تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,209 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,078 |
تاثیر محلولپاشی عناصر نانو کلات آهن و منگنز بر تعدادی از صفات کیفی ماش (Vigna Radiata L. Wilczek Parto Variety) تحت تنش کمآبی | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 6، دوره 49، شماره 2، مرداد 1397، صفحه 61-70 اصل مقاله (708.96 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2018.136452.653979 | ||
نویسندگان | ||
یزدان ایزدی1؛ سید علی محمد مدرس ثانوی* 2؛ زینالعابدین طهماسبی سروستانی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه رزاعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
2استاد | ||
3عضو هیات علمی گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
به منظور مطالعه اثر محلولپاشی نانو کود کلاته آهن و منگنز در کاهش اثرات کمبود آب بر صفات کیفی گیاه ماش رقم پرتو آزمایش بصورت کرتهای خرد شده بر اساس طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار درسال زراعی 93-1392در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. تیمارهای آزمایشی در کرت اصلی شامل 3 سطح رژیم آبیاری و در کرت فرعی شامل 10 سطح محلولپاشی طی مراحل قطع آبیاری در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اثر کمبود آب و محلولپاشی نانو کلات آهن و منگنز بر اکثر صفات مورد بررسی در سطح احتمال 1% معنیدار بود. اعمال تنش کمآبی در مرحله رشد رویشی و رشد زایشی موجب کاهش همهی صفات مورد مطالعه بجز میزان رنگیزه کاروتنوئید و پرولین شد. همچنین محلولپاشی سطوح مختلف نانو کلات آهن و منگنز در مراحل رشد رویشی و زایشی موجب افزایش میزان کلروفیل و کاروتنوئید گردید. در نهایت اثر متقابل تنش کمبود آب و محلولپاشی نانو کلات آهن و منگنز بر اکثر صفات مورد بررسی در سطح احتمال 1% معنیدار بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین دانه؛ پرولین؛ حبوبات؛ رنگیزههای فتوسنتزی | ||
مراجع | ||
10. Heidari, M. & Jahantighi, H. (2013). Evaluate Effect of Water Stress and Different Amounts of Nitrogen Fertilizer on Seed Quality of Black Cumin (Nigella sativa L). Iranian Journal of Field Crops Research.11 (4), pp640-647. [in Farsi] 11. Jabbari, H., Akbari, A., Khosh kholgh Sima, N., Alahdadi, I., Shirani rad, A., Tabatabaee, S. & Hamed, S. (2014). Comparison of antioxidant enzymes and proline roles in drought tolerance of rapeseed (Brassica napus L.). Journal of Oil Plant Prodaction. 3 (1), pp15-31. [in Farsi] 12. Jagtap, V. S., Bhargava, P. & Feierabend, J. (1998). Comparative effect of water, heat and light stresses on photosynthetic reaction in Sorghum. bicolor Moench. Journal of Experimental Botany. 327, pp1715-1721. 13. Khoshgophtarmanesh, A., Razizadeh, E., Eshghizadeh, H., Sharifi, H., Savaghebi, G., Afyooni, D., T. & adayon Nejad, M. (2012). Comparison of spring wheat varieties in response to iron fertilization in a calcareous soil. J. Agriculture Natural Resours. Science Technologhy. 55, pp99-107. [in Farsi] 14. Maleki Farahani, S., Khalesi, A. & Sharghi, Y. (2015). Effect of Nano Iron Chelate Fertilizer on Iron Absorption and Saffron (Crocus sativus L.) Quantitative and Qualitative Characteristics. Asian Journal of Biological Sciences, 8, pp72-82. 15. Marschner, H. (1995). Mineral nutrition of higher plants. 2nd ed. Academic Press. pp 889. 16. Martin, D. L., Stegman, E. C. & Fereres, E. (1990). Irrigation scheduling principles. IN: Management of Farm Irrigation Systems. American Society of Agricultural Engineers, St. Joseph, MI. 1990. pp 155-203, 19 fig, 9 tab, 81 ref. 17. Mazaherinia, M., Astaraei, A. R., Fotovat, A. & Monshi, A. (2010). Effect of Nano iron oxide particles and on Fe, Mn, Zn, Cu concentrations in wheat plant. World Applied Sciences Journal. 7(1), pp156-162. 18. Munne-Bosch S. & Penuelas, J. (2003). Photo andantioxidant protection during summer leafsenescence in Pistscia lentiscus L. grown underMediterranean field conditions. Annals ofBotany. 92, pp385-391. 19. Navaei, F. and M. J. Malakouti. (2002). Study of effect of balance nourishment of elements on quantitaive andquality of corn. Journal of Soil and Water 16, pp161-168. (In Farsi). 20. Novozamsky, I.., van Eck, R., van Schouwenburg, J. Ch. & Walinga, I. (1974). Total nitrogen determination in plant material by means of the indophenol blue method. Netherlands Journal of Agricultural Science. 22, pp3-5. 21. Patel, M. S., Sutar, D. M. and Kanizaria, M. V. (1993). Effect of foliar application of iron and sulfur in curing chlorosis in groundnut. Journalof the Indian Society of Soil Science 41, pp103-105. 22. Prabhavat, S. (1988). Mung bean utilization in Thailand. In: S. Shanmugasundaram (ed). Second International Mung bean Symposium Proceedings. AVRDC, Shanhua, Tainan, Taiwan. pp505-519. 23. SAS Institute. (2009). SAS user's guide: statistics (Vol. 2). Sas Inst. 24. Soltani, A. (2007). Application of SAS in statistical analysis. Jehad-e-Daneshgahi Mashhad Press (2th Ed.). pp182. [in Farsi] 25. Taiz, L. & Zeiger, E. (2002). Plant Physiology, 3rd. edition. Sinauer Associates, Inc., Publishers. Sunderland, Massachusetts. USA. pp430. 26. Uddin, S. & Parvin, S. (2013). Yield Performance of Mungbean (Vigna radiata L.) as Influenced by Irrigation. International Journal of Agronomy and Plant Production. 4 (1), pp3659-3667. 27. Vanclooster, M., Gonzalez, C., Vanderborgh, J., Mallants. D. & Diels, J. (1994). An indirect calibration procedure for using TDR in solute transport studies. Soil Science Society of American Journal. 3, pp107-127. 28. Wang, W., Vinocur, B. & Altman, A. (2003). Plant responses to drought, salinity and extreme temperatures. Towards genetic engineering for stress tolerance. Planta. 218, pp1-14. 29. Whitty, E. N. & Chambliss, C. G. (2005).Fertilization of Field and Forage Crops. Nevada State University Publication. pp 21. 30. Zayed, B. A., Salem, A. K. M., & El-Sharkawy, H. M. (2011). Effect of Different MicronutrientTreatments on Rice (Oriza sativa L.) Growth and Yield under Saline Soil Conditions. WorldJournal of Agricultural Sciences 7, pp179-184. 31. Zhu, H., Han, J., Xiao, J. Q. & Jin, Y. (2008). Uptake, translocation and accumulation of manufactured iron oxide nanoparticles by pumpkin plants. Journal of Environmental Monitoring, 10, pp713-717. 32. Zuo, Y. & Zhang, F. (2011). Soil and crop management strategies to prevent iron deficiency in crops. J. Plant Soil. 339, pp83-93. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 594 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 419 |