تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,093,805 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,198,414 |
تأثیر نانوامولسیون اسانس میخک بر عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 10، دوره 20، شماره 2، مرداد 1397، صفحه 315-327 اصل مقاله (813.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.254359.623268 | ||
نویسندگان | ||
معصومه نوری1؛ محمدرضا قربانی* 2؛ احمد طاطار3؛ محمد امین مهرنیا4 | ||
1گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان- تخصص تغذیه طیور | ||
3هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
4گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثرات نانوامولسیون اسانس میخک در جیرههای بر پایه گندم بر عملکرد جوجههای گوشتی، آزمایش حاضر با استفاده از 280 قطعه جوجه گوشتی (راس 308، مخلوط دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و چهار تکرار انجام شد.تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد، 2) شاهد به همراه آنزیم، 3) شاهد به همراه 200 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس میخک و 4 تا 7 بهترتیب شاهد بههمراه 200، 150، 100 و 50 میلیگرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک بودند. نتایج آزمایش نشان داد که در کل دوره پرورش، مصرف خوراک و افزایش وزن گروه دریافتکننده 200 میلیگرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک نسبت به تیمارهای شاهد و آنزیم کاهش یافت (05/0≥P). در کل دوره آزمایش، ضریب تبدیل خوراک تیمارهای حاوی اسانس میخک و 50 میلیگرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک نسبت به گروه شاهد بهتر بود (05/0≥P). غلظت تریگلیسرید سرم در تیمارهای حاوی نانوامولسیون اسانس میخک نسبت به تیمار حاوی آنزیم کاهش یافت (05/0≥P). وزن نسبی بورس فابریسیوس در تیمارهای حاوی اسانس و 200 میلیگرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک در مقایسه با شاهد افزایش یافت (05/0≥P). استفاده از اسانس و سطوح 200، 150 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک در جیره جوجههای گوشتی باعث کاهش جمعیت باکتریهای اشریشیاکلای محتویات سکوم شد (05/0≥P). بهطورکلی نتایج آزمایش حاضر نشان داد که استفاده از نانوامولسیون اسانس میخک در جیره جوجههای گوشتی بر پایه گندم ممکن است باعث کاهش جمعیت باکتریهای اشریشیاکلای محتویات سکوم گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجههای گوشتی؛ عملکرد؛ فلور میکروبی سکوم؛ گندم؛ نانوامولسیون اسانس میخک | ||
مراجع | ||
1. محمدی ز، غضنفری ش و ادیب مرادی م (1393) اثرات اسانس میخک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی. نشریه دامپزشکی. 102: 67-76. 2. Agostini PS and Sola-Oriol D (2012) Role of in-feed clove supplementation on growth performance, intestinal microbiology, and morphology in broiler chicken. Livestock Science. 147: 113-118. 3. Azadegan Mehr M, Hassanabadi A, Nassiri Moghaddam H and Kermanshah H (2013) Supplementation of clove essential oils and probiotic to the broiler’s diet on performance, carcass traits and blood components. Iranian Journal of Applied Animal Science. 4(1): 4. Azadegan Mehr M, Hassanabadi A, Nassiri Moghaddam H and Kermanshah H (2014) Supplementation of clove essential oils and probiotic on blood components, lymphoid organs and immune response in broiler chickens. Research Opinions in Animal and Veterinary Sciences. 4(4): 218-223. 5. Burt S (2004) Essential oils: Their antibacterial properties and potential applications in foods A review. International Journal of Food Microbiology. 94: 223-253. 6. Choct M, Hughes RJ and Bedford MR (2002) Effects of a xylanase on individual bird variation, starch digestion throughout the intestine, and ileal and caecal volatile fatty acid production in chickens fed wheat. British Poultry Science. 40: 419-422. 7. Francisco HS, Facundo JR, Diana CP, Fidel MG, Alberto EM, Amaury DJPG, Humberto TP and Gabriel MC (2008) The antimicrobial sensitivity of Streptococcus mutans to nanoparticles of silver zinc oxide and gold. Nanomedicine Nanotechnology. Biology and Medicine. 4: 237-240. 8. Gao F, Jiang Y, Zhoua GH and Han ZK (2007) The effects of xylanase supplementation on performance, characteristics of the gastrointestinal tract, blood parameters and gut microflora in broilers fed on wheat–based diets. Animal Feed Science and Technology. 142: 173-184. 9. Hashtjin AM and Abbasi S (2015) Nano-emulsification of orange peel essential oil using sonication and native gums. Food Hydrocolloids. 44(0): 40-48. 10. Hernawan E, Wahyuni S, and Suprapti H (2012) The levels of blood glucose, triglyceride, final body weight and abdominal fat percentage of broiler under sex-separated and straight run rearing system. Seria Zootehnia. 57: 28-33. 11. Leeson S and Summers JD (1997) Commercial Poultry Nutrition, 2nd Edition Guelph, Ont.University Books. 5: 167-172. 12. Liang R, Xu S, Shoemaker CF, Li Y, Zhong F and Huang Q (2012) Physical and antimicrobial properties of peppermint oil nanoemulsions. Journal of agricultural and food chemistry. 60: 7548-7555. 13. Majeed H, Liu F, Hategekimana J, Rizwan Sharif H, Qi J, Ali B, Bian Y, Maa J, Yokoyama W, Zhong F (2016) Bactericidal action mechanism of negatively charged food grade clove oil nanoemulsions. Food Chemistry. 197: 75-83. 14. Mukhtar AM (2011) The effect of dietary clove oil on broiler performance. Australian Journal of Basic and Applied Sciences. 5(7): 49-51. 15. NRC (1994) Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC. 16. SAS Institute INC (2004) SAS STATs users Guide. Version 9.1, SAS Institute Inc. cary, N.C. 17. Svensson E, Sinervo B and Comendant T (2001) Density dependent competition and selection on immune function in genetic lizard morphs. Proceeding National Academy Science, USA. 55: 2053 -2069. 18. Terjung N, Loeffler M, Gibis M, Hinrichs J and Weiss J (2012) Influence of droplet size on the efficacy of oil-in-water emulsions loaded with phenolic antimicrobials. Food Function. 3: 290-301. 19. Wei–Fen L, Feng J, Zi–Rong X and Cai–Mei Y (2004) Effects of non–starch polysaccharides enzymes on pancreatic and small intestinal digestive enzyme activities in piglet fed diets containing high amounts of barley. World Journal Gastroentero. l10: 856-859. 20. Yamuna K and Thangavel A (2011) Effect of selenium and vitamin e supplementation on immune status in broiler chickens. Tamilnadu Journal of Veterinary and Animal Sciences. 7(6): 303-306. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 682 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 564 |