تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,082 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,687 |
اثرات افزودن ویتامین های K1 و K3 به جیره هایی با کمبود کلسیم بر عملکرد و شاخص های فیزیکوشیمیایی استخوان درشت نی در بلدرچین های ژاپنی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 11، دوره 20، شماره 3، آبان 1397، صفحه 477-486 اصل مقاله (952.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.257541.623280 | ||
نویسندگان | ||
سحر محمدزاده1؛ توحید وحدت پور* 1؛ یحیی ابراهیم نژاد2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
چکیده | ||
اثرات افزودن ویتامینهای 1K و 3K به جیره حاوی کلسیم کم بر ساختار استخوان درشتنی و عملکرد بلدرچینهای ژاپنی،در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 192 قطعه بلدرچین با چهار تیمار، چهار تکرار و هر تکرار با 12 قطعه بلدرچین بررسی شد. تیمارها شامل: جیره حاوی سطح توصیهشده کلسیم (شاهد)، جیره حاوی کلسیم کم (70 درصد سطح توصیهشده)، جیره حاوی کلسیم کم به علاوه ویتامین 1K و جیره حاوی کلسیم کم به علاوه ویتامین 3K بودند. بلدرچینها، جیره با کمبود کلسیم را به میزان بیشتری مصرف کردند (05/0P<). با افزودن ویتامین1K به این جیره، مصرف خوراک کاهش یافت. وزن زنده پرندگانی که با جیره حاوی کلسیم کم تغذیه شدند کمتر از پرندگان شاهد بود (05/0P<.)افزودن ویتامینهای 1K یا 3K به جیره با کمبود کلسیم، ضریب تبدیل و وزن زنده را بهبود داد (05/0P<). مصرف ویتامین 3K باعث افزایش حداکثر قطر دیافیز استخوان و مصرف ویتامین 1Kو 3K، سبب افزایش حداقل قطر دیافیز شد (05/0P<). قطر کانال میانی استخوان با مصرف جیره حاوی کلسیم کم افزایش (05/0P<) ولی از این نظر تفاوتی بین پرندگان شاهد و پرندگانی که ویتامین 1K دریافت کردند مشاهده نشد. در پرندگانی که ویتامین 1K دریافت کردند، وزن خاکستر استخوان کمتر و طول استخوان بیشتر از پرندگانی بود که ویتامین 3K دریافت کردند (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن ویتامین 1K به جیرههایی با کمبود کلسیم سبب بهبود عملکرد گله و صفات فیزیکی استخوان در بلدرچینهای ماده میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین ژاپنی؛ درشت نی؛ کلسیم؛ ویتامین های K1؛ K3 | ||
مراجع | ||
انصاری ف (1393) همه چیز درباره ویتامین K برای زندگی. چاپ اول، موسسه فرهنگی و انتشاراتی شیمی. 44-30. 2. خادمیان ر (1395) ویتامین K و انعقاد خون، فواید ویتامین K برای بدن. رساله پزشکی. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. 3. خسروینژاد م (1396) مکانسیم اثر کلسیم در اسکلت بدن. واحد اطلاعرسانی دارو و مرکز بهداشت تهران. 4. خلیلپور ق (1395) مصرف خوراک در بلدرچینهای ژاپنی. آژند دام، پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان، 8- 7. 5. رحیمی م و سوادگر م (1391) آشنایی با خواص ویتامینها. مجله سلامت عصر ایران. (2)3: 6. زهروی م، نصیری مقدم ح ، افتخاری شاهرودی ف و دانشمسگران م (1380) اثر نوع منبع و سطح کلسیم جیره غذایی و اندازه ذرات سنگ آهک بر ویژگیهای تولیدی و سختی استخوان درشتنی در جوجههای گوشتی. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی (5)3: 154-143. 7. عشرتی ع و گوهری س (1395) تعیین میزان دیرجوش خوردن و عدم جوش خوردن به دنبال روش جراحی میلهگذاری داخل کانال استخوان در شکستگیهای تروماتیک استخوان درشتنی در بیمارستان آریا و درمانگاه ارتوپدی پزشکی قانونی در سالهای 87-84 . مجله علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد (6)1: 8-1. 8. منصوری م (1377) آسیبهای اندامهای تحتانی. سمینار دانشگاه علوم پزشکی تهران. 30-27. 9. نصیرزاده د (1391) ویتامینK ، درمان بیماریهای مرتبط با تغذیه، غدد و متابولیسم.تغذیه و رژیم درمانی. مجله دکتر سلام. 17-16.
10. Carolin E and A Claude (2015 (Vitamin K for meat quail in growth. Seminar Ciencias Agrarias (14)79: 318-323. 11. Jacqueline B and MS Marcusi (2013) Vitamin and mineral basics: The healthy foods and beverages including phytonutrients and functional foods. FADA in culinary nutrition 22: 401-410. 12. Jin S and L Sell (2001) Dietary vitamin K1 requirement and comparison of bio potency of different vitamin K source for young turkeys. Poultry Science 80(5): 615-20. 13. Leon S (2015) Vitamin K1 and K3 two underappreciated nutrients that are crucial for health. Dr. Macro’s Natural Health Newsletters. 91: 637-676. 14. Müller Fernandes JI, Eiko Murakami A, Scapinello C, Moreira and E Varela Varela (2009) Effect of vitamin K on bone integrity and eggshell quality of white hen at the final phase of the laying cycle. Revista Brasileria Zootecnia 38(3): 488-492. 15. NRC (1994) National research council. Nutrient requirements of poultry. 9th Revised Edition. National Academic Press, Washington, DC. USA. 16. Oztopcu P, Kabadere S, Mercangoz A and Uyar R (2004) Comparison of vitamins K1, K2 and K3 effects on growth of rat glioma and human glioblastoma multiform cells in vitro. Acta Neurology (17)104: 106-110. 17. Shea MK, Kritchevsky SB, Hsu FC, Nevitt M, Booth SL, Kwoh CK, McAlindon TE, Vermeer C, Drummen N, Harris TB, Womack C and R.F. Loeser (2015) The association between vitamin K status and knee osteoarthritis feature in older adults. The health aging and body composition study. Osteoarthritis and Cartilage 23: 370-378. 18. Shimizu T (2014) Vitamin K dependent carboxylation of osteocalcin affects the efficacy of teriparatide. PTH for skeletal repair. Bone (21)80: 95-101. 19. Tanno K and K Shit (2008) Association of hip fracture incidence and intake of calcium, magnesium, vitamin D and vitamin K. EUJ Epidemiology (41)23: 219-250. 20. Vahdatpour T, Ebrahimnezhad Y, and S Vahdatpour (2014) Effects of dietary functional additives on characteristics minerals of tibia bone and blood parameters of Japanese quails. International Journal of Plant and Animal Environment (23)4: 690-695. 21. William D and M Darning (2008) Protecting bone with vitamin K1. Animal Science 30: 40-48. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,074 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 684 |