تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,299 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,421 |
ارزیابی عملکرد و هزینهی روشهای شیردوشی سنتی و مکانیزهی گاو شیری | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 4، دوره 49، شماره 1، فروردین 1397، صفحه 27-34 اصل مقاله (341.22 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.138776.664695 | ||
نویسندگان | ||
افشین مرزبان* 1؛ عبداله حیاتی2؛ محمد امین آسودار1 | ||
1عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد و دانشجوی دکتری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
استفاده از مکانیزاسیون میتواند باعث کاهش صرف زمان، هزینه و افزایش عملکرد شیردوشی گردد. شیردوشی سنتی به عنوان یکی از روشهای شیردوشی بسیار رایج در کشور، از لحاظ ارزیابیهای عملکردی و هزینهای کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در مطالعهی حاضر روشهای شیردوشی سنتی و مکانیزه (استانشیون و سالنی نوع تاندم) گاو شیری از لحاظ عملکردی و هزینهای مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخصهای عملکردی شامل عملکرد فنی شیردوشی و میزان جریان دوشش شیر بودند. هزینهی دوشش هر کیلوگرم شیر با در نظر گرفتن هزینههای ثابت و متغیر مربوط به فرایند شیردوشی برآورد گردید. تجزیههای آماری با استفاده از نرمافزارSPSS 16.0 صورت گرفت. نتایج نشان داد که عملکرد شیردوشی تاندم نسبت به شیردوشی سنتی و استانشیون حدود 5 برابر بیشتر بود. میزان جریان دوشش نیز در روش مکانیزه با حدود 7/1 کیلوگرم بر دقیقه نسبت به روش دستی حدود 90 درصد بیشتر بود. هزینههای شیردوشی تاندم به ازای هر ساعت شیردوشی حدود 2 برابر دو روش دیگر بود. به طور کلی، با اعمال روش شیردوشی مکانیزهتر، عملکرد شیردوشی افزایش مییابد، میزان شیر بیشتری در مدت زمان یکسان دوشیده میشود و هزینههای شیردوشی در واحد زمان افزایش مییابد، ولی هزینهی شیردوشی به ازای میزان دوشش کاهش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
مکانیزاسیون؛ شیر گاو؛ جریان دوشش؛ شیردوشی دستی؛ نیروی کارگری | ||
مراجع | ||
Almassi, M., Kiani, Sh. & Loveimi, N. (2008). Principles of agricultural mechanization. Tehran, Iran: Jungle publication international. (In Farsi). Armstrong, D. V. & Quick, A. J. (1986). Time and motion to measure milking parlor performance. Journal of Dairy Science, 69, 1169-1177. Bickert, W. G., Speicher, J. A. & Armstrong, D. V. (1974). Milking systems for large herds. Journal of Dairy Science, 57(3), 369-377. Bijl, R., Kooistra, S. & Hogeveen, H. (2007). The profitability of automatic milking on Dutch dairy farms. Journal of Dairy Science, 90(1), 239-248. Chang, W., Barry, M. C. Jones, L. R. & Merrill, W. G. (1992). Compares: a computerized milking parlor evaluation System. Journal of Dairy Science, 75(9), 2578-2586. Clough, P. A. (1963). Modern housing and milking systems for dairy herds. Journal of the Society of Dairy Technology, 16(3), 133-138. De Koning, C. (2010). Automatic milking-Common practice on dairy farms. In: Proceeding of the 1st North American Conference on Precision Dairy Management. Toronto, Canada. pp. 59-63 Fathi, M. M. & Riassi, A. (2011). Design principle of cattle and sheep housing and equipments. Tehran, Iran: Aeex. (In Farsi). Filipovic, D. & Kokaj, M. (2009). The comparison of hand and machine milking on small family dairy farms in central Croatia. Livestock Research for Rural Development, 21(5). Retrieved April 7, 2014, from http:// www .lrrd. org /lrr d21/ 5/ fili21074.htm. Ghorbani, G. R. & Khosravinia H. (Translators). (2000). Principles of dairy science. Schmidt, G. H., Van Vleck, L. D. & Hatjens, M. F. (Eds) Isfahan, Iran: Isfahan University of Technology. (In Farsi). Gygax,L., Neuffer, I., Kaufmann, C. Hauser, R. & B. Wechsler, B. (2007). Comparison of functional aspects in two automatic milking systems and auto-tandem milking parlors. Journal of Dairy Science, 90(9), 4265–4274. Hayati, A., Marzban,A. & Asoodar, M.A. (2015a). Ergonomic assessment of hand cow milking operations in Khuzestan province of Iran. Agric Eng Int: CIGR Journal. 17(2), 140-145. Hayati, A., Marzban, A. & Asoodar. M. A. (2015b). Ergonomic evaluation of hand and mechanized milking in dairy farms. Journal of Ergonomics, 3(3), 65-75. (in Farsi) Jacobs, J. & Siegford, J. (2012). Invited review: The impact of automatic milking systems on dairy cow management, behavior, health and welfare. Journal of Dairy Science, 95(5), 2227-2247. Jacobs, M., Liebers, F. & Behrendt. S. (2009). The influence of varying working heights and weights of milking units on the body posture of female milking parlour operatives. Agricultural Engineering International: CIGR EJournal, Vol. 11, Manuscript MES 1355, Retrieved June 7, 2014, from http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/1355/1215. Meijering, A., De Koning, K. & Van Der Vorst, Y. (2002). Automatic milking experience and development in Europe. In: Proceeding of First American Conference on Robotic Milking, 20–22 March, Toronto, Canada, pp. 1-11. Nevala-Puranen, N., Taattola, K. & Venalainen, J. M. (1993). Rail system decreases physical strain in milking. International Journal of Industrial Ergonomics, 12, 311-316. Ohnstad, I., Olde Riekerink, R. G. M., Hogewerf, P. de Koning, C. A. J. M. & Barkema, H. W. (2012). Short communication: effect of automatic postmilking teat disinfection and cluster flushing on the milking work routine. Journal of Dairy Science,. 95(5), 2567–2570. Phillips, C. J. C. (2001). Principles of cattle production. Commonwealth Agricultural. New York, USA: Bureau International (CABI) Publishing. Reinemann, D. J. (2013). Milking Machines and Milking Parlors. In: Kutz, M. (Ed) Handbook of Farm, Dairy and Food Machinery Engineering. (pp. 177-197). San Diego. California, USA: Elsevier Science, Publishing Company Incorporation. Rotz, C. A., Coiner, C. U. & Soder. K. J. (2003). Automatic milking systems, farm size, and milk production. Journal of Dairy Science, 86(12):4167–4177. Tauer, L. W. (1998). Cost of production for stanchion versus parlor milking in New York. Journal of Dairy Science, 81(2):567–569. Vos, H. W. (1974) Some ergonomic aspects of parlour milking. Canadian Agricultural Engineering, 16(1), 45-48. Wagner-Storch A. M. & Palmer, R. W. (2003). Feeding behavior, milking behavior, and milk yields of cows milked in a parlor versus an automatic milking system. Journal of Dairy Science, 86(4):1494–1502. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 583 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,026 |