تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,105,269 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,210,788 |
اثر هگزانال، اسانس شمعدانی عطری - روغن کدوی تخمه کاغذی و فرمولاسیون حفظ تازگی میوه روی انبارمانی میوه انگور رقم بیدانه سفید | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 9، دوره 20، شماره 4، بهمن 1397، صفحه 889-901 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2018.261250.2060 | ||
نویسندگان | ||
محمد سیاری* 1؛ مریم شعبانلو2؛ علی عزیزی3 | ||
1دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
چکیده | ||
اثر هگزانال، اسانس شمعدانی عطری، روغن کدوی تخمه کاغذی و فرمولاسیون حفظ تازگی میوه بر کیفیت و انبارمانی میوه انگور رقم بیدانه سفید در انبار بررسی شد. تیمارها شامل 1) شاهد خشک، 2) شاهد تر (حلال اتانول 2/0 درصد مورد استفاده در تهیه تیمارها)، 3) هگزانال 02/0 درصد، 4) فرمولاسیون حفظ تازگی میوه و 5) ترکیب اسانس شمعدانی عطری (01/0 درصد) و روغن کدوی تخمه کاغذی (1/0 درصد) بودند. میوهها پس از تیمار به انباری با دمای 1±0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد منتقل شدند. در شروع انبار و هر 15 روز، برخی پارامترهای میوه ارزیابی شدند. نتایج نشان داد کمترین میزان مواد جامد محلول (59/25 درصد) در تیمار فرمولاسیون حفظ تازگی میوه مشاهده شد که اختلاف معنیداری با تیمارهای شاهد داشت. هیچ یک از تیمارها بر اسیدیته قابل تیتراسیون، پی اچ، محتوای فنل کل و کیفیت خوراکی میوه اثر معنیداری نداشتند. تیمارهای شاهد با داشتن بیشترین میزان پوسیدگی (70 درصد) و کاهش وزن (3/9 درصد) و کمترین میزان سفتی (3/201 نیوتن بر میلی متر مربع) نسبت به سایر تیمارها از کیفیت کمتری برخوردار بودند. به طور کلی مؤثرترین تیمار در حفظ خصوصیات پس از برداشت انگور، تیمار فرمولاسیون حفظ تازگی میوه با داشتن کمترین میزان کاهش وزن، پوسیدگی، فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و تغییر رنگ چوب خوشه و نیز داشتن بیشترین میزان سفتی بود که به نظر میرسد اثر همافزای هگزانال، اسانس شمعدانی عطری و روغن کدوی تخمه کاغذی توانسته کیفیت میوه انگور رقم بیدانه سفید را در طول دوره 2 ماهه انبار حفظ نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
انبار سرد؛ پوسیدگی؛ فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز؛ کاهش وزن؛ محتوای فنل | ||
مراجع | ||
Almenar, E., Del Valle, V., Catala, R. & Gavara, R. (2007). Active package for wild strawberry fruit (Fragaria vesca L.). Journal of Agricultural and Food chemistry, 55(6), 2240-2245. DOI: 10.1021/jf062809m Anusuya, P., Nagaraj, R., Janavi, G. J., Subramanian, K. S., Paliyath, G. & Subramanian, J. (2016). Pre-harvest sprays of hexanal formulation for extending retention and shelf-life of mango (Mangifera indica L.) fruits. Scientia horticulturae, 211, 231-240. https:// doi.org/10.1016/j.scienta.2016.08.020 Bai, X.-H., Teng, L.-H., Lü, D.-q. & Qi, H.-Y. (2014). Co-treatment of EFF and 1-MCP for enhancing the shelf-life and aroma volatile compounds of oriental sweet melons (Cucumis melo var. makuwa Makino). Journal of Integrative Agriculture, 13(1), 217-227. Doi: 10.1016/S2095-3119(13)60372-X. Boukhatem, M. N., Kameli, A. & Saidi, F. (2013). Essential oil of Algerian rose-scented geranium (Pelargonium graveolens): Chemical composition and antimicrobial activity against food spoilage pathogens. Food Control, 34(1), 208-213. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2013.03.045 Champa, W. H., Gill, M., Mahajan, B. & Arora, N. (2014). Postharvest treatment of polyamines maintains quality and extends shelf-life of table grapes (Vitis vinifera L.) cv. Flame Seedless. Postharvest biology and technology, 91, 57-63. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2013.12.014 Cheema, A., Padmanabhan, P., Subramanian, J., Blom, T. & Paliyath, G. (2014). Improving quality of greenhouse tomato (Solanum lycopersicum L.) by pre-and postharvest applications of hexanal-containing formulations. Postharvest biology and technology, 95, 13-19. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2014.03.012
Crisosto, C. & Smilanick, J. (2007). Table grapes postharvest quality maintenance guidelines. The University of California Davis. Droby, S. & Lichter, A. (2007). Post-harvest Botrytis infection: etiology, development and management Botrytis: Biology, pathology and control (pp. 349-367): Springer. Gill, K., Dhaliwal, H., Mahajan, B., Paliyath, G. & Boora, R. (2016). Enhancing postharvest shelf life and quality of guava (Psidium guajava L.) cv. Allahabad Safeda by pre-harvest application of hexanal containing aqueous formulation. Postharvest biology and technology, 112, 224-232. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2015.09.010 Gohari Ardabili, A., Farhoosh, R. & Haddad Khodaparast, M. H. (2011). Chemical composition and physicochemical properties of pumpkin seeds (Cucurbita pepo subsp. pepo var. Styriaka) grown in Iran. Journal of Agricultural Science and Technology, 13, 1053-1063. Jung, S.-K. & Watkins, C. B. (2011). Involvement of ethylene in browning development of controlled atmosphere-stored ‘Empire’apple fruit. Postharvest biology and technology, 59(3), 219-226. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2010.08.019 Othman, O. C. (2012). Polyphenoloxidase and Perioxidase Activity During Open Air Ripening Storage of Pineapple (Ananas comosus L.), Mango (Mangifera indica) and Papaya (Carica papaya) Fruits Grown in Dar es Salaam, Tanzania. Tanzania Journal of Science, 38(3), 84-94. Qi, H., Teng, L., Li, Y. & Xiao, Y.-n. (2011). Effect of enhanced freshness formulation on postharvest physiological properties of oriental sweet melons (Cucumis melo var. makuwa Makino) during storage. Food Science, 14, 069. Sharma, M., Jacob, J. K., Subramanian, J. & Paliyath, G. (2010). Hexanal and 1-MCP treatments for enhancing the shelf life and quality of sweet cherry (Prunus avium L.). Scientia Horticulturae, 125(3), 239-247. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2010.03.020 Singleton, V. L., Orthofer, R. & Lamuela-Raventós, R. M. (1999). Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of folin-ciocalteu reagent Methods in enzymology (Vol. 299, pp. 152-178): Elsevier. https://doi.org/10.1016/S0076-6879(99)99017-1 Song, J., Hildebrand, P. D., Fan, L., Forney, C. F., Renderos, W. E., Campbell‐Palmer, L. & Doucette, C. (2007). Effect of hexanal vapor on the growth of postharvest pathogens and fruit decay. Journal of Food Science, 72(4). https://doi.org/10.1111/j.1750-3841.2007.00341.x Spotts, R. A., Sholberg, P. L., Randall, P., Serdani, M. & Chen, P. M. (2007). Effects of 1-MCP and hexanal on decay of d’Anjou pear fruit in long-term cold storage. Postharvest Biology And Technology, 44(2), 101-106. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2006.12.003 Tiwari, K. & Paliyath, G. (2011). Microarray analysis of ripening-regulated gene expression and its modulation by 1-MCP and hexanal. Plant Physiology and Biochemistry, 49(3), 329-340. https://doi.org/10.1016/j.plaphy.2011.01.007 Tripathi, P., Dubey, N., Banerji, R. & Chansouria, J. (2004). Evaluation of some essential oils as botanical fungitoxicants in management of post-harvest rotting of citrus fruits. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 20(3), 317-321. Valero, D., Valverde, J., Martínez-Romero, D., Guillén, F., Castillo, S. & Serrano, M. (2006). The combination of modified atmosphere packaging with eugenol or thymol to maintain quality, safety and functional properties of table grapes. Postharvest Biology And Technology, 41(3), 317-327. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2006.04.011 Valverde, J. M., Guillén, F., Martínez-Romero, D., Castillo, S., Serrano, M. & Valero, D. (2005). Improvement of table grapes quality and safety by the combination of modified atmosphere packaging (MAP) and eugenol, menthol, or thymol. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53(19), 7458-7464. DOI: 10.1021/jf050913i
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 423 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 412 |