب به ترتیب 647/0 و 353/0 مهمترین نقش را در اندازهبندی مغزبادامها ایفا میکنند. بهعلاوه مطالعات آماری نشان داد که بعد ضخامت به لحاظ دارا بودن کمترین مقدار پراکندگی و انحراف معیار دادهها نیز بهترین بعد برای طراحی دستگاه موردنظر محسوب میشود. برای تعیین پارامترهای طراحی، برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی سه رقم مغزبادام به نامهای سفید، سنگی و مامایی، در سه سطح رطوبت (3، 9 و 15 درصد)، بر روی سه جنس سطح فولاد پرداختشده، تفلون و چوب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایشها نشان داد که با افزایش سطح رطوبت، ضریب اصطکاک در هر سه رقم و روی تمام سطوح مورد آزمایش، روندی افزایشی و نیروی لازم برای شکست مغزبادام روندی کاهشی را طی میکند. بر اساس نتایج به دست آمده، واحد اندازهبندی با استفاده از یک جفت غلتک واگرا از جنس فولاد پرداختشده، به عنوان بهترین گزینه انتخاب و پس از تعیین سایر ویژگیها از جمله طول و قطر مناسب برای غلتکها در یک دستگاه مخصوص برای درجهبندی مغزبادام مورد استفاده قرار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
درجه بندی؛ سورتینگ؛ ویژگی های ابعادی؛ بادام؛ غلتکی واگرا | ||
مراجع | ||
Altuntas, E., Gercekcioglu, R. & Kaya, C. (2010). Selected mechanical & geometric properties of different almond cultivars. Journal of Food Properties, 13, 282–293. Aydin, C. (2003). Physical properties of almond nut and kernel. Journal of Food Engineering, 60, 315-320. Bart-Plange, A. & Baryeh, E. (2003). The physical properties of category B cocoa beans. Journal of Food Engineering, 60, 219-227. Borges, A. & Peleg, M. (1997). Effect of water activity on the mechanical properties of selected legumes and nuts. Journal of the Sciences of Food and Agriculture, 75, 463–471. Food and Agriculture Organization. (2010). Faostat. Crops Production. Retrieved April, 14, 2010, from http://www.faostat.fao.org. Ghanbarian, D., Kolchin, N.N., Hasan Beygi S.R. & Ebrahimi R. (2008). Design and development of a small potato-grading machine using capron net. Journal of Food Process Engineering 33, 1148–1158. Islamic Republic of Iran Ministry of Agriculture. (2011). Iran's Agricultural Statistics. May 6, 2011, from http://www.maj.ir/Portal. (In Farsi) Jarimopas, B., Toomsaengtong, S. & Inprasit, C. (2007). Design and testing of a mangosteen fruit sizing machine. Journal of Food Engineering, 79, 745–751. Khazaei, J., Borghei, A.M. & Rasekh, M. (2003). Determination of some physical and mechanical properties of almonds. In: Iranian journal of agriculture science, 9 (3), 11-33. (In Farsi) Khazaei, J., Rasekh, M. & Borghei, A.M. (2002). Physical and mechanical properties of almond and its kernel related to cracking and peeling. In: Proceedings of ASAE Annual International Meeting, 28-31 July, Chicago, Illinois, Usa. Kolchin, N.N. (1982). Complex machine and implements for postharvest operations of potatoes and vegetables, Machinestroienie, Moscow. Mohammadi Dehcheshmeh, A. (2009). Evaluation of physical and mechanical properties of almonds (Shahrood 12 & Mamaei Varieties). MS.c of Farm Machinery Thesis, University of Shahrekord, Shahrekord. (In Farsi) Mohsenin, N. N. (1986). Physical properties of plant and animal materials (2nd Ed.). New York: Gordon & Breach Science Publisher Peleg, K. (1985). Produce Handling, Packing and Distribution. Westport: Avi Publishing Company, Inc Sacilik, K., Ozturk R. & Keskin, R. (2003). Some physical properties of hemp seed. Biosystems Engineering, 86 (2), 191–198. Stroshine, R., Hamann, D. (1995). Physical properties of agricultural materials and food products. Purdue University, West Lafayette, Indiana. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 294 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 277 |