تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,686,186 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,914,779 |
اثر سطح و اندازه ذرات پلیساکاریدهای نامحلول پوسته برنج و پوسته یولاف جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ریخت شناسی روده جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 11، دوره 20، شماره 4، بهمن 1397، صفحه 625-639 اصل مقاله (960.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.260223.623294 | ||
نویسندگان | ||
امیر سالاری نیا1؛ نظر افضلی2؛ سیدجواد حسینی واشان* 3؛ مسلم باشتنی4 | ||
1گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند، تخصص: تغذیه طیور | ||
3عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند، تخصص: تغذیه طیور | ||
4دانشگاه بیرجند، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان/ تولید و ترکیبات شیر و فرآوردههای لبنی | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق، بررسی سطح، اندازه ذرات و منبع پلیساکاریدهای نامحلول (پوسته برنج و پوسته یولاف) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ریختشناسی روده جوجه گوشتی نر یک روزه به مدت 42 روز بود. در این آزمایش از 360 قطعه جوجه گوشتی نرسویه راس (308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارها شامل شاهد، دو نوع منبع فیبر (پوسته برنج و پوسته یولاف) نامحلول با دو سطح مصرف (سه و شش درصد جیره) و با دو اندازه ذرات (نیم و دو میلیمتر) بود. نتایج نشان داد سطح شش درصد و اندازه ذرات نیممیلیمتر پوسته برنج در 42-29 روزگی باعث افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل در مقایسه با شاهد گردید (05/0>P). سطح شش درصد و اندازه ذرات نیم میلیمتر پوسته یولاف در مقایسه با گروه شاهد باعث کاهش چربی محوطه بطنی و راندمان لاشه شد. وزن نسبی سنگدان و کیسه صفرا در تیمارهای دارای پوسته یولاف و پوسته برنج درمقایسه با شاهد افزایش یافت(05/0>P). استفاده از پوسته برنج سبب افزایش ارتفاع پرز در ژژنوم در 21 و42 روزگی و در ایلئوم در 21 روزگی نسبت به سایر تیمارها شد (01/0>P). در 21 روزگی بیشترین ضخامت اپیتلیوم در بخش دوازدهه روده باریک جوجههای مصرف کننده جیره حاوی سه درصد پوسته برنج با اندازه ذرات دو میلیمتر در مقایسه با گروه شاهد بود (01/0>P). بنابراین افزودن پوسته برنج در سطح سه درصد و اندازه ذرات نیم میلیمتر سبب بهبود فراسنجههای بافت شناسی روده و در نتیجه عملکرد جوجههای گوشتی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اندازه ذرات؛ پوسته برنج؛ پوسته یولاف؛ خصوصیات لاشه؛ ریخت شناسی روده باریک؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
1. اباذری ع، نویدشاه ب، میرزایی آقجه قشلاق ف و نیک بین س (1396) تأثیر سطح مصرف پوسته برنج بر ریختشناسی روده کوچک در جوجههای گوشتی. همایش ملی توسعه اقتصاد کشاورزی با رویکرد عزم ملی و مدیریت جهادی. 2. افرا م، نویدشاه ب، میرزایی آقجه قشلاق ف و هدایت ایوریق ن (1395) اثر سطح مصرف و اندازه ذرات پوسته جو بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی و هزینه تولید جوجههای گوشتی. تولیدات دامی. 18 (3): 573-563. 3. ساکی ع ا و رحمتنژاد ع (1394) اثرات فیبر خوراکی محلول و نامحلول بر عملکرد و هیستومورفولوژی دستگاه گوارش جوجههای گوشتی. نشریه علوم دامی. 109: 95-108. 4. کاملی م، کریمی ترشیزی م ا و رحیمی ش (1395) اثر افزودن پوسته خارجی برنج بر عملکرد، صفات لاشه، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و هورمونهای تیروییدی جوجههای گوشتی. پژوهشهای تولیدات دامی. 14: 89-82. 5. یزدانی ن، محمد باقرزاده م و ذاکری ع ر (1393) سنتز مایکروویوی کاربید سیلیسیم از خاکستر پوسته برنج فعال شده. فصلنامه علمی پژوهشی علم و مهندسی سرامیک. 3 (4): 19 – 27. 6. یعقوبفر ا. (1396) کربوهیدراتها در تغذیه طیور. انتشارات مرزدانش- آبنگاه. تهران، ایران.
7. Aderolu AZ, Iyayi EA and Onilude AA (2007) Changes nutritional value of rice husk during trichoderma viride degradation. Bulgarium Journal of Agricultural Science. 13: 583-589. 8. Bartov I and Plavnik I (1998) Moderate excess of dietary protein increases breast meat yield of broiler chicks. Poultry Science, 77: 680-688. 9. Correa-Matos NJ, Donovan SM, Issacson RE, Gaskins HR, White BA and tappenden KA (2003) Fermentable fiber reduces recovery time and improves intestinal function in piglets following Salmonella typhimurium infection. Journal of Nutrition. 133: 1845-1852. 10. Gonzalez-alvarado JM, Jiménez-Moreno E, Gonzalezs anchez D, Lazaro R and Mateos GG (2010) Effect of inclusion of oat hulls and sugar beet pulp in the diet on productive performance and digestive traits of broilers from 1 to 42 days of age. Animal Feed Science and Technology. 162: 37-46. 11. Gonzalez-alvarado JM, Jiménez-Moreno E, Valencia DG, Lazaro R and Mateos GG (2008) Effects of fiber source and heat processing of the cereal on the development and pH of the gastrointestinal tract of broilers fed diets based on corn or rice. Poultry Science. 87: 1779-1795. 12. Hetland H, Choct M and Sivhus B (2004) Role of insoluble non-starch polysaccharides in poultry nutrition. Worlds Poultry Science Journal. 60: 415-422. 13. Iji PA, Saki AA and Tivey DR (2001) Intestinal development and body growth of broiler chicks on diets supplemented with non-starch polysaccharides. Animal Feed Science and Technology. 89: 175-188. 14. Mateos GG, Jiménez-Moreno E, Serrano MP and Lazaro RP (2012) Poultry response to high levels of dietary fiber sources varying in physical and chemical characteristics. The Journal of Applied Poultry Research. 21: 156-174. 15. Montagne l, Pluske JR and Hampson DJ (2003) A review of interactions between dietary fibre and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young non-ruminant animals. Animal Feed Science and Technology. 108: 95-1 17. 16. Mossami A, Kalmendal R and Tauson R (2011) Effect of different inclusions of out hulls on performance, carcass yield and gut development in broiler chikens. Thesis. Department of Animal Nutrition and Management, Swedish University of Agricultural Science. 17. Mourao JL, Pinheiro VM, Prates JAM, Bessa RJB, Ferreira LMA, Fontes CMGA and Ponte PIP (2008) Effect of dietary dehydrated pasture and citrus pulp on the performance and meat quality of broiler chickens. Poultry Science. 87: 733-743 18. Pérez-Bonilla A, Frikha M, Mirzaie S, García J and Mateos GG (2011) Effects of the main cereal and type of fat of the diet on productive performance and egg quality of brown-egg laying hens from 22 to 54 weeks of age. Poultry Science. 90: 2801-2810. 19. Rezaei M, Karimi Torshizi MA and Rouzbehhan Y (2011) The influence of different levels of micronized insoluble fiber on broiler performance and litter moisture. Poultry Science. 90: 2008-2012. 20. Sadeghi A, Toghyani M and Gheisari A (2015) Effects of various fiber types and choice. International Journal of Agriculture and Biology. 12: 531-536. 21. Sarikhan M, Shahryar HA, Gholizadeh B, Hosseinzadeh MH, Beheshti B and Mahmoodnejad A (2010) Effects of insoluble fiber on growth performance, carcass traits and ileum morphological parameters on broiler chick males. International joural of Agriculture and Biology. 12: 531-536. 22. Shahin KA and Abd El Azenem F (2005) Effects of breed, sex and diet and their Interaction on carcass composition and tissue weight distribution of broiler chickens. Archives Animal Breeding, 48: 612-625. 23. Sklan D, Smirnov A and Plavnik I (2003) The effect of dietary fiber on the small intestines and apparent digestion in the turkey. British Poultry Science. 44: 735-740. 24. Van Soest PJ (1985) Definition of fibre in animal feeds. In: Haresign, W., Cole, D.J.A. (Eds.), Recent Advances in Animal Nutrition. Butterworths, London. UK, pp. 55-70. 25. Wallis IR, Mollah Y and Balnave D (1985) Interactions between wheat and other dietary cereals with respect to metabolisable energy and digestible amino acids. British Poultry Science. 26: 265-274. 26. Wils-Plotz EL and Dilger, RN (2013) Combine dietary effects of supplemental threonine and purified fiber on growth performance and intestinal health of young chocks. Poultry Science. 92(3), 726-734. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 381 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 527 |