| تعداد نشریات | 163 |
| تعداد شمارهها | 6,839 |
| تعداد مقالات | 73,771 |
| تعداد مشاهده مقاله | 135,950,841 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 105,898,257 |
اثر بسته بندی های مختلف بر کیفیت فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) هنگام نگهداری در یخچال | ||
| شیلات | ||
| مقاله 1، دوره 70، شماره 3، آذر 1396، صفحه 262-273 اصل مقاله (533.06 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2018.206198.927 | ||
| نویسندگان | ||
| محمدعلی خانلر1؛ ابراهیم علیزاده دوغیکلائی* 2؛ سید ولی حسینی3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. | ||
| 2دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. | ||
| 3دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
| چکیده | ||
| به دلیل مستعد بودن و فساد سریع آبزیان خوراکی، فناوریهای زیادی برای افزایش ماندگاری آنها توسعه یافتهاند. در این پژوهش تاثیر بسته بندی های اتمسفر تغییر یافته (دیاکسید کربن 40 درصد و نیتروژن 60 درصد)، تحت خلأ و اتمسفر هوا روی تغییرات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی فیله قزل آلای رنگین کمان هنگام نگهداری در یخچال (4 درجه سانتی گراد) مورد مطالعه قرار گرفت. فراسنجه های شیمیایی (مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و تیوباربیتوریک اسید (TBA))، فیزیکی (pH، آبچلینگ و رنگ سنجی) و میکروبی (شمارش باکتری های کل (TVC) و باکتریهای سرماگرا (PTC)) در روزهای صفر، 3، 6 ،9، 12، 15 و 18 اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که بسته بندی فیله ها با اتمسفر تغییر یافته به مدت 15 روز موجب حفظ خواص کیفی و فیزیکی فیله ها گردید. در حالی که خواص کیفی و فیزیکی نمونه های شاهد پس از 6 روز به شدت کاهش یافت (0/05>P). رشد بار میکروبی نمونه های بسته بندی شده در اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با دو نوع بسته بندی دیگر کندتر بود (0/05>P). نتایج کیفیت بهتر نمونه های بسته بندی شده در اتمسفر تغییر یافته را نسبت به بسته بندی تحت خلأ و هوا در پایان دوره نگهداری نشان داد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| بستهبندی اتمسفر تغییریافته؛ قزلآلای رنگینکمان؛ رنگ سنجی؛ زمان ماندگاری | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 549 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 437 |
||