تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,863 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,485 |
تأثیر سطوح جیرهای اسانس نعناع فلفلی بر شاخصهای تولید و پاسخ ایمنی در مرغ تخمگذار تحت تنش القاء شده با دگزامتازون | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 20، شماره 3، آبان 1397، صفحه 437-450 اصل مقاله (885.91 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.253157.623265 | ||
نویسندگان | ||
ساجده شمس الهی1؛ لیلا حسنوند1؛ حشمت اله خسروی نیا* 2؛ بهمن پریزدایان کاوان3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
2دانشگاه لرستان، تخصص: تغذیه و مدیریت طیور | ||
3عضو هیات علمی/دانشگاه لرستان | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر سطوح جیرهای اسانس نعناع فلفلی بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی در مرغهای تخمگذار تحت تنش القاشده با تزریق دگزامتازون انجام گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل 3×2 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با تعداد 90 قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین (36W) در شش تیمار و پنج تکرار (شامل سه قطعه پرنده در هر قفس) اجرا شد. اسانس نعناع فلفلی در سطوح صفر، 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم به جیره پایه افزوده شد. دگزامتازون در دو سطح صفر و چهار میلیگرم در هفته بهازای هر مرغ بهصورت زیرجلدی تزریق شد. تزریق دگزامتازون سبب کاهش درصد تولید، تولید تودهای تخم، افزایش وزن بدن پرندگان و همچنین افزایش معنیدار شمارش ائوزینوفیلهای خون، ضریب تبدیل و غلظت پروتئین تام خون در مقایسه با پرندگان شاهد شد (05/0P<). وزن زرده تخم برای مرغهای تغذیهشده با جیره حاوی 200 میلیگرم اسانس نعناع فلفلی بیشتر از مرغهای شاهد بود (05/0P<). عیار آنتیبادی علیه ویروس نیوکاسل، آنفلوانزا و گامبرو تحت تأثیر تزرق دگزامتازون، سطوح جیرهای اسانس نعناع فلفلی و اثر متقابل این دو قرار نگرفت. بهطورکلی، تنش فیزیولوژیک ناشی از تزریق دگزامتازون اثرات منفی بر ضریب تبدیل و تولید تخم در مرغهای تخمگذار دارد و افزودن اسانس نعناع فلفلی به جیره غذایی میتواند برخی از این اثرات منفی مانند وزن تخممرغ را تا حدودی بهبود بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پاسخ ایمنی؛ تنش فیزیولوژیک؛ دگزامتازون؛ عملکرد تولیدی؛ مرغ تخمگذار؛ نعناع فلفلی | ||
مراجع | ||
1. Abdel-Wareth AAA and Lohakare JD (2014) Effect of dietary supplementation peppermint on performance, egg quality and serum metabolicprofile of Hy-Line of Brown hens during the late laying period. Animal Feed Science and Technology. 197: 114-120. 2. Aengwanich W (2007) Effect of dexamethasone on physiological changes and productive performeance in broilers. Asian Jounal of Animal and Veterinary Advance. 2: 157-161. 3. Alcicek A, Bozkurt M and Cabuk M (2003) The effects of an essential oil combination derived from selected herbs growing wild in turkey on broiler performance. South African Journal of Animal Science. 33: 89-94. 4. Aridogan BC, Baydar H, Kaya S, Demirci M, Ozbasar D and Mumcu E (2002) Antimicrobial activity and chemical composition of some essential oils. Archive Pharmology Research. 25: 860-864. 5. Bendich A, Gabriel E and Machlin LJ (1986) Dietary vitamin E requirement for optimum immune response in the rat. Nutrition. 116: 675-681.
6. Beuchat LR and Golden DA (1998) Antimicrobials naturally in foods. Food Technology. 11: 134-142. 7. Dhabhar FS, Miller AH, Mcewen BS and Spencer RL (2001) Stress induced changes in blood leukocyte distribution. Role of adrenal steroid hormones. Jounal of Immunology. 157: 1638- 1644. 8. Eid Y, Ebeid T, Moawad M and El-Habbak M (2008) Vitamin E supplementation reduces dexamethasone-induced oxidative stress in laying hens. Egyptian Poultry Science. 28: 785-798. 9. Foucaud L, Niot I, Kanda T and Besnard P (1998) Indirect dexamethasone down regulation of the liver fatty acid-binding protein expression in rat liver. Lipids and Lipid Metabolism. 1391: 204-212. 10. Fowles JR, Fairbrother A, Fix M, Schiller S and Kerkvliet NI (1993) Glucocorticoid effects on natural and humoral immunity in mallards. Developmental Comparative Immunology. 17: 165-177. 11. Gao J, Lin H, Wang XJ, Song ZG and Jiao HC (2010) Vitamin E supplementation alleviates the oxidative stress induced by dexamethasone treatment and improves meat quality in broiler chickens. Poultry Science. 89: 318-327. 12. Govaris A, Botsoglou NG, Papageorgiou G, Botsoglou E and Ambrosiadis I (2004) Dietary versus post-mortem use of oregano oil and alpha-tocopherol in turkeys to inhibit development of lipid oxidation in meat during refrigerated storage. International Journal of Food Science Nutrition. 55: 115-123. 13. Griffin JFT (1989) Stress and immunity: a unifying concept. Veterinary Immunology and Immunopathology. 20: 263-312. 14. Gross WB and Siegel PB (1993) General principles of stress and welfare. In: Grandin T. (Ed.). pp. 21-33 Livestock Handling and Transport, CAB International, Wallingford. 15. Hong JC, Steiner T, Aufy A and Lien TF (2012) Effects of supplemental essential oil on growth performance, lipid metabolites and immunity, intestinal characteristics, microbiota and carcass traits in broilers. Livestock. 144: 253-262. 16. Huff GR, Huff WE, Balog JM and Rath NC (1998) The effects of dexamethasone immunosuppression on turkey osteomyelitis complex in an experimental escherichiacoli respiratory infection. Poultry Science. 77: 654-661. 17. Hughes BO (1983) Conventional and shallow cages: A summary of research from welfare and production aspects. World’s Poultry Science Journal. 39: 218-228. 18. Kaneko JJ (1989) Serum proteins and the dysproteinurias. Pages 142–165 in: Clinical Biochemistry of Domestic Animals. 4th ed. Academic Press, Inc., San Diego, CA. 19. Kim YH, Kim J, Yoon HS and Choi YH (2015) Effects of dietary corticosterone on yolk colors and egg shell quality in laying hens. Asian Australasian Journal of Animal Science. 28: 840-846. 20. Kirunda DFK, Scheideler SE and McKee SR (2001) The efficacy of vitamin E (DL-α-tocopheryl acetate) supplementation in hen diets to alleviate egg quality deterioration associated with high temperature exposure. Poultry Science. 80: 1378-1383. 21. Koenen ME, Boonstra-Blom AG and Jeurissen S (2002) Immunological differences between layer- and broiler-type chickens. Veterinary Immunology and Immunopathology. 89: 47-56. 22. Lee KW, Everts H, Kappert HJ, Yeom KH and Beynen AC (2003) Dietary carvacrol lowers body weight gain but improves feed conversion in female broiler chickens. Journal of Applied Poultry Research. 12: 394-399. 23. Odihambomumma J, Thaxton JP, Vizzier-Thaxton Y and Dodson WL (2006) Physiological stress in laying hens. Poultry Science. 85: 761-769. 24. Post J, Rebel JM and Huurne AT (2003) Physiological effects of elevated plasma corticosterone concentrations in broiler chickens. An alternative means by which to assess the physiological effects of stress. Poultry Science. 82: 1313-1318. 25. Puvadolpirod S and Thaxton JP (2000) Model of physiological stress in chickens: Response parameters. Poultry Science. 79: 363– 369. 26. Recoqillay F (2006) Active plant extracts show promise in poultry production. Poultry Science. 55: 28-31. 27. Schalm OW, Jain NC and Carroll GH (1975) Veterinary Hematology. 3rd Edn., Lea and Febiger Co. lnc. New York. Philadelphia. pp: 180-192. 28. Vicuna EA, Kuttappan VA, Galarza-Seeber R, Latorre JD, Faulkner OB, Hargis BM, Tellez G and Bielke LR (2015) Effect of dexamethasone in feed on intestinal permeability, differential white blood cell counts, and immune organs in broiler chicks. Poultry Science. 94: 2075-2080. 29. Wideman RF and Pevzner I (2012) Dexamethasone triggers lameness associated with necrosis of the proximal tibial head and proximal femoral head in broilers. Poultry Science. 91: 2464-2474. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 500 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 682 |