تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,555 |
تعداد مقالات | 70,730 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,662,219 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,855,322 |
بررسی مقایسه ای تاثیر مواد شیمیایی و تخمیر طبیعی بر روی کیفیت میکروبی و آنتی بادی IgG آغوز گاو به منظور افزایش ماندگاری آن | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 10، دوره 73، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 83-92 اصل مقاله (1.41 M) | ||
نوع مقاله: میکروبشناسی و ایمنی شناسی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2018.130328.2350 | ||
نویسندگان | ||
شراره ستوده* 1؛ محمد ربانی خوراسگانی* 2؛ زهرا اعتمادی فر2؛ سید حمید زرکش زرکش اصفهانی2 | ||
1دانش آموخته میکروبیولوژی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده: زمینه مطالعه: آغوز گاوی اولین شیر ترشح شده پس از تولد گوساله می باشد و مادهای بسیار مغذی سرشار از فاکتورهای ایمنی-بخش، فاکتورهای رشد و ترمیم بافت و فاکتورهای میکروبی میباشد. آلودگی میکروبی آغوز موجب تداخل در جذب آنتیبادیهای موجود در آغوز میشود. هدف: بررسی اثر نگهدارنده های شیمیایی و تخمیر طبیعی جهت ذخیره سازی آغوز به منظور حفظ کیفیت آن می باشد. روش کار: برای انجام این تحقیق آغوز حاصل از شیردوشی اولیه بعد از زایمان، از 5 گاو نژاد هلشتاین بهطور مجزا جمعآوری شد. نمونهها فوراً به آزمایشگاه منتقل شدند و آزمایشات میکروبی بر روی نمونههای آغوز تازه انجام شد. سپس نمونههای آغوز بعد از انجام تیمار با اسید پروپیونیک، اسید فرمیک و سوربات پتاسیم و روش تخمیر طبیعی در روزهای1،10،20،30 ذخیره سازی از نظر باکتریهای شاخص شامل بارمیکروبیکل و اشرشیا کلی، کلیفرم ،کپک ومخمر، مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس در پایان روز 30 از نمونه های تیمارشده wheyتهیه شد و آزمون SRID بهمنظور سنجش آنتیبادی IgG در نمونه شاهد و نمونه های تیمار شده انجام شد. نتایج: سوربات پتاسیم نقشی در کاهش باکتریهای اشرشیا کلی و کلی فرم نداشت اما مانع افزایش تعداد آنها در طی 30 روز شده است. اسید فرمیک و اسید پروپیونیک موجب کاهش باکتری اشرشیاکلی و کلی فرم (0/05>P) شدند. همچنین این دو اسید موجب رشد بیش از حد کپک و مخمر در مقایسه با سوربات پتاسیم شدند. اما سه تیمار یاد شده نقشی در کاهش بارمیکروبی کل (0/05<P) نداشته اند. تخمیر طبیعی نیز فقط در کاهش اشرشیا کلی و کلی فرم نقش داشته است و در مقایسه با تیمارهای دیگر بار میکروبی کل از روز بعد از تیمار افزایش شدیدی داشته است. همچنین نتایج حاصل از سنجش آنتی بادی IgG نشان دهنده آن است که نقش سوربات پتاسیم نسبت به دو اسید آلی و تخمیر طبیعی در کاهش میزان آنتی بادی IgG معنی دار نبوده است(0/05<P) و اثر حفاظتی بهتری داشته است. نتیجه گیری نهایی: سوربات پتاسیم و اسید فرمیک نسبت به اسید پروپیونیک و تخمیر طبیعی نقش بهتری در حفظ خواص و کیفیت آغوز برای نگهداری کوتاه مدت جهت تغذیه گوساله داشته است | ||
کلیدواژهها | ||
آغوزگاو؛ اسید فرمیک؛ اسید پروپیونیک؛ سوربات پتاسیم؛ آنتی بادیIgG | ||
مراجع | ||
Berge, A.C.B., Besser, T.E., Moore, D.A., Sischo, W.M. (2009) Evaluation of the effects of oral colostrum supplementation during the first fourteen days on the health and performance of preweaned calves. J Dairy Sci. 92: 286-295.## Collings, LKM., Proudfoot, KL., Veira, DM. (2011) The effects of feeding untreated and formic acid-treated colostrum ad libitum on intake and immunoglobulin levels in dairy calves. J Anim Sci. 91: 55-59.## Elizondo-Salazar, J.A., Heinrichs, A.J. (2009) Feeding heat-treated colostrum or unheated colostrum with two different bacterial concentrations to neonatal dairy calves. J Dairy Sci. 92: 4565-4571.## Gapper, L., Copestake, D., Otter, D., Indyk, H. (2007) Analysis of bovine immunoglobulin G in milk, colostrum and dietary supplements: a review. Anal Bioanal Chem. 389: 93-109.## Houser, B.A., Donaldson, S.C., Kehoe, S.I., Heinrichs, A.J., Jayarao, B.M. (2008) A survey of bacteriological quality and the occurrence of Salmonella in raw bovine colostrum. Foodborne Pathog Dis. 5: 853-858.## Kaya, I., Uzmay, C., Uysal, H., Kaya, A. (2003) Utilization possibilities of surplus colostrum by acidification with formic acid in rearing calves i. changes in some characteristics of acidified colostrum stored at summer ambient temperatures or in a refrigerator. Pak J Biol Sci. 6: 1208-1213.## Kelly, D., Coutts, A.G. (2000) Early nutrition and development of immune functions in the neonate. Proc Nutr Soc. 59: 177-185.## Kelly, G.S. (2003). Bovine colostrum: A review of clinical uses. Altern Med Rev. 8: 378- 394. Korhonen, H., Marnila, P., Gill, H.S. (2000) Milk immunoglobulins and complement factors. Br J Nutr. 84: S75-S80.## Lilius, E.M., Marnila, P. (2001). The role of colostral antibodies in prevention of microbial infections. Curr Opine Infect Dis. 14: 295-300.## Mbuthia, E.W., Klobasa, F., Gachuiri, C.K., Abate, A. (1998) Effect of treatment with formaldehyde and formic acid on immunoglobulin content of stored bovine colostrum. Anim Feed Sci Technol. 67: 291-298.## McGuirk, Sh. M., Collins, M. (2004) Managing the production, storage, and delivery of colostrum. Vet Clin North Am Food Anim Pract. 20: 593-603.## Naserian, A. (1994) In vitro evaluation of the effect of chemical protection to maintain colostrum.J Pazhohesh and Sazandegi. 24: 130-131.## Muller, L.D., Smallcomb, J. (1977). Laboratory evaluation of several chemicals for preservation of excess colostrum. J Dairy Sci. 60: 627-631.## Playford, R.J., Macdonald, C.E., Johnson, W.S. (2000) Colostrum and milk-derived peptide growth factors for the treatment of gastrointestinal disorders. Am J Clin Nutr. 72: 5-14.## Saalfeld, M. H., Pereira, D. I. B., Silveira, K. R. K., Schramm, R., Valente, J. d. S. S., Borchardt, J. L., Gularte, M. A., Leite, F. P. L. (2013) Anaerobically fermented colostrum: an alternative for feeding calves. Cienc. Rural. 43: 1636-1641.## Schipper, I.A., Kotta, P., Fisher, G.R., Erickson, G.M. (1981). Immunoglobulin-G content in bovine colostrum Preserved by freezing, fermentation and chemical Preservatives. Farm Research. 39: 25-27.## Stewart, S., Godden, S., Bey, R., Rapnicki, P., Fetrow, J., Farnsworth, R., Scanlon, M., Arnold, Y., Clow, L., Mueller, K., Ferrouillet, C. (2005) Preventing bacterial contamination and Proliferation during the harvest, storage, and feeding of fresh bovine colostrum. J Dairy Sci. 88: 2571-2578.## Thompson, T.L., Marth, E.H. (1976) Changes in the microflora of bovine colostrum during natural fermentation. J. Milk Food Technol. 39: 27-35.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 539 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 634 |