تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,509 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,128,519 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,235,955 |
واکاوی بیوانفورماتیکی و فیلوژنی ناحیه 5`UTR ژن نوروپپتید وای (Neuropeptide Y) و ارتباط آن با صفات تولیدی در مرغ بومی فارس | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 11، دوره 49، شماره 3، آذر 1397، صفحه 453-458 اصل مقاله (524.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2018.262962.653652 | ||
نویسندگان | ||
مهرنسا جمال پور1؛ محمد دادپسند* 2؛ هادی آتشی2؛ علی نیازی3؛ حامد خراتی کوپایی4؛ سید محمد رضا هاشمی5 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد اصلاح نژاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
3استاد، پژوهشکده زیستفناوری، دانشگاه شیراز | ||
4دانشجوی دکتری، پژوهشکده زیستفناوری، دانشگاه شیراز | ||
5مربی، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی فیلوژنی و بیوانفورماتیکی جهش تکنوکلئوتیدی در ناحیه 5`UTR ژن نوروپپتید وای (Neuropeptide Y=NPY) و ارتباط آن با صفات تولید تخممرغ و وزن بدن در مرغان بومی استان فارس، انجام گرفت. از 200 قطعه مرغ بومی ایستگاه پرورش و اصلاحنژاد مرغ بومی استان فارس خونگیری انجام شد. استخراج DNA با روش نمکی انجام شد. جهش تکنوکلئوتیدی ژن NPY با تکنیک PCR-RFLP شناسایی شد. فراوانی آللهای A و B بهترتیب 46/0 و 54/0 برآورد شد و جمعیت مورد مطالعه در تعادل هاردی-واینبرگ نبود. واکاوی آماری نشان داد که، بین چندریختی نوروپپتید وای و صفات مورد مطالعه (شمار تخممرغ، اولین سن تخمگذاری، وزن تخممرغ در 84 هفتگی و وزن بدن در 12 هفتگی) ارتباط معنیداری وجود ندارد. همچنین، واکاوی فیلوژنی نشان داد که ناحیه توالییابیشده ژن NPY مرغ بومی فارس با اطلاعات توالیهای EU447658.1 و EU447659.1 دارای بیشترین شباهت است. نکته قابل توجه در واکاوی فیلوژنی، وجود ژن NPY از گونه بلدرچین بود که میتواند نشان دهنده نقش کلیدی این ژن در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیک محسوب گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
جهش نقطهای؛ نوروپپتید وای؛ ناحیه 5`UTR | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 353 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 259 |