تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,475 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,626 |
تأثیر منابع سلنیوم و دانه کتان در جیره بر عملکرد و برخی متابولیتهای بیوشیمیایی خون در مرغهای تخمگذار | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 13، دوره 20، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 159-175 اصل مقاله (716.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.246901.623244 | ||
نویسندگان | ||
حمیدرضا مصلحی1؛ بهمن نویدشاد* 2؛ سید داود شریفی3؛ فرزاد میرزایی آقجه قشلاق4 | ||
1گروه علوم دامی, موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی | ||
2گروه علوم دامی, دانشگاه محقق اردبیلی | ||
3دانشگاه تهران | ||
4گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
اثر منابع سلنیوم و دانه کتان بر عملکرد و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون با استفاده از 384 قطعه مرغ تخمگذار هایلاین (50 هفتگی) در یک آزمایش فاکتوریل 4×3 با سه سطح دانه کتان(صفر، پنج و 10 درصد) و چهار نوع مکمل سلنیوم (فاقد مکمل، سلنیت سدیم، مخمر سلنیومیو سلنوهیدروکسی متیونین( سلیسئوSelisseo) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و هشت پرنده در هر تکرار بررسی شد. سلنیومبه میزان یک میلیگرم در کیلوگرم به جیره افزوده شد. افزودن دانه کتان وزن و توده تخم مرغ را کاهش داد(05/0>P). شاخص سفیده و واحد هاو تخم پرندگانی که با جیرههای حاوی 10 درصد کتان و سلنیت سدیم و سلیسئو تغذیه شدند کاهش یافت(05/0>P). پرندگان تغذیه شده با جیره فاقدکتان و پنج درصد کتان، به ترتیب کمترین و بیشترین غلظت تریگلیسرید و با مخمر سلنیومی پایینترین غلظت کلسترول کل در سرم را داشتند، در حالیکه جیره بدون کتان و بدون سلنیوم پایینترین میزان غلظت کلسترول کل را موجب شد(05/0>P). پایینترین غلظت سرمی مالوندیآلدئید و بالاترین ظرفیت آنتیاکسیدانی کل با جیرههای حاوی سلیسئو و بدون کتان مشاهده شد(05/0>P). دانه کتان در سطح پنج درصد موجب افزایش مالوندیآلدئید و کاهش فعالیت آنزیمهای گلوتاتیونپراکسیداز و سوپراکسیددسموتاز(5/0>P) در سرم شد و نیز مکمل سلیسئو سبب افزایش فعالیت ایندو آنزیم و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل شد(05/0>P). بر اساس نتایج حاصل، میتوان از سلنیوم تا یک میلیگرم در کیلوگرم جیره بدون تأثیر منفی بر عملکرد، استفاده کرد و نیزبا توجه به تأثیر اشکال آلی سلنیوم به خصوص مکمل سلیسئو بر بهبود وضعیت آنتیاکسیدانی خون، مصرف این مکمل دارای اولویت است. | ||
کلیدواژهها | ||
خصوصیات فیزیکی تخم مرغ؛ دانه کتان؛ سلنیوم؛ لیپوپروتئینها؛ مرغتخمگذار؛ وضعیت آنتیاکسیدانی | ||
مراجع | ||
. میرقلنج ع، رحیمی ش، برزگر م،و کمالی م (1384) مقایسه منابع مختلف اسیدهای چرب امگا-3 جهت غنی سازی تخممرغ. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران. 60 (1): 94-87 2. Ahmad S, Ul-Haq, A and Yousef M (2012) Response of laying hens to omega-3 fatty acids for performance and egg quality. Avian Biology Research 5(1): 1-10. 3. Bean LD and Leeson S (2003) Long-term effects of feeding flaxseed on performance and egg fatty acid composition of brown and white hens. Poultry Science 82: 388–394. 4. Briens M, Mercier Y, Rouffineau F, Mercerand F and Geraert PA (2014) 2-Hydroxy-4-methylselenobutanoic acid induces additional tissue selenium enrichment in broilers chickens compared with other selenium sources. Poultry Science 93: 85-93 5. Bucolo G and David H (1973) Quantitative determination of serum triglycerides by the use of enzymes. ClinicalChemistry 19(5): 476-482. 6. Chen G, Wu J, and Li C (2014) Effect of different selenium sources on production performance and biochemical parameters of broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 98: 747-754 7. Chantiratikul A, Chinrasri O and Chantiratikul P (2008) Effect of sodium selenite and Zinc-L-selenomethionine on performance and selenium concentrations in eggs of laying hens. Asian-Austrailian Journal of Animal Science 21: 1048-1052. 8. Delezie E, Rovers M, Vander A, Ruttens A, Wittocx S and Segers L (2014) Comparing responses to different selenium sources and dosages in laying hens. Poultry Science 93:3083-3090. 9. Ebeid T, Eid Y, Saleh A and El-hamid HA (2008) Ovarian follicular development, lipid peroxidation, antioxidative status and immune response in laying hens fed fish oil-supplemented diets to produce n-3-enriched eggs. Animal 2: 84–91. 10. Fraeye I, Bruneel C, Lemahieu C, Buyse J, Muylaert K and Foubert I (2012) Dietary enrichment of eggs with omega-3 fatty acids: A review. Food Research International 48(2): 961–969 11. Grobas S, Mendez J, Lazaro R, De Blas C and Mateos GG (2001) Influence of source and percentage of fat added to diet on performance and fatty acid composition of egg yolks of two strains of laying hens. Poultry Science 80: 1171–1179. 12. Gurbuz E, Balevi T, Coskun B and Baris Citil O (2012) Effect of adding linseed and selenium to diets of layer hens on performance, egg fatty acid composition and selenium content-Kafkas University of Vet Fak Derg 18(3): 484-496. 13. Invernizzi G, Agazzi A, Ferroni M and Rebucci R (2013) Effects of inclusion selenium-enriched yeast in the diet of laying hens on performance, eggshell quality, and selenium tissue deposition-Italian Journal of Animal Science12:e1 14. Jing CL, Dong LF, Wang ZM, Liu S and Tong JM (2015) Comparative study of DL-selenomethionine vs sodium selenite and seleno-yeast on antioxidant activity and selenium status in laying hens. Poultry Science 94(5):965-75. 15. Jlali M., Briens M, Rouffi F, Mercerand F, Geraert PA, and Mercier Y (2014) Effect of 2-hydroxy-4-methylselenobutanoic acid as a dietary selenium supplement to improve the selenium concentration of table eggs. Journal of Animal Science 91:1745–1752 16. Lovric J, Mesic M. Macan M, Koprivanac M, Kelava M. and Bradamante V (2008) Measurement of malondialdehyde (MDA) level in rat plasma after simvastatin treatment using two different analytical methods. Periodium Biologorum 110(1): 63–67. 17.Mahmoud KZ and Hijazi AA (2007) Effect of vitamin A and/or E on plasma enzymatic antioxidant systems and total antioxidant capacity of broiler chickens challenged with carbon tetrachloride. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 91: 333–340. 18. Mohiti-Asli M., Shariatmadari F, Lotfollahian H and Mazuji MT (2008) Effects of supplementing layer hen diets with selenium and vitamin E on egg quality, lipid oxidation and fatty acid composition during storage. Canadian Journal of Animal Science 88:475-483. 19. Pappas, AC, Acamovic T,. Sparks NH, Surai PF and McDevitt RM (2005) Effects of supplementing broiler breeder diets with organic selenium and polyunsaturated fatty acids on egg quality during storage. Poultry Science 84:865–874. 20. Payne RL, Lavergne TK, and Southern LL (2005) Effect of inorganic versus organic. selenium on hen production and egg selenium concentration. Poultry Science 84: 232-237. 21. Petrovic V, Bodizarova K, Faix S, Mellen M, Arpasova H, and Leng L (2006) Antioxidant and selenium status of laying hens fed with diets supplement with selenite or Se-yeast. Journal of Animal and Feed Sciences 15: 435-444. 22. Saleh AA, Ebeid T .and. Eid YZ (2013) The Effect of Dietary Linseed Oil and Organic Selenium on Growth Performance and Muscle fatty Acids in Growing Rabbits. Pakistan Veterinary Journal 33(4): 450-454. 23. Sigma-Aldrich Company (2015) Product Specification, HDL and LDL/VLDL Quantitation Kit (Product Number: MAK045) 24. Surai P and Fisinin VL (2012) Feeding breeders to avoid oxidative stress in embryos. Proceeding XXIV World Poultry Congress. WPSA. Salvador, Brazil. Area: Chicken Breeder and Broiler Production: 1-12. 25. Tufarelli V, Ceci E and Laudadio V (2015) 2-Hydroxy-4-Methylselenobutanoic Acid as New Organic Selenium Dietary Supplement to Produce Selenium-Enriched Eggs. Biological Trace Element Research 171(2):453-458. 26. Yang YR, Meng FC, Wang YB and Jiang YB (2012) Effect of organic and inorganic selenium supplementation on growth performance, meat quality and antioxidant property of broilers. African Journal of Biotechnology 11(12): 3031-3036. 27. Zambiazi RC, Przybylski R and Zambiazi MW (2007) Fatty Acid Composition of Vegetable Oils and Fats-B. CEPPA, Curitiba 25(1): 111-120 28. Zduńczyk Z, Drażbo A, Jankowski J, Juśkiewicz J, Antoszkiewicz Z and Troszyńska A (2013) The effect of dietary vitamin E and selenium supplements on the fatty acid profile and quality traits of eggs. Archiv Tierzuch 56(72): 719-732. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 553 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 452 |