تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,120,253 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,227,148 |
اثر تزریق درون آمنیونی و استفاده جیرهای فلاونوئید بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی گوشت و جمعیت میکروبی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 19، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 847-861 اصل مقاله (619.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.234759.623193 | ||
نویسندگان | ||
زهرا رنجبر1؛ مهران ترکی* 2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشگاه رازی | ||
2گروه علوم دامی، داشگاه رازی کرمانشاه | ||
3استادیار گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
چکیده | ||
آزمایشی برای بررسی اثرات تزریق داخل تخممرغی و استفاده جیرهای فلاونوئید (نارینجین و هسپریدین) بر عملکرد، خصوصیات لاشه، وضعیت آنتیاکسیدانی گوشت و جمعیت میکروبی انتهای روده جوجههای گوشتی، با تعداد 600 عدد تخم مرغ قابل جوجهکشی برای تزریق داخل آمنیونی (در روز 5/17 جنینی) و پس از جوجهدرآوری برای دوره پرورشی در چهار تکرار 10 قطعهایی به مدت 42 روز اجرا شد. تیمارها در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورتی که در تیمارهای یک، دو و سه، افزودن 50، 100 و 175 میلیگرم بر کیلوگرم فلاونوئید در جیره، تیمارهای چهار و پنج، تزریق 15 و 30 میلیگرم فلاونوئید، تیمار شش، تزریق 15 میلیگرم و افزودن 50 میلیگرم بر کیلوگرم فلاونوئید در جیره، تیمار هفت، تزریق 30 میلیگرم و افزودن 175 میلیگرم بر کیلوگرم فلاونوئید در جیره و تیمار هشت، گروه شاهد میباشند. اثر تیمارها بر روی صفات عملکردی نسبت به گروه شاهد معنیدار نبود. بجز تیمار چهار، کاهش میزان تولید مالوندیآلدهید گوشت ران و سینه در 28 و 42 روزگی در سایر تیمارها نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (05/0>P). نتایج افزایش جمعیت کل باکتریهای هوازی و لاکتوباسیل و کاهش کلیفرم را در تیمارها نسبت به گروه شاهد نشان دادند (05/0>P). بنابراین افزودن 175 میلیگرم نارینجین و هسپریدین در جیره با و بدون 30 میلیگرم تزریق موجب بهبود کیفیت گوشت و سطوح افزودنی 50 میلیگرم با و بدون 15 میلیگرم تزریق فلاونوئید باعث بهبود جمعیت میکروبی انتهای دستگاه گوارش گردید. به طور کلی، استفاده درون جیرهای و یا به همراه تزریق فلاونونها اثرات مثبتی را بر بهبود سلامت و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
تزریق جنینی؛ ثبات اکسیداسیون؛ خصوصیات لاشه؛ فلاونون؛ لاکتوباسیل | ||
مراجع | ||
1. AOAC (2005) Official methods of analysis of AOAC International, 18th edition. 2. Aranganathan S and Nalini N (2009) Efficacy of the potential chemopreventive agent, hesperetin (citrus flavonone) on1,2-dimethyl hydrazine induced coloncarcino-genesis. Food and Chemical Toxicology, 47:2594–2600. 3. Bhanja, SK, Mandal AB, and Johri TS (2004) Standardization of injection site, needle length, embryonic age and concentration of amino acids for in ovo injection in broiler breeder eggs. Indian Journal of Poultry Science, 39: 105–111. 4. Botsoglou NA, Fletouris DJ, Papageorgiou GE, Vassilopoulos VN, Mantis AJ and Trakatellis AG (1994) A rapid, sensitive, and specific thiobarbituric acid method for measuring lipid peroxidation in animal tissues, food, and feedstuff samples. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 42: 1931–1937. 5. Duda-Chodak A (2012) The inhibitory effect of polyphenols on human gut microbiota.Journal of Physiology and Pharmacology, 63: 497–503. 6. Goliomytis M, Kartsonas N, Charismiadou MA, Symeon GK, Simitzis PE and Deligeorgis SG (2015) The influence of naringin or hesperidin dietary supplementation on broiler meat quality and oxidative stability. PLoS ONE 10(10):e0141652. 7. Heim KE, Tagliafero AR and Bobyla DJ (2002) Flavonoid antioxidants: chemistry, metabolism and structure–activity relationships. The Journal of Nutritional Biochemistry, 13:572–584. 8. Huang Z, Leibovitz H, Lee CM and Millar R (1990) Effect of dietary fish oil on omega-3 fatty acid levels in chicken eggs and thigh flesh. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 38 (3):743-747. 9. Kamboh A, Hang S, Bakhetgul M and Zhu W (2013) Effects of genistein and hesperidin on biomarkers of heat stress in broilers under persistent summer stress. Poultry Science, 92 (9):2411-2418. 10.Kamboh A, Memon A, Mughal M, Memon J and Bakhetgul M (2017) Dietary effects of soy and citrus flavonoid on antioxidation and microbial quality of meat in broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 10.1111/jpn.12683. 11.Kim DH, Jung EA, Sohng IS, Han JA, Kim, TH and Han MJ (1998) Intestinal bacterial metabolism of flavonoids and its relation to some biological activities. Archives of Pharmacal Research, 21(l):17-23 12.Liu H, Liu Y, Hu L, Suo Y, Zhang L, Jin, F, Feng X, Teng N and Li, Y (2014) Effects of dietary supplementation of quercetin on performance, egg quality, cecal microflora populations, and antioxidant status in laying hens. Poultry Science, 93: 347–353. 13.Luna A, Dambolena J, Zygadlo J, Marin R and Labaque M (2012) Effects of thymol and isoeugenol feed supplementation on quail adult performance, egg characteristics and hatching success. British Poultry Science, 53(5):631–639. 14.Manach C, Morand C, Gil-Izquierdo A, Bouteloup-Demange C and Remesy C (2003) Bioavailability in humans of the flavanones hesperidin and narirutin after the ingestion of two doses of orange juice. European Journal Of Clinical Nutrition, 57(2):235–242. 15.Pang Y, and Applegate T (2007) Effects of dietary copper supplementation and copper source on digesta pH, calcium, zinc, and copper complex size in the gastrointestinal tract of the broiler chicken. Poultry Science, 86: 531–537. 16.Peña JEM, Vieira SL, Lopez J, Reis RN, Barros R and Furtado FVF (2008) Ascorbic acid and citric flavonoids for broilers under heat stress effects on performance and meat quality. British Poultry Science, 10: 125–130 17.Rupasinghe HP, Ronalds CM, Rathgeber B and Robinson RA (2010) Absorption and tissue distribution of dietary quercetinand quercetin glycosides of apple skin in broiler chickens. Journal of the Science of Food and Agriculture, 90:1172–1178. 18.Surai PF, Fisinin VI, Karadas F (2016) Antioxidant systems in chick embryo development. Part 1.Vitamin E, carotenoids and selenium. Animal Nutrition, 2: 1–11. 19.Uni Z, Smirnov A and Sklan D (2003) Pre-and posthatch development of goblet cells in the broiler small intestine: effect of delayed access to feed. Poultry Science, 82:320–327. 20.Van Acker FAA, Schouten O, Haenen GRMM, van der Vijgh WJF and Bast A (2000) Flavonoids can replace atocopheryl as an antioxidant. FEBS Letters, 473: 145–148. 21.Yang CS, Sang S, Lambert JD and Lee MJ (2008) Bioavailability issues in studying the health effects of plant polyphenolic compounds. Molecular Nutrition and Food Research, 52: S139–S151. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 513 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 294 |