تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,357 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,068 |
تأثیر پروبیوتیک و اسانس گیاه آرتمیزیا آنوا بر عملکرد تولیدی، فراسنجههای خونی، آنزیمهای کبدی و پاسخ ایمنی بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 20، شماره 3، آبان 1397، صفحه 451-462 اصل مقاله (926.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.257363.623278 | ||
نویسندگان | ||
حسن شیرزادی* 1؛ حسین ناصرمنش2؛ علی خطیب جو3؛ کامران طاهرپور1؛ محمد اکبری قرایی1 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
3عضو هیات علمی | ||
چکیده | ||
هدف از این آزمایش، بررسی تأثیر اسانس گیاه آرتمیزیا آنوا و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بهعنوان جایگزینی برای آنتیبیوتیک در تغذیه بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی بود. تعداد 180 قطعه بلدرچین تخمگذار ژاپنی 46 روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار (نه قطعه جوجه در هر تکرار) تا سن 109 روزگی استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه بهعنوان گروه شاهد (فاقد افزودنی)، 2) جیره پایه + اکسیتتراسایکلین (ppm 200)، 3) جیره پایه + اسانس گیاه آرتمیزیا آنوا (ppm 200) و 4) جیره پایه + پروبیوتیک (CFU1011 × 02/4 در کیلوگرم جیره) بودند. در کل دوره پرورش، استفاده از پروبیوتیک در جیره، در مقایسه با تیمارهای شاهد و آرتمیزیا سبب افزایش معنیداری در توده تخم پرندگان شد (05/0P<). گروههای تغذیهشده با پروبیوتیک و آرتمیزیا در مقایسه با گروه دریافتکننده آنتیبیوتیک از نظر غلظت گلوکز، کلسترل و LDLکاهش معنیداری را نشان دادند (05/0P<). تعداد لمفوسیت در گروه تغذیهشده با جیره حاوی آرتمیزیا در مقایسه با گروههای دریافتکننده پروبیوتیک و آنتیبیوتیک کمتر بود ولی تعداد هتروفیلها بیشتری داشتند (05/0P<). تعداد گلبول سفید و نسبت هتروفیل به لمفوسیت در پرندگانی که آرتمیزیا دریافت کردند بیشتر از از سایر گروهها بود (05/0P<). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس میتواند بهعنوان یک محرک رشد در تغذیه بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
آرتمیزیا آنوا؛ بلدرچین تخمگذار؛ عملکرد تولیدی؛ فراسنجههای خونی؛ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس | ||
مراجع | ||
ناصرمنش ح (1396) تأثیر پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) و اسانس آرتمیزیا بر عملکرد، ایمنی، قابلیت هضم مواد مغذی، مورفولوژی و جمعیت باکتریهای ایلئوم بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشگاه ایلام. 2. ضمیری م ج (1380) فیزیولوژی دام. انتشارات حق شناس، رشت، 387 ص. 3. Abdul rahim S, Haddadin M, Hashlamoun E and Robinson R (1996) The influence of Lactobacillus acidophilus and bacitracin on layer performance of chickens and cholesterol content of plasma and egg yolk. British Poultry Science 37(2): 341-346. 4. Capcarova M, Weiss J, Hrncar C, Kolesarova A and Pal G (2010) Effect of Lactobacillus fermentum and Enterococcus faecium strains on internal milieu, antioxidant status and body weight of broiler chickens. Journal of Animal physiology and Animal Nutrition 94(5): 215-224. 5. Dalloul R, Lillehoj H, Shellem T and Doerr J (2003) Enhanced mucosal immunity against Eimeria acervulina in broilers fed a Lactobacillus-based probiotic. Poultry Science 82(1): 62-66. 6. Eberl G (2005) Inducible lymphoid tissues in the adult gut: recapitulation of a fetal developmental pathway? Nature Reviews Immunology 5(5): 413-420. 7. Edens F (2003) An alternative for antibiotic use in poultry: probiotics. Brazilian Journal of Poultry Science 5(2): 75-97. 8. Fang Y and Polk D (2011) Probiotics and immune health. Curr Opin Gastroenterol 27(6): 496-501. 9. Fathi M (2013) Effects of Lactobacillus cultures as probiotic on blood parameters, plasma enzymes activities and mortality in broiler chicken. Research Journal of Animal Science 7: 78-81. 10. Fu X and Liu Z (1997) Micro hemagglutination inhibition (HI) test. Page 97 in Handbook of Poultry Diseases Detection, ed. X.Q. Fu and Z.J. L, Ed. China Agriculture University Press, Beijingm, China. 11. Genedy S. Evaluation of using medicinal plants as feed additives in growing Japanese quail diet. in The 68th Scientific Conference of Polish Animal Production Society. Krakov. Poland. 2003. 12. Guclu BK (2011) Effects of probiotic and prebiotic (mannanoligosaccharide) supplementation on performance, egg quality and hatchability in quail breeders. Veterinary Journal of Ankara University 58(1): 27-32. 13. Li Z, Wang W, Liu D and Guo Y (2017) Effects of Lactobacillus acidophilus on gut microbiota composition in broilers challenged with Clostridium perfringens. Plos One 12(11): 1-16. 14. Mansi K, Amneh M and Nasr H (2007) The hypolipidemic effects of Artemisia sieberi (A. herba-alba) in alloxan induced diabetic rats. International Journal of Pharmacology 3(6): 487-491. 15. Matsuki T, Horai R, Sudo K and Iwakura Y (2003) IL-1 plays an important role in lipid metabolism by regulating insulin levels under physiological conditions. The Journal of Experimental Medicine 198(6): 877-888. 16. Mintzer DM, Billet SN and Chmielewski L (2009) Drug-induced hematologic syndromes. Advances in Hematology 2009. 17. Mohan B, Kadirvel R, Bhaskaran M and Natarajan A (1995) Effect of probiotic supplementation on serum/yolk cholesterol and on egg shell thickness in layers. British Poultry Science 36(5): 799-803. 18. Ouwehand A, Tiihonen K, Kettunen H, Peuranen S, Schulze H and Rautonen N (2010) In vitro effects of essential oils on potential pathogens and beneficial members of the normal microbiota. Veterinarni Medicina 55(2): 71-78. 19. Samyal ML, Kumar H, Khokra SL, Parashar B, Sahu RK and Ahmed Z (2011) Evaluation of antidiabetic and antihyperlipidemic effects of Artemisia dracunculus extracts in Streptozotocin-induced-diabetic rats. Pharmacologyonline 2: 1230-1237.
20. Shata F, Eldebaky H, Abd A and Hameed E (2014) Effects of camphor on hepatic enzymes, steroids and antioxidant capacity of male rats intoxicated with atrazine. Middle-East Journal of Scientific Research 22(4): 553-560. 21. Shimizu M, Hashiguchi M, Shiga T, Tamura H-o and Mochizuki M (2015) Meta-analysis: effects of probiotic supplementation on lipid profiles in normal to mildly hypercholesterolemic individuals. Plos One 10(10): 1-16. 22. Sonkusale P, Bhandarker A, Kurkare N, Ravikanth K, Maini S and Sood D (2011) Hepatoprotective activity of superliv liquid and repchol in CCl 4 induced FLKS syndrome in broilers. International Journal of Poultry Science 10(1): 49-55. 23.Verdian-Rizi M, Sadat-Ebrahimi E, Hadjiakhoondi A, Fazeli M and Pirali Hamedani M (2008) Chemical composition and antimicrobial activity of Artemisia annua L. essential oil from Iran. Journal of Medicinal Plants 1(25): 58-62. 24. Zeweil HS, Genedy SG and Bassiouni M (2006) Effect of probiotic and medicinal plant supplements on the production and egg quality of laying Japanese quail hens. in Proceeding of the 12th European poultry conference, ZWANS. 25. Zulkifli I, Abdullah N, Azrin NM and Ho YW (2000) Growth performance and immune response of two commercial broiler strains fed diets containing Lactobacillus cultures and oxytetracycline under heat stress conditions. British Poultry Science 41(5): 593-597. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 568 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 426 |