تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,105,397 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,210,867 |
ارزیابی کیفی روغن دو رقم زیتون طارم و دزفولی در شرایط اهواز | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 10، دوره 20، شماره 4، بهمن 1397، صفحه 903-915 اصل مقاله (993.23 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2018.261091.2058 | ||
نویسندگان | ||
یوسف لطفی1؛ اسمعیل خالقی* 2؛ نوراله معلمی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،ایران | ||
2استادیار،گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،ایران | ||
3استاد،گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز،ایران | ||
چکیده | ||
با توجه به اینکه خصوصیات کیفی روغن زیتون تحت تاثیر شرایط محیطی و رقم می باشد. لذا این پژوهش به منظور بررسی برخی از خصوصیات کیفی روغن ارقام طارم 2 و دزفول زیتون به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 96-1395 به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که روغن استخراج شده از رقم طارم 2 دارای بالاترین ارزش پراکسید (25/9 میلی اکی والان اکسیژن بر کیلوگرم روغن) ، میزان محتوای کلروفیل (10/8 میلی گرم بر کیلوگرم روغن) و کاروتنوئید (16/0 میلی گرم بر کیلوگرم روغن) و ضریب خاموشی K232 (32/2)و K270 (61/0) بود ولی میزان محتوای فنول کل (66/552 میلی گرم بر کیلوگرم روغن) در روغن استخراج شده از میوه رقم دزفولی بیشتر بود. همچنین حداکثر میزان اسید اولئیک (52/58 درصد) و حداقل مقدار اسید پالمتیک (6/17درصد) از روغن رقم طارم2 بدست آمد در حالی که در روغن استخراج شده از رقم دزفولی مقدار اسید لینولئیک (05/18 درصد) حداکثر بود. علاوه براین، نسبت اسید اولیک به اسید لینولئیک در روغن استخراج شده در رقم طارم 2 بیشتر از رقم دزفولی بود لذا با توجه به نتایج این آزمایش میتوان انتظار داشت که روغن استخراج شده از رقم طارم 2در مقایسه با رقم دزفولی از پایداری اکسیداتیو بالاتری برخودار باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش پراکسید؛ اسیدیته؛ پروفیل اسیدهای چرب؛ ضریب خاموشی؛ کارتنوئید؛ کلروفیل؛ محتوای فنل کل | ||
مراجع | ||
Aguilera, M. P., Beltrán, G., Ortega, D., Fernández, A., Jiménez, A. & Uceda, M. (2005). Characterization of virgin olive oil of Italian olive cultivars: ‘Frantoio’ and ‘Leccino’, grown in Andalusia. Food Chemistry, 89, 387–391. htpps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.02.046 Allalout, A., Krichène, D., Methenni, K., Taamalli, A., Oueslati, I., Daoud, D. & Mokhtar, Z. (2009). Characterization of virgin olive oil from Super Intensive Spanish and Greek varieties grown in northern Tunisia. Scientia Horticulturae, 120, 77-83. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.02.046 Baiano, A., Terracone, C., Viggiani, I. & Del Nobile, M. A. (2013). Effect of cultivars and location on quality, phenolic content and antioxidant activity of extra-virgin olive oil. Journal of the American Oil Chemists' Society, 90, 103-111. https://doi.org/10.1007/s11746-012-2141-8
Ben Rouina, B., Trigui, A. & Boukhris, M. (2000). Effect of the climate and the soil conditions on crops performance of the Chemlali de sfax olive trees. Acta Horticulturae, 586, 285-289. https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2002.586.55 Bešter, E., Butinar, B., Bučar-Miklavčič, M. & Golob, T. (2008). Chemical changes in extra virgin olive oils from Slovenian Istra after thermal treatment. Food Chemistry, 108(2), 446-454. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.10.061 Ceratini, L., Bendini, A., Del Caro, A., Piga, A., Vacca, V., Caboni, M. F. & Toschi, F. G. (2006). Preliminary characterization olive oils obtained from different cultivars in Sardinia. European Food Research and Technology, 222, 354-361. https://doi.org/10.1007/s00217-005-0088-9 Cimato, A., Baldini, A. & Moretti, R. (2001). L’olio di oliva. Cultivar, ambiente e tecniche agronomiche. ARSIA, Regione Toscana, Firenze. Spain. Commission Regulation (EEC). (1991). The characteristics of olive oil and olive-residue oil and relevant methods of analysis. Commission Regulation (EC).124, 1–83. Retrieved from https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX:31991R2568 Deiana, M., Rosa, A., Cao, C. F., Pirisi, F. M., Bandino, G. & Dessi, M. A. (2002). Novel approach to study oxidative stability of extra virgin olive oils: importance of α-tocopherol concentration. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50, 4342-4346. https://doi.org/10.1021/jf020033t Ehteshamnia, A. & Zahedi, B. (2017). Study the Effect of Region on Fruit Fatty Acids of Four Olive Cultivars in the Lorestan Province. Journal of Plant Production Research, 24(2), 93-108. https://doi.org/10.22069/jopp.2017.10426.2001 (In Persian) Ferruzzi, M. G. & Blakeslee, J. (2007). Digestion, absorption and cancer preventative activity of dietary chlorophyll derivatives. Nutrition Research, 27, 1-12. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2006.12.003 Garcí, J. M., Gutiérrez, F., Castellano, J. M., Perdiguero, S., Morilla, A. & Albi, M. A. (1996). Influence of storage temperature on fruit ripening and olive oil quality. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 44, 264-267. https://doi.org/10.1021/jf950399o Hashempour, A., Fotouhi Ghazvini, R., Bakhshi, D. & Asadi Sanam, S. (2010). Evaluation of virgin olive (Olea europaea L.) oil quality from cultivars, “Zard, Roghani and Mari”, Kazeroon region. Iranian Journal of Horticultural Sciences, 41(1), 47-53. (In Persian) Hashempour, A., Fotouhi Ghazvini, R., Bakhshi, D. & Asadi Sanam, S. (2010). Fatty acids composition and pigments changing of virgin olive oil (Olea europea L.) in five cultivars grown in Iran. Australian Journal of Crop Science, 4(4), 258-263. Hernández, M. L., Padilla, M. N., Sicardo, M. D., Mancha, M. & Martínez-Rivas, J. M. (2011). Effect of different environmental stresses on the expression of oleate desaturase genes and fatty acid composition in olive fruit. Phytochemistry, 72, 178-187. https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2010.11.026 Homapour, M., Hamedi, M., Moslehishad, M. & Safafar, H. (2014). Physical and chemical properties of olive oil extracted from olive cultivars grown in Shiraz. Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology, 9(1), 111-120. (In Persian) Horwitz, W., Senze, A., Reynolds, H. & Park, D. L. (1975). Official methods of analysis of the association of anaytical chemists. Washington: Association of Official Analytical Chemists. 162. Issaoui, M., Flamini, G., Brahmi, F., Dabbou, S., Hassine, K. B. & Taamali, A. (2010). Effect of the growing area conditions on differentiation between Chemlali and Chétoui olive oils. Food Chemistry, 119, 220-225. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2009.06.012 Kalua, C. M., Allen, M. S., Bedgood, D. R., Bishop, A. G., Prenzler, P. D. & Robards, K. (2007). Olive oil volatile compounds, flavour development and quality: A Critical Review. Food Chemistry, 100, 273-86. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.09.059 Khaleghi, E., Arzani, K., Moallemi, N. & Barzegar, M. (2015). The efficacy of kaolin particle film on oil quality indices of olive trees (Olea europaea L.) cv. ‘Zard’ grown under warm and semi-arid region of Iran. Food Chemistry, 166, 35-41. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2014.06.006 Kharazi, SH., Kenari, R. E., Amiri, Z. R. & Azizkhani, M. (2012). Characterization of Iranian virgin olive oil from the Roodbar region: A study on Zard, Mari and Phishomi. Journal of the American Oil Chemists' Society, 89(7), 1241-1247. https://doi.org/10.1007/s11746-012-2021-2 Manai, H., Haddada, F. M., Oueslati, I., Daoud, D. & Zarrouk, M. (2008). Characterization ofmonvarietal Virigin olive oils from six crossing varieties. Scientia Horticulturae, 115, 252-260. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2007.10.011 Metcalf, L. C., Schmitz, A. A. & and Pelka, J. R. (1966). Rapid Preparation of Fatty Acid Esters from lipid for gas chromatography analysis. Analytical Chemistry, 38, 514-515. https://doi.org/10.1021/ac60235a044Minguez-Mosquera, M. I. & Perez-Galvez, A. (1998). Color quality in paprika oleoresins. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 46, 5124-5127. https://doi.org/10.1021/jf980728n Mínguez-Mosquera, M. I., Rejano, L., Gandul, B., Sánchez, A. H. & Garrido, J. (1991). Color-pigment correlation in virgin olive oil. The Journal of the American Oil Chemists’ Society, 68, 332-336. https://doi.org/10.1007/BF02657688 Moyano, M. J., Antonio, J., Melendez-Martinez, J., Alba, J. & Francisco, J. H. (2008). A comprehensive study on the color of virgin olive oils and its relationship with their chlorophylls and carotenoids indexes (I): CIEXYZ non- uniform. Food Research International, 91, 409-418. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2008.03.007 Perrin, J. L. (1992). Les composés mineurs et les antioxgènes naturels de l’olive et de son huile. Revue Franc¸ aise Des Corps Gras. 39: 25–32ical components of Mediterranean diet. Lipids, 34, 523-526. Psaltopoulou, T., Naska, A., Orfanos, P., Trichopoulos, D., Mountokalakis, T. & Trichopoulou, A. (2004). Olive oil, the Mediterranean diet, and arterial blood pressure: the Greek European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) study. The American Journal of Clinical Nutrition, 80 (4), 1012-1018. https://doi.org/ 10.1093/ajcn/80.4.1012. Ranalli, A., Contento, S. & Di Simone, G. (2012). Full characterization of virgin olive oils from new olive germplasm. Acta Horticulturae, 949, 77-83. https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2012.949.10 Rotondi, A., Bendini, A., Cerretani, L., Mari, M., Lercker, G. & Gallina-Toschi, T. (2004). Effect of olive ripening degree on the oxidative stability and organoleptic properties of cv. Nostrana di Brisighella extra virgin olive oil. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52, 3649-3654. https://doi.org/10.1021/jf049845a Sadeghi, H. & Talaii, A. R. (2002). Impact of environmental conditions on fatty acids combination of olive oil in an Iranian olive, cv. Zard. Acta Horticulturae, 586, 579-582. Sanchez- Raya, A. J., Gomez, M. & Leal, A. (1981). Ripening criteria in olive fruit. Anales de Edafologia y Agrobiologia, 40, 905-910. Stefanoudaki, E., Kotsifaki, F. & Koutsaftakis, A. (1999). Classification of virgin olive oils of the two major cretancultivars based on their fatty acid composition. Journal of the American Oil Chemists' Society, 76(5), 623-626. https://doi.org/10.1007/s11746-999-0013-7 Tous, J. & Romero, A. (1994). Cultivar and location effects on the olive oil quality in Catalonia (Spain). Acta Horticulturae, 356, 323-27. Viola, P. & Viola, M. (2009). Virgin olive oil as a fundamental nutritional component and skin protector. Clinics Dermatology, 27(2), 159-65. htpps://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2008.01.008 Wiesman, Z. (2009). Desert olive oil cultivation. Advanced Bio Technologies. Elsevier’s Science and Technology Rights Department in Oxford, UK. Yildirim, G. (2009). Effect of storage time on olive oil quality: İZMİR University Press, Turkey. Young, A. & Britton, G. (1993). Cartenoids in photosynthesis. Chapman and Hall Press, London. Zeinanloo, A. A., Arji; I., Taslimpour; M., Ramazani Malak Roodi; M. & Azimi, M. (2015). Effect of cultivar and climatic conditions on olive (olea europaea L.) Oil fatty acid composition. Iranian Journal of Horticultural Sciences, 46 (2); 233-242. (In Persian) https://doi.org/ 10.22059/ijhs.2015.54619.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 457 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 596 |