تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,476 |
تعداد مقالات | 70,006 |
تعداد مشاهده مقاله | 122,899,048 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,107,534 |
عملکرد و کیفیت علوفه سیبزمینی ترشی (Helianthus tuberosus) در فواصل مختلف برداشت | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 7، دوره 21، شماره 2، تیر 1398، صفحه 209-219 اصل مقاله (995.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2019.271370.2131 | ||
نویسندگان | ||
وحید محمدی1؛ علی مختصی بیدگلی* 2؛ حسن فضائلی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسیارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
2استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
3استاد، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف تعیین اثر فاصله برداشت علوفه (رشد مجدد) بر صفات کمی و کیفی گیاه سیبزمینی ترشی بهعنوان یک گیاه علوفه امیدبخش اجرا شد. به این منظور آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار و دو مشاهده در مزرعه تحقیقاتی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، طی سالهای زراعی 94-1393 و 95-1394 انجام شد. تیمارهای آزمایش در سال اول شامل سه فاصله برداشت (هر دو، سه و چهار ماه پس از سبز شدن یا رشد مجدد) و در سال دوم شامل چهار فاصله برداشت (هر یک، دو، سه و چهار ماه پس از سبز شدن یا رشد مجدد) بودند. در سال دوم کشت مجدد انجام نشد. بیشترین وزن خشک برگ، ساقه و کل علوفه در فاصله برداشت هر دو ماه به دست آمد. بیشترین سرعت رشد گیاه و نسبی و دوام زیستتوده به ترتیب در فواصل برداشت هر سه، چهار و دو ماه برداشت مشاهده گردید. در سال دوم زراعی بیشترین میزان پروتئین خام کل علوفه در فاصله برداشت هر یک ماه به دست آمد. بیشترین میزان الیاف نامحلول در شوینده اسیدی کل علوفه مربوط به فاصله برداشت هر چهار ماه بود. بهطورکلی فاصله برداشت هر دو ماه به دلیل عملکرد بالای علوفه خشک (2056 گرم در مترمربع)، نسبت برگ به ساقه 53/0، پروتئین خام 50/12 درصد، کربوهیدراتهای محلول در آب 89/3 درصد، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی به ترتیب برابر 98/32 و 05/46 درصد بهترین تیمار برای تولید علوفه سیبزمینی ترشی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
تعلیف؛ چین؛ شلغم شیرازی؛ کیفیت و کمیت؛ مدیریت چرا | ||
مراجع | ||
AOAC. (2000). Official methods of analysis, (15th ed). Association of Official Analytical Chemists. Washington, D. C. USA. Abbasi, D., Rouzbehan, Y., & Rezaei, J. (2012). Effect of harvest date and nitrogen fertilization rate on the nutritive value of amaranth forage (Amaranthus hypochondriacus). Animal Feed Science and Technology, 171(1), 6-13. Barnes, R. F., Nelson, C. J., Collins, M., & Moore, K. J. (ed.) (2003). Forages: An introduction to grassland agriculture (6th ed). Ames, IA: Iowa State Press. Bhagia, S., Ferreira, J. F., Kothari, N., Nunez, A., Liu, X., da Silva Dias, N., Suarez, D. L., Kumar, R., & Wyman, C. E. (2018). Sugar yield and composition of tubers from Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus) irrigated with saline waters. Biotechnology and Bioengineering, 115(6), 1475-1484. DOI: 10.1002/bit.26582. Denoroy, P. (1996). The crop physiology of Helianthus tuberosus L.: a model oriented view. Biomass and bioenergy, 11(1), 11-32. DOI: 10.1016/0961-9534(96)00006-2. Dubois, M., Gilles, K. A., Hamilton, J. K., Rebers, P. A., & Smith, F. (1956). Colorimetric method for determination of sugar and related substances. Analytical Chemistry, 28(3), 350-356. DOI: 10.1021/ac60111a017. Egidio Taffarel, L., Mesquita, E. E., Dalazen Castagnara, D., Galbeiro, S., Barcellos Costa, P., & Rabello de Oliveira, P. S. (2016). Tifton 85 grass responses to different nitrogen levels and cutting intervals. Semina: Ciências Agrárias, 37(4), 2067-2083. Ghiasabadi, M., Khajeh-hosseini, M., & Mohammad Abadi, A. (2014). The study of transplanting date on growth analyses and forage yield of maize (Zea mays L.) under Mashhad conditions. Iranian Journal of Field Crops Research, 12(1), 137-145. (In Persian). Gunnarsson, I. B., Svensson, S. E., Johansson, E., Karakashev, D., & Angelidaki, I. (2014). Potential of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) as a biorefinery crop. Industrial Crops and Products, 56, 231–240. Javadi, H., Rashed Mohasel, M. H., Zamani, G., Azari Nasr Abad, A., & Moosavi, G. (2006). Effect of plant density on growth indices of four grain sorghum cultivars. Iranian Journal of Field Crops Research, 4(2), 253-265. (In Persian). Johnson, C. R., Reiling, B. A., Mislevy, P., & Hall, M. B. (2001). Effects of nitrogen fertilization and harvest date on yield, digestibility, fiber, and protein fractions of tropical grasses. Journal of Animal Science, 79(9), 2439-2448. Karimi, M. M., & Siddique, H. M. (1991). Crop growth rates of old and modern wheat cultivars. Australian Journal of Agricultural Research, 42, 13-20. DOI: 10.1071/Ar9910013. Kays, S. J., & Nottingham, S. F. (2008). Biology and Chemistry of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.). Florida: CRC Press. Mahmud, K., Ahmad, I., & Ayub, M. (2003). Effect of nitrogen and phosphorus on the fodder yield and quality of two sorghum cultivars (Sorghum bicolor L.). International Journal of Agriculture and Biology, 5(1), 61-63. Matías, J., González, J., Cabanillas, J., Royano, L. (2013). Influence of NPK fertilisation and harvest date on agronomic performance of Jerusalem artichoke crop in the Guadiana Basin (Southwestern Spain). Industrial Crops and Products, 48, 191–197. McDonald, P., Edwards, R. A., Greenhalgh, J. F. D., Morgan, C. A., Sinclair, L. A., & Wilkinson, R. G. (2011). Animal Nutrition (7th ed). Harlow, UK: Pearson Education Limited. Milford, G. F. J., Armstrong, M. J., Jarvis, P. J., Houghton, B. J., Bellett-Travers, D. M., Jones, J., & Leigh, R. A. (2000). Effect of potassium fertilizer on the yield, quality and potassium offtake of sugar beet crops grown on soils of different potassium status. The Journal of Agricultural Science, 135(1), 1-10. DOI: 10.1017/S0021859699007881. Papi, N., Kafilzadeh, F., & Fazaeli, H. (2015). Yield, composition and digestibility of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus) at different harvesting stages. Journal of Animal Production, 17(2), 335-345. (In Persian). Perston, R. L. (2006). Typical composition of commonly used feed for sheep and cattle. Columbia Court, Pagosa Spring, Co. 76500-81147. Radosevich, S. R., Holt, J. S., & Ghersa, C. M. (2007). Ecology of weeds and invasive plants: relationship to agriculture and natural resource management. 3rd Edition, John Wiley & Sons Press. Rezvani Moghaddam, P., & Nassiri Mahallati, M. (2004). Dry matter digestibility and protein contents of three forage sorghum cultivars harvested at different dates. Iranian Journal of Agricultural Science, 35(4), 787-796. (In Persian). Sawicka, B., Kalembasa, D., & Skiba, D. (2015). Variability in macroelement content in the aboveground part of Helianthus tuberosus L. at different nitrogen fertilization levels. Plant Soil and Environment, 61(4), 158-163. DOI: 10.17221/956/2014-PSE. Schittenhelm, S. (1999). Agronomic performance of root chicory, Jerusalem artichoke, and sugarbeet in stress and non stress environments. Crop Science, 39, 1815-1823. Seiler, G. J. (1988). Nitrogen and mineral content of selected wild and cultivated genotypes of Jerusalem artichoke. Agronomy Journal, 80(4), 681-687. Solymani, A. A., Kamkar, B., Zinali, E., & Mokhtarpur, H. (2011). Effects of planting date and harvesting time on the quality characteristics of pear millet forage (Pennisetum glaucum). Journal of Crop Production, 3(4), 143-160. (In Persian). Stanley, J. K., & Stephen. F. N. (2008). Biology and chemistry of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.). Taylor and Francis group: CRC Press. Suttle, N. F., Gunn, R. G., Allen, W. M., Linklater K. A., & Wiener G. (Eds.). (1983). Trace elements in animal production and veterinary practice. Haddington, UK: Occasional Publication of the British Society of Animal Production No. 7. Terzić, S., Atlagić, J., Maksimović, I., Zeremski, T., Zorić, M., Miklič, V., & Balalić, I. (2012). Genetic variability for concentrations of essential elements in tubers and leaves of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.). Scientia Horticulturae, 136, 135-144. Zahedchekovari, S., & Gasemov, N. (2015). The study nutrition elements, proline, protein, and growth charactersts of Borago officinalis L. under drought stress. Journal of Crop Biotechnology, 5(11), 65-75. (In Persian).
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 521 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 710 |