تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,444 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,498 |
تاثیر افزودن پودر تخم گشنیز و ریشه زنجبیل به جیره بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه، جمعیت اشریشیاکلی ایلئوم روده و برخی پارامترهای بیوشیمی سرم جوجههای گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 7، دوره 73، شماره 3، مهر 1397، صفحه 309-318 اصل مقاله (897.95 K) | ||
نوع مقاله: بهداشت و بیماری های پرندگان | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2017.210879.2499 | ||
نویسندگان | ||
یاسمن شریفی سوقه1؛ فرید مسلمی پور* 2؛ شهریار مقصودلو2؛ جواد بیات کوهسار2 | ||
1دانش آموخته فیزیولوژی دام، دانشگاه گنبد کاووس، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: گیاهان دارویی در پرورش طیور برای بهبود کیفیت لاشه و ایمنی و کاهش مصرف آنتیبیوتیکها مورد استفاده میباشند. هدف: هدف این تحقیق بررسی اثر افزودن پودر تخم گشنیز و ریشه زنجبیل به جیره بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، جمعیت اشریشیاکلی روده و برخی پارامترهای بیوشیمی سرم جوجههای گوشتی بود. روش کار: تعداد 160 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 در 4 گروه تیماری با 4 تکرار تقسیم و به مدت 42 روز پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل: 1- جیره پایه (شاهد)، 2- جیره پایه + 5/1% پودر تخم گشنیز، 3- جیره پایه + 75/0% پودر ریشه زنجبیل و 4- جیره پایه + 1% پودر تخم گشنیز به همراه 5/0% پودر ریشه زنجبیل بود. در پایان دوره، از هر تکرار یک پرنده جهت خونگیری و تجزیه لاشه کشتار شد. نتایج: نتایج نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل غذایی جوجهها در سن 28-1 روزگی معنیدار بود (05/0>p). پایینترین ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای گشنیز+زنجبیل مشاهده شد. تجزیه لاشه جوجهها نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر وزن چربی حفره شکمی، بورس و سنگدان معنیدار بود (05/0>p). بالاترین درصد وزن سنگدان در تیمار گشنیز+زنجبیل و پایینترین درصد وزن چربی حفره شکمی و بورس در تیمار زنجبیل مشاهده شد. اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت کلسترول و HDL سرم جوجهها معنیدار بود (05/0>p). تیمار زنجبیل دارای پایینترین غلظت کلسترول و تیمار گشنیز+زنجبیل دارای بالاترین HDL بود. اثر تیمارهای آزمایشی بر جمعیت اشریشیاکلی روده معنیدار بود (05/0>p)، تیمار گشنیز +زنجبیل کمترین تعداد اشریشیاکلی را در ایلئوم داشت. نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد که سطح 75/0 % پودر زنجبیل در جیره جوجههای گوشتی اثرات مثبتی بر کاهش چربی حفره شکمی، وزن بورس، میزان کلسترول و همچنین کاهش جمعیت اشریشیاکلی روده داشت. مخلوط زنجبیل+گشنیز در جیره با کاهش ضریب تبدیل غذایی و جمعیت اشریشیاکلی روده باعث بهبود عملکرد رشد جوجههای گوشتی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
تخم گشنیز؛ زنجبیل؛ جوجه گوشتی؛ ویژگیهای لاشه؛ بورس | ||
مراجع | ||
Ademola, S.G., Farimu, G.O., Babatunde, G.M. (2009) Serum lipid, growth and haematological parameters of broilers fed garlic, ginger and their mixtures. World J Agric Sci. 5: 99-104.## Ahmed, R.S., Seth, V., Banerjee, B.D. (2000) Influence of dietary ginger (Zingiber officinales Roscoe) on antioxidant defense system in rat: comparison with ascorbic acid. Indian J Exp Biol. 38: 604-606.## A1-Ankari, A.S., Homeida, A.M. (1996) Effect of antibacterial growth promoters on the immune system of broiler chicks. Vet Immunol Immunopathol. 53: 277- 283.## Alcicek, A., Bozkurt, M., Cabuk, M. (2003) The effect of an essential oil combination derived from selected herbs growing wild in turkey on broiler performance. South Afr J Anim Sci. 33: 89-94.## Alizadeh sadr daneshpour, M.A., Shariatmadari, F., Karimi Torshizi, M.A. (1389) Effects of medicinal plant, prebiotic, probiotic and antibiotic on intestinal morphology and nutrient digestibility of broilers chickens. J Vet Res. 86: 66-73.## Al-Jaff, F.K. (2011) Effect of Coriander seeds as diet ingredient on blood parameters of broiler chicks raised under high ambient temperature. Int J Poult Sci. 10: 82-86.## Arbabian, H., Tahmasebi, M., vakili, R., Zakizadeh, S. (2011) Effect of red pepper powder and fat on performance and blood parameters of broilers chickens. Iran J Anim Sci Res. 4: 405-393.## Bamidele, O., Adejumo, I.O. (2012) Effect of Garlic (Allium sativum L.) and Ginger (Zingiber officinale Roscoe) Mixtures on Performance Characteristics and Cholesterol Profile of Growing Pullets. Int J Poult Sci. 11: 217-220.## Barreto, M.S.R., Menten, J.F.M., Racanicci, A.M.C., Pereira, P.W.Z., Rizzo, P.V. (2008) Plant Extracts used as Growth Promoters in Broilers. J Poult Sci. 10: 109-115.## Borumand, A., Hamedi, M., Emam Jomea, Z., Razavi, H., Gholmakani, M.T. (2008) Investigation on the antimicrobial effects of essential oils from dill and coriander seeds on Staphylococcus aureus, Escherichia coli. J Iran Food Sci Technol. 4: 1-10.## Brenes, A., Roura, E. (2010) Essential oils in poultry nutrition: Main effects and modes of action. Anim Feed Sci Technol. 158: 1-14.## Chaudhry, N.M.A., Tariq, P. (2006) Bactericidal activity of black peeper, bay leaf and coriander against oral isolates. Pak J Pharm Sci. 19: 214-218.## Chen, H.L., Li, D.F., Chang, B.Y., Gong, L.M., Dai, J.G., Yi, G.F. (2003) Effects of Chinese herbal polysaccharides on the immunity and growth performance of young broilers. J Poult Sci. 6: 895-903.## Crowell, P.L. (1999) Prevention and therapy of cancer by dietary monoterpenes. J Nutr. 129: 775-778.## Cruickshank, J.P., Duguld, P., Marmoin, R.H., Swain, H.A. (1975) Tests for sensitive to antimicrobial agents. Medical microbiology. 12th edition. Churchill Livingstone, Edinburgh, Scotland. 190-204.## Delaquis, P.J., Stanich, B., Mazza, A., Girar, G. (2002) Antimicrobial activity of individual and mixed fractions of dill, cilantro, coriander and eucalyptus essential oils. Int J Food Microbiol. 74: 101-109.## Elkin, R.G., Rogler, J.C. (1990) Reduction of the cholesterol content of eggs by the oral administration of lovastatin to laying hens. J Agric Food Chem. 38: 1635-1641.## Elmakki, A.M., AbdelAtti, Kh.A., Dousa, B.M., Elagib, A.A., Malik, H.E., Elamin, K.M. (2013) Effects of Dietary Ground Ginger (Zingiber Officinale) Root Additive on Broiler performance. Global J Anim Sci. 1: 70-77.## Elrokh, E.S.M., Yassin, N.A., El-Shenawy, S.M., Ibrahim, B.M. (2010) Anti hypercholesterolaemic effect of ginger rhizome (Zingiber officinale) in rats. Inflammopharmacol J. 18: 309-315.## Faleiro, M.L., Miguel, M.G., Ladeiro, F., Venancio, R., Tavares, J.C., Brito, A.C., Figueiredo, J., Barroso, G. Pedro, L.G. (2003) Antimicrobial activity of essential oils isolated from Portuguese endemic species of Thymus. Lett Appl Microbiol. 361: 35-40.## Gray, A.M., Flatt, P.R. (1999) insulin- releasing and insulin-like activity of the traditional anti-diabetic plant Coriandrum sativum (coriander) Br J Nutr. 81: 203-209.## Güler, T., Ertaş, O.N., Çiftçi, M., Dalkılıç, B. (2005) The effect of coriander seed (Coriandrum sativum L.) as diet ingredient on the performance of Japanese quail. S Afr J Anim Sci. 15: 21-27.## Hernandez, F., Madrid, J., Garcia,V., Orengo, J., Megias, M.D. (2004) Influence of two plant extracts on broilers performance, digestibility and digestive organ size. J Poult Sci. 83: 169-174.## Ipu, M.A., Akhtar, M.S., Anjumi, M.I., Raja, M.L. (2006) New dimension of medicinal plants as animal feed. Pak vet J. 26: 144-148.## Isao, K., Ken-Ichi, K., Aya, N., Tetsuya, A. (2004) Antymicrobial activity of coriander volatile compound against Salmonella choleraesuits. J Agris Food Chem. 52: 3329-3332.## Jamroz, D., Kamel, C. (2002) Plant extracts enhance broiler performance. J Anim Sci. 80: 140-148.## Jamroz, D., Wiliczkiewicz, A., Werteleckı, T., Orda, J., Skorupinska, J. (2005) Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and locally grown cereals. Br Poult Sci. 46: 485-493.## Khosravi-Darani, K., Khaksar, R., Esmaeili, S., Seyed Reyhani, F., Zoghi, A. (2008) Anti-candida and anti-bacterial synergistic effect of mixture of honey and herbal extracts. Zahedan J Res Med Sci. 2: 23-28. Lanciotti, R., Gianatti, A., Patrignani, F., Belletti, N., Guerzoni, M.E., Gardini, F. (2004) Use of natural aroma compounds to improve shelf life and safety of minimally processed fruits. J Food Sci Technol. 15: 201-208.## Mahious, A.S., Gatesoupe, F.J., Hervi, M., Metailler, R., Ollevier, F. (2006) Effect of dietary inulin and oligosaccharides and other prebiotics for weaning turbot, Psetta maxima. Aquac Int. 14: 219-229.## Momeni, L., Zamanzad, B. (2009) Evaluation of antimicrobial effects of onion and ginger extracts on some bacteria and Candida albicans isolated infected urinary systems. Persian J Shahr-e-Kord Uni Med Sci. 11: 81-87.## Muhammad, J., Durrani, F., Hafeez, A., Khan, R.U., Ahmad, I. (2009) Effect of aqueous extract of plant mixture on carcass quality of broiler chicks. J Agric Biol Sci. 9: 56-59.## Omage, J.J., Umar, I.A., Bawa, G.S. (2002) Effect of sesame (Sesamum indicum L.) seed oil on blood and liver lipid/cholesterol levels of rats fed a high fat diet. Nig J Exp Appl Biol. 3: 125-129.## Placer, Z.A., Cushmann, L.L., Johnson, B.C. (1966) Estimation of products of lipid peroxidation in biochemical systems. Anal Biochem. 16: 359-364.## Purseglove, J.W., Brown, E.G., Green, C.L., Robbins, S.R.J. (1981) In: Wrigley G. (ed.) Tropical agriculture series: spices, Longman Harlow press, London, UK. p. 736-788. ## Ramakrishna, R.R., Platel, K, Srinivasan, K. (2003) In vitro influence of species and spice-active principles on digestive enzymes of rat pancreas and small intestine. Food Nahrung J. 47: 408-412.## Rebh, A.Y., Kumar, P., Neeraj, P. (2014) Effect of Supplementation of Ginger Root Powder in Ration on Performance of Broilers. Eur Acad Res. 233: 2286- 4822.## Saeid, J.M., Arkan, B.M., Al-baddy, M.A. (2010) Effect of Aqueous Extract of Ginger (Zingiber officinale) on Blood Biochemistry Parameters of Broiler. Int J Poult Sci. 9: 944-947.## Shirdel, Z., Mirbalad Zade, R., Madani, H. (2009) Effect of anti diabetic and anti lipidemic of ginger in diabetic rats for alloxan mono-hydrate and compare with gliben clamid. Iran J Diabetes lipid Disord. 9: 7-15.## Suchankova, G., Tekle, M., Saha, A.K., Ruderman, N.B., Clarke, S.D., Gettys, T.W. (2005) Dietary polyunsaturated fatty acids enhance hepatic AMP-activated protein kinase activity in rats. Biochem Biophys Res Commun. 326: 851-858.## Uma, B., Prabhakar, K., Rajendran, S., Lakshmi Sarayu,Y. (2009) Antimicrobial activity and phytochemical analysis of Coriander sativum against Infectious Diarrhea. Ethnobotanical Leaflets. 13: 590-594.## Valizadeh, M., Moghadam, M. (1995) Experimental design in agricultural. (3rd ed.). Pishtaz-e-Elm Press, Tabriz, Iran. p.25-100.## Vine, N.G., Leukes, W.D., Kaiser, H., Daya, S., Baxter, J., Hecht, T. (2004) Competition for attachment of aquaculture candidate probiotic and pathogenic bacteria on fish intestinal mucus. J Fish Disease. 27: 319-326.## Verma, S.K., Singh, M., Jain, P., Bordia, A. (2004) Protective effect of ginger (Zingiber officinale Roscoe) on experimental atherosclerosis in rabbits. Ind J Exp Biol. 42: 736-738.## Zhang, G.F, Yang, Z.B., Wang, Y., Yang, W.R., Jiang, S.Z., Gai, G.F. (2009) Effects of ginger root (Zingiber officinale) processed to different particle sizes on growth performance, antioxidant status, and serum metabolites of broiler chickens. J Poult Sci. 88: 2159-2166.## Ziauddin, S.K., Rao, D.N., Amla, B.L. (1995) Effect of lactic acid, ginger extract and sodium chloride on electrophoretic pattern of buffalo muscle proteins. J Food Sci Technol. 32: 224-226.## Zomrawi, W.B., Abdel Atti, K.H., Dousa, B.M., Mahala, A.G. (2011) The effect of Ginger root powder (Zingiber officinale) supplementation on broiler chicks performance, blood and serum constituents. Online J Anim Feed Res. 2: 457-460.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,038 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 457 |