تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,925 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,092 |
تولید نانوژل کیتوزان و گالیک اسید و اثر آن در پایداری اکسیداسیونی سس مایونز حاوی روغن آفتابگردان | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 12، دوره 49، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 121-128 اصل مقاله (711.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.223439.664886 | ||
نویسندگان | ||
سودا احمدزاده* 1؛ صدیف ازادمرد2؛ هادی ولیزاده3؛ سید هادی پیغمبردوست2 | ||
1کارشناس ارشد صنایع غذایی/ دانشگاه تبریز | ||
2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
3استاد گروه داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، گالیک اسید با کیتوزان به وسیلهی ماده اتصالی کربودی ایمید با روش تجمع خود به خود با هدف افزایش اثرآنتیاکسیدانی گالیکاسید، رهایش تدریجی و افزایش مدت اثرگذاری بصورت نانوژل تهیه شد. به این صورت که محلول 5/0 درصد کیتوزان با محلول 1اتیل 3دی متیل آمینو پروپیل کربودی ایمید و پودر گالیک اسید مخلوط میشود 24 ساعت هم زده میشود سپس تحت عمل سانتریفیوژ قرار گرفته سپس تحت خلاء خشک شده و نهایتا در محلول 1 درصد استیک اسید حل میشود. بعد از انجام آزمون اندازهگیری اندازه ذرات در سه غلظت صفر(نمونه کنترل)، 100 وppm 200 به سس حاوی روغن آفتابگردان اضافه شده و نمونهها به مدت 60 روز در یخچال نگهداری شدند. آزمونهای عدد اسیدی، عدد پراکسید، آزمون شال و اندازهگیری میزان کاروتنوئید و آزمون طیف سنجی مادون قرمز(FTIR ) انجام گرفت. با آنالیز طیف مادون قرمز پیوند بین کیتوزان وگالیک اسید ثابت شد. عدد اسیدی، عدد پراکسید و آزمون شال با گذشت زمان در هر سه تیمار افزایش یافت، اما میزان افزایش در نمونه کنترل بیشتر بود. مقدار کاروتنوئید با گذشت زمان کاهش یافت که این کاهش در نمونه کنترل بیشتر بود. در بین سه تیمار بهترین اثرآنتیاکسیدانی مربوط به نمونهppm 200 بود نتایج نشان داد که نانوژل کیتوزان گالیکاسید میتواند خاصیت آنتی اکسیدانی مناسبی از خود نشان دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ اکسیداسیون؛ گالیک اسید؛ کیتوزان؛ نانوژل | ||
مراجع | ||
Akoh, C. C., & Min, D. B. (2008). Food lipids chemistry, nutrition, and biotechnology (3th ed).London, New York: CRC Press, Taylor & Francis Group, Boca Raton Alinejad, S., esmailzadeh kenari, K., Bolandi, M. (1392) Antioxidant effect of Persimmon peel extract in stabilization of sun flower oil. Journal of Food Science and Technology Innovation, 143-148(In farsi). Aoki, K., Ishiwata, S., Sakagami, H., Kusama, K., Katayama,T. (2001) Modification of apoptosisinducing activity of gallic acid by saliva, Anticancer Res, 21, 1879–1883. Asnaashari, M., Farhoosh, R and Sharif, A.(2014) Antioxidant activity of gallic acid and methyl gallate in triacylglycerols of Kilka fish oil and its oil-in-water emulsion. Food Chemistry, 159, 439-444. Azadmard Damirchi, S.(1389) Chemistry and Analysis of Edible Oils and Fats. 1st Ed.Tabriz: Amidi Publication.vol. 1. 241-245.(In Farsi) Beyki, M., Zhaveh, S., Khalili , S.T., Rahmani-Cherati, T., Bayat, M., Tabatabaei, M and Mohsenifar,A. (2014) Encapsulation of Mentha piperita essential oils in chitosan–cinnamic acid nanogel with enhanced antimicrobial activity against Aspergillus flavus. Industrial Crops and Products, 54, 310-319. Burke, A., Yilmaz, E., & Hasirci, N. (2000) Evaluation of chitosan as apotential medical iron (III) ion adsorbent. Turk Journal of MedicalSciences, 30, 623–624. Eom, T.,Senevirathne, M.,Kim, S-K.(2012)Synthesis of phenolic acid conjugated chitooligosaccharides and evaluation of their antioxidant activity. environmental toxicology and pharmacology, 34, 519–527. Fransen, M., Nordgren, M., Wang, B., Apanasets, A. (2010) Role of peroxisomes in ROS/RNS-metabolism: implication for human disease. Biochim. Biophys. Acta, 1822 (9), 1363–1373. Inoue, M., Suzuki, R., Sakaguchi, N., Li, Z., Takeda, T., Ogihara, Y., Jiang, B.Y., Chen, Y. (1995) Selective induction of cell death in cancer cells by gallic acid, Biol. Pharm. Bull, 18, 1526–1530 Pasanphan, W and Chirachanchai , S.(2008) Conjugation of gallic acid onto chitosan: An approach for green and water-based antioxidant. Carbohydrate Polymers, 72(1), 169-177. Pasanphan, W., Buettner, G. R., Chirachanchai, S. (2010) Chitosan gallate as a novel potential polysaccharide antioxidant: an EPR study. Carbohydrate Research, 345(1), 132-140. Ren, J., Li, Q., Dong,F.,Feng,Y., Guo,z. (2013) Phenolic antioxidants-functionalized quaternized chitosan synthesis and antioxidant properties. International Journal of Biological Macromolecules, 53, 77-81. Salcedo, C- L., Frias, M-A ., Cutro , A-C., Nazareno , M-A and Disalvo , E-A. (2014) Antiradical activity of gallic acid included in lipid interphases. Biochimica et Biophysica Acta, 1838(10), 2656-2661. Shahidi, F. (2005) Bailey’s industrial oil and fat products (6th Ed). New Jersey: John Wiley & Sons.vol 6. Shahidi, F., Arachchi, J.K.V., Jeon, Y.J. (1999) Food application of chitin and chitosans.J. Trends Food Sci. Technol, 10, 37–51. Soltan, S-T., Esmaelzadeh, R., Nahidi, F.(1392) Evaluation of Antioxidant Effect of Potato peel extract to postponement sunflower oil oxidation during Thermal Condition. Journal of Food Science and Technology Innovation, 111-118. (In Farsi) Staszewski V, M., Pizones Ruiz-Henestrosa, V. M., Pilosof ,A.(2014) Green tea polyphenols-β-lactoglobulin nanocomplexes: Interfacial behavior, emulsification and oxidation stability of fish oil. Food Hydrocolloids, 35, 505-511. Tomaino, A., Cimino, F., Zimbalatti, V., Venuti, V., Sulfaro, V., De Pasquale, A. (2005) Influence of heating on antioxidant activity and the chemical composition of some spice essential oils. Food Chemistery, 89, 549-554. Woranuch, S. and Yoksan, R. (2013) Preparation, characterization and antioxidant property of water-soluble ferulic acid grafted chitosan. Carbohydrate Polymers, 96(2), 495-502. Yu, S-H., Mi, F-L., Pang, J-Ch., Jiang, Sh-Ch., Kuo,T-H., Wu,Sh-J and Shyu Sh-Sh. (2011) Preparation and characterization of radical and pH-responsive chitosan–gallic acid conjugate drug carriers. Carbohydrate Polymers, 84(2), 794-802. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 610 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 758 |