تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,710 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,306 |
ارزیابی محتوای اسانس موجود در برگ چهار گونه آلیوم (Allium sp.) از زیرجنس و بخش Allium | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 10، دوره 49، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 115-123 اصل مقاله (486.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2018.210830.654145 | ||
نویسندگان | ||
الیاس آریاکیا* 1؛ حمیدرضا کریمی2؛ محمد رضا نقوی3؛ نجمه یزدانفر4؛ سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی5 | ||
1مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران | ||
2دانشیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر رفسنجان | ||
3گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، | ||
4پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی، جهاد دانشگاهی(ACECR)، کرج، | ||
5مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران (IBRC)، جهاد دانشگاهی (ACECR)، کرج | ||
چکیده | ||
جنس آلیوم با بیش از 850 گونه، دربرگیرنده 121 گونه ایرانی میباشد. با وجود مصرف بالای برگ آلیوم در ایران تاکنون در خصوص ارزیابی محتوای اسانس برگ آنها در شرایط زراعی تحقیق قابل توجهی صورت نگرفته است. در این تحقیق محتوای اسانس برگ چهار گونه آلیوم مربوط به زیرجنس و بخش Allium با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرام متصل به طیف سنج جرمی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که برگهای تازه گونههای مورد مطالعه آلیوم حاوی اسانس، متشکل از ترکیبات قابل توجه و متنوعی میباشند که از لحاظ کمی و کیفی بسیار متفاوت، و به لحاظ تغذیهای و دارویی میتواند حائز اهمیت باشند. تعداد 68، 21، 29 و 31 عدد ترکیب به ترتیب در اسانس گونههای پیازچه (A. fistulosum)، تره ایرانی (A. iranicum)، تره فرنگی (A. porrum) و سیر (A. sativum) و مجموع 127 ترکیب مختلف در زیرجنس و بخش Allium مشاهده شد. تریسولفید دیپروپیل (34%) و 1، 2، 4-تریتیولان 3،5-دیاتیل (16%) در A. iranicum، دیآلیل دیسولفید (46%) و تریسولفید دی-2- پروپنیل (11%) در گونه A. sativum ، تریسولفید دیپروپیل (%43/13)، دی آلیل دیسولفید (%38/10) و دیسولفید دیپروپیل (%93/8) در گونه A. fistulosum، و ان-هگزادکانوئیک اسید (%74/11)، دیسولفید دیپروپیل (%38/10) و تریسولفید دی-پروپیل (%26/8) در گونه A. porrum عمدهترین ترکیبات اسانس برگ را تشکیل دادند. با توجه به تنوع بالا در ترکیبات اسانس گونههای مورد مطالعه، میتوان از نتایج پژوهش حاضر در مطالعات کموتاکسونومیک آلیومها و برنامههای اصلاحی آنها استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
آلیوم؛ کموتاکسونومی؛ تنوع؛ اسانس؛ دستگاه گاز کروماتوگرام متصل به طیف سنج جرمی | ||
مراجع | ||
10. Emerencianoa, V.P., Milit, J.S.L.T., Camposa, C.C., Romoffc, P., Kapland, M.A.C., Zambond, M. & Brant, A.J.C. (2001). Flavonoids as chemotaxonomic markers for Asteraceae. Biochemical Systematic and Ecology. 29, 947–957. 11. Fritsch, R.M. & Abbasi, M. (2013). A taxonomic review of Allium subg. Melanocrommyum in Iran. Leibniz-Institut für Pflanzengenetik und Kulturpflanzenforschung. 12. Fritsch, R.M. & Keusgen, M. (2006). Occurrence and taxonomic significance of cysteine sulphoxides in the genus Allium L. (Alliaceae). Phytochem. 67, 127–1135. 13. Fritsch, R.M. & Maroofi, H. (2010). New species and new records of Allium L. (Alliaceae) from Iran. Phyton. 50, 1–26. 14. Fritsch, R.M., Abbasi, M. & Keusgen, M. (2006). Useful wild Allium species in northern Iran. Rostaniha. 7, 189- 206. 15. Ghafoori, H., Sariri, R., Naghavi, M.R., Aryakia, E., Dolatyari, A., Shahzadeh Fazeli, S.A., Ramazani, H. & Farahmand, Z. (2013). Analysis of artemisinin isolated from Artemisia annua L. by TLC and HPLC. Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies. 36, 1198–1206. 16. Gıtin, L., Dinic, R., Neagu, C. & Dumitrascu, L. (2014). Sulfur compounds identification and quantification from Allium spp. fresh leaves. Journal of Food and Drug Analysis, 22, 425-430. 17. Godevac, D., Vujisic, L., Mojovic, M., Ignjatovic, A., Spasojevic, I., Vajs, V. (2008). Evaluation of antioxidant capacity of Allium ursinum L. volatile oil and its effect on membrane fluidity. Food Chemistry. 107, 1692-1700. 18. Iciek, M., Kwiecieri, I. and Wlodek, L. 2009. Biological properties of garlic and garlic-derived organosulfur compounds. Environmental and Molecular Mutagenesis, 50: 247–265. 19. Kim, S.M., Wu, C.M., Kubota, K. & Kobayashi, A. (1995). Effect of soybean oil on garlic volatile compounds isolated by distillation. Journal of Agriculture and Food Chemistry .43, 449-452. 20. Kimbaris, A.C., Siatis, N.G., Daferera, D.J., Tarantilis, P.A., Pappas, C.S. & Polissiou, M.Gl. (2006). Comparison of distillation and ultrasound-assisted extraction methods for the isolation of sensitive aroma compounds from garlic (Allium sativum). Ultrason Sonochem. 13, 54-60. 21. Krest, I., Glodek, J. & Keusgen, M. (2000). Cysteine sulfoxides and alliinase activity of some Allium species. Journal of Agriculture and Food Chemistry. 48, 3753–3760. 22. Kusano, M., Kobayashi, M., Iizuka, Y., Fukushima, A. & Saito, K. (2016). Unbiased profiling of volatile organic compounds in the headspace of Allium plants using an in‑tube extraction device. BMC Research Notes, 9,133. 23. Lawson, L.D. & Hughes, B G. (1992). Characterization of the formation of allicin and other thiosulfinates from garlic. Planta Medica, 58, 345–350. 24. Ledezma, E., & Apitz-Castro, R. (2006). Ajoene the main active compound of garlic (Allium sativum): A new antifungal agent. Revista Iberoamericana de Micologia, 23, 75–80. 25. Naderi Saffar, Z., Torabi, S., Naghavi, M.R., Golnaraghi, A.R. & Aryakia, E. (2013). Onion yellow dwarf virus on leek, onion, shallot and welsh onion in Iran. Journal of Plant Pathology. 95, S4.73. 26. Pino, J.A., Rosado, A. & Fuentes, V. (2000). Volatile flavor compounds from Allium fistulosum L. Journal of Essential Oil Research. 12, 553–555. 27. Rzepa, J., Wojtal, L., Staszek, D., Grygierczyk, G., Labe, K., Hajnos, M., Kowalska, T. & Waksmundzka-Hajnos, M. (2009). Fingerprint of Selected Salvia Species by HS–GC–MS Analysis of Their Volatile Fraction. Journal of Chromatographic Science, 47, 575-580. 28. Schimming, T., Jenett-Siems, K., Mann, P., Tofern-Reblin, B., Milson, J., Johnson, R.W., Deroin, T., Austin, D.F. & Eich, E. (2005). Calystegines as chemotaxonomic markers in the Convolvulaceae. Phytochemistry. 66, 469–480. 29. Shukla, Y. & Kalra, N. (2007). Cancer chemoprevention with garlic and its constituents. Cancer Letters, 247, 167–181. 30. Tapiero, H., Townsend, D., & Tew, K. (2004). Organosulfur compounds from Alliaceae in the prevention of human pathologies. Biomedicine and Pharmacotherapy, 58, 183–193. 31. Tsao, S.M., & Yin, M.C. (2001). In-vitro antimicrobial activity of four diallyl sulphides occurring naturally in garlic and Chinese leek oils. Journal of Medical Microbiology, 50, 646–649. 32. Van Den Dool, H. & Kratz, P.D. (1963). A generalization of the retention index system including linear temperature programmed gasliquid partition chromatography. Journal of Chromatography, 11, 463-471. 33. Yabuki, Y., Mukaida,Y., Saito,Y., Oshima, K., Takahashi, T., Muroi, E., Hashimoto, K. & Uda, Y. (2010). Characterisation of volatile sulphur-containing compounds generated in crushed leaves of Chinese chive (Allium tuberosum Rottler.). Food Chemistry, 120, 343–348.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 729 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 528 |