تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,088,784 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,191,929 |
اثرات فرآوری کاه کنجد با فشار بخار پایین و مواد شیمیایی بر هضمپذیری و تخمیر، جمعیت پروتوزوا، رفتار نشخوار و برخی فراسنجه های خونی گوسفند عربی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 19، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 765-776 اصل مقاله (571.5 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2018.130607.622960 | ||
نویسندگان | ||
حمید بانشی1؛ طاهره محمدآبادی* 2؛ خلیل میرزاده3؛ مرتضی چاجی3؛ محمود قاسمی نژاد3 | ||
1دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ملاثانی – ایران | ||
2دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان/ میکروبیولوِزی شکمبه/ آشنایی کامل با روشهای آزمایشگاهی در تغذیه نشخوارکنندگان | ||
3دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ملاثانی - ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی اثرات عملآوری کاه کنجد با بخار آب تحت فشار پایین، اسید سولفوریک و مخلوط آنزیمی بر هضمپذیری و تخمیر شکمبه ای، جمعیت پروتوزوا، رفتار نشخوار و برخی فراسنجه های خونی گوسفند عربی انجام شد. 12 رأس گوسفند با جیره های شاهد (بدون کاه کنجد)، جیره حاوی کاه کنجد عملآوری شده با 4/2 درصد اسید و بخار در دمای 130 درجه به مدت 120 دقیقه و سه گرم در کیلوگرم آنزیم، جیره حاوی کاه کنجد عملآوری شده با اسید و آنزیم و جیره حاوی کاه کنجد عملآوری شده با آب تغذیه شدند. مصرف ماده خشک و ماده آلی، افزایش وزن، ضریب تبدیل، قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) و اسیدی (ADF) بین تیمارها تفاوتی نداشت. عملآوریهای انجام شده میزان نیتروژن آمونیاکی، اسیدیته، و پروتوزوای شکمبه گوسفندان را تحت تأثیر قرار ندادند. زمان استراحت، نشخوار و جویدن بین تیمارها متفاوت بود و بیشترین زمان نشخوار (67/491 دقیقه در روز) مربوط به عمل آوری با مخلوط اسید و آنزیم بود (05/0>P). زمان جویدن، نشخوار و خوردن به ازای ماده خشک، ADF و NDF مصرفی و مقدار گلوکز و اوره خون گوسفندان متفاوت نبود. با توجه به نتایج این آزمایش می توان از کاه کنجد فرآوری شده با آب، فرآوری شده با مخلوط اسید و بخار و آنزیم و همچنین فرآوری با مخلوط اسید و آنزیم به جای کاه گندم در تغذیه گوسفند استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید سولفوریک؛ آنزیم؛ بخار آب با فشار پایین؛ گوسفند عربی؛ هضم پذیری | ||
مراجع | ||
1. افضلزاده ا، قربانی فارمد ه، دانشمسگران م و خادم ع(1389) استفاده از کاه جو خیسیده و یونجه در تغذیه گاوهای شیرده. مجله تولیدات دامی. دوره 12(2):50-37. 2. بانشی ح، محمدآبادی ط، میرزاده خ، چاجی م و قاسمینژاد م (1393) بررسی پارامترهای تولید گاز و هضمپذیری کاه کنجد فرآوری شده با مواد شیمیایی و بخار آب تحت فشار. ششمین کنگره علوم دامی کشور. دانشگاه تبریز. 3. عالمزاده ب، نوروزی س و کردونی ع (1380) تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضم کاه های ماش، کنجد، گندم، جو و برنج در استان خوزستان. پژوهش و سازندگی. 46-49. 4. قیاسوند م، یزدی ک و دهقان بنادکی م (1391) تأثیر روشهای مختلف فرآوری بر ترکیب و تجزیهپذیری شکمبهای کاه کلزا و تأثیر آن بر عملکرد پروار گوسالههای هلشتاین. نشریه پژوهشهای علوم دامی .22(1): 104-94. 5. AOAC (2005) Official Methods of Analysis. 15th edn. Association of Official Analytical chemists. Arlington, U. S. A. 6. Aregawi T, Animut G and Kassa H (2013) Utilizattion and nutritive of sesame (Sesamum indicum L.) straw as feed for livestock in the North western Lowlands of Ethiopia. Livestock Research for Rural Development 25: 7. 7. Ayala OJ, Mendoza Martinez JG, Barcena GR and Gonzalez MS (1994) Effect of addition of Saccharomyces cervisiae and urea-molasses on in vivo and in situ digestibility in diets for sheep based on sesame straw. 3: 221-226. 8. Beauchemin KA, Colombatto D, Morgavi DP and Yang WZ (2003) Use of exogenous fibrolytic enzymes to improve feed utilization by ruminants.Journal of Animal Science. 81: 37-47. 9. Chaji M, Mohammadabadi T and Aghaei A (2011) Fermenting cell walls of processed sugarcane pith by ruminal bacteria, protozoa and fungi. International of Journal of Agriculture of Biology. 13: 283-286. 10.Colombatto D, Mould FL, Bhat MK and Owen E (2003) Use of fibrolytic enzymes to improve the nutritive value of ruminant diets: A biochemical and in vitro rumen degradation assessment. Animal Feed Science and Technology. 107: 201-209. 11.Eun JS, Beauchemin KA and Schulze H (2007) Use of exogenous fibrolytic enzymes to enhance in vitro fermentation of alfalfa hay and corn silage. Journal of Dairy science. 90: 1440-1451. 12.Giraldo LA, Tejido ML, Ranilla MJ, Ramos S and Carro MD (2008) Influence of direct-fed fibrolytic enzymes on diet digestibility and ruminal activity in sheep fed a grass hay-based diet. Journal of Animal Science. 86: 1617-1623. 13.Krause KM and Combs DK (2003) Effects of forage particle size, forage source, and grain fermentability on performance and ruminal pH in midlactation cows. Journal of dairy science. 86: 1382-1397. 14.Li CY, Cao YC, Li SZ, Xu M, Liu CJ, Yu ZP and Yao JH (2013) Effects of exogenous fibrolytic enzyme on in vitro ruminal fermentation and microbial populations of substrates with different forage to concentrate ratios. Journal of Animal and Veterinary Advances. 12:1000-1006. 15.Malekkhahi M and Mesgaran MD (2014) Effect of chemical treatment of sesame stover with NaOH and urea on chemical composition and in vivo rumen digestion in sheep. Notulae Scientia Biologicae. 6:36-40. 16.Malekkhahi M, Danesh Mesgaran M and Tahmasbi AM(2012) The effect of chemical treatment with NaOH and urea on chemical composition, in vitro gas production and in situ dry matter degradability of sesame residues. Livestock Research for Rural Development. 24: 1-4. 17.Mesgaran MD, Malakkhahi M, Moussavi AH, Vakili A and Tahmasbi A(2010) In situ ruminal degradation and in vitro gas production of chemically treated sesame stover. Journal of Animal and Veterinary advances. 9: 2256-2260. 18.McDonald P, Edwards RA and Greenhalgh JFD (2002) Animal Nutrition. 6th Edition. Longman, London and New York. 19.Mohammadabadi T and Chaji M (2011) Effect of exogenous enzyme on in vitro fermentation of sesame straw by rumen bacteria culture. Journal of Applied Animal Research. 39: 161-163. 20.NRC. 2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants. 7th Ed. National Academy Press, Washington, DC, USA. 21.Ogimoto K and Imai S (1981) Atlas of rumen microbiology. Japan Sientific Societies Press, Tokyo. 22.Salem AZM, Gado HM, Colombatto D and Elghandour MM (2013) Effects of exogenous enzymes on nutrient digestibility, ruminal fermentation and growth performance in beef steers. Livestock Science. 154: 69-73. 23.Van Soest PJ, Robertson JB and Lewis BA (1991) Symposium: carbohydrate methodology, metabolism, and nutritional implications in dairy cattle. Journal of Dairy Science.74: 3583-3597. 24. Wang Y, Spratling BM, ZoBell DR, Wiedmeier RD and McAllister TA (2004) Effect of alkali pretreatment of wheat straw on the efficacy of exogenous fibrolytic enzymes. Journal of Animal Science. 82: 198-208. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 885 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 375 |