![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,683,130 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,912,706 |
تأثیر سطوح مختلف عصاره آبی جلبک دریایی Sargassum angustifoliom در جیره بر ترکیبات شیمیایی بدن بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
مجله شیل | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 12، خرداد 1396، صفحه 32-38 اصل مقاله (688.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فرشته زراعت پیشه1؛ فرید فیروزبخش2؛ فرهاد کنیه* 3 | ||
1کارشناس ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری | ||
2دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری | ||
3دانشجوی دکتری شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
برای بهبود عملکرد پرورش ماهیان استفاده از انواع محرکهای رشد در جیره می تواند راه گشا باشد. تأثیر سطوح مختلف عصاره آبی جلبک دریایی Sargassum angustifoliom در جیره روی کیفیت شیمیایی بدن ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با وزن متوسط 19/0±41/6 گرم به مدت هشت هفته مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا بعد از جمعآوری جلبک از منطقه جزر و مدی بوشهر و عملآوری آن، 100گرم پودر جلبک در 5 لیتر آب داغ عصارهگیری شد. عصاره جلبکی در 5 سطح متفاوت، صفر(شاهد)، 50 ، 100 ،200 و 400 میلی گرم به جیره غذایی اضافه گردید. غذادهی به میزان 2% وزن توده زنده طی دوره پرورش و 2 بار در روز انجام شد. پس از 56 روز پرورش، نتایج آنالیز تقریبی لاشه نشان داد که میزان پروتئین و خاکستر لاشه نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی داری دارد (P<0.05). این درحالی بود که میزان چربی در گروه 400میلیگرم، نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05). همچنین میزان رطوبت لاشه افزایش قابل توجهی را در گروه 200 میلیگرم نسبت به گروه های دیگر نشان داد. نتایج این مطالعه نشان داد که اضافه کردن 400 میلی گرم از عصاره جلبکی اثرات مثبتی بر ترکیبات بیوشیمیایی لاشه به خصوص بر میزان آنالیز چربی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
قزل آلای رنگین کمان؛ عصاره آبی؛ جلبک دریایی؛ ترکیب شیمیایی بدن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 281 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 262 |