تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,119,703 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,226,233 |
بررسی تأثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم، تخمیر شکمبهای، رفتار نشخوار و فراسنجههای خونی گوسفند عربی و بز نجدی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 19، شماره 4، اسفند 1396، صفحه 789-802 اصل مقاله (682.99 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.206272.623044 | ||
نویسندگان | ||
علی کیانی1؛ طاهره محمدآبادی* 2؛ خلیل میرزاده1؛ مرتضی چاجی1؛ محمد بوجارپور1 | ||
1دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، تخصص: تغذیه نشخوارکنندگان/ میکروبیولوِزی شکمبه/ آشنایی کامل با روشهای آزمایشگاهی در تغذیه نشخوارکنندگان | ||
چکیده | ||
در این آزمایش، تأثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم و تخمیر شکمبهای و برخی فراسنجههای خونی در گوسفند عربی و بز نجدی بررسی شد. در این تحقیق، مغز میوه بلوط (63 درصد) در تغذیه شش راس گوسفند عربی و شش راسبزنجدی با متوسط وزن زنده 3±50 کیلوگرم برای مدت 28 روز استفاده شد و قابلیت هضم و تخمیر، رفتار نشخوار و برخی فراسنجههای خونی اندازهگیری شد. دادههای به دست آمده در قالب طرح پلاتهای خرد شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج نشان داد که ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی تحت تاثیر اثر دام و تیمار قرار نگرفت. صرف نظر از نوع دام، ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم پروتئین خام در تیمار شاهد بالاتر و صرف نظر از نوع تیمار، قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی در بز بالاتر از گوسفند بود (05/0P<). میزان نیتروژن آمونیاکی و pH شکمبه بین تیمار شاهد و بلوط در بز و گوسفند تفاوت معنی داری نداشت. تفاوتی در مدت زمان مصرف خوراک، نشخوار و جویدن به ازای ماده خشک، الیاف نامحلولدرشویندهخنثیو پروتئین خام مصرفی بین دو جیره شاهد و بلوط در گوسفند و بز مشاهده نشد. تغذیه میوه بلوط به دامها، اثری بر میزان گلوکز، نیتروژن اورهای، کلسترول و تریگلیسیرید خون در بز و گوسفند نداشت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که می توان از میوه بلوط به میزان 63 درصد در جیره بز نجدی و گوسفند عربی استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
بز نجدی؛ فراسنجههای خونی؛ قابلیت هضم؛ گوسفند عربی؛ مغز میوه بلوط | ||
مراجع | ||
1. آینه چی ی (1365) مزایای پزشکی گیاهان داروییا یران. انتشارات دانشگاه تهران. 2. امینالرعایا ک (1377) بررسی اثرات سطوح مختلف چربی و سن مصرف آن بر عملکرد جوجه های گوشتی. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشکده کشاورزی، داشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان (اصفهان)، صفحه 83. 3. اسکات، ام نسهایم ام و یانگ آر ( 1384) تغذیه مرغ مترجم: جواد پور رضا. نشر اردکان اصفهان، ویرایش جدید. 4. بهمنی نیا ب (1385) بررسی جایگزینی میوه بلوط باذرت در جیره جوجههای گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین. صفحه 57. 5. خلیل وندی بهروزیار ح، رضا یزدی ک و دهقان بنادکی م (1390) تاثیر روشهای فرآوری علوفه اسپرس بر قابلیت هضم، تجزیه پذیری، فرانسجه های خونی و شکمبهای گاوهای هلشتاین. مجله پژوهش های علوم دامی. 21(1): 123-13. 6. فروغ عامری ن (1376) تعیین ارزش غذایی و قابلیت هضم پوسته نرم رویی پسته به صورت خشک و سیلو شده. پایان نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشگاه صنعتی اصفهان. 7. لطفی ر و روزبهان ی (1389) بررسی قابلیت هضم ماده آلی پوست پسته با استفاده از مایع شکمبه گوسفند انعادتپذیر. چهارمین کنگره علوم دامی ایران. دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران. پردیس - کرج. 8. مالدار س م، روزبهان ی و علی پور د (1389) تأثیر دوره عادتدهی به برگ بلوط بر گوارشپذیریآ زمایشگاهی و فراسنجههای شکمبه بز الموت. مجله علوم دامی ایران. 41(3):2پ43 -252. 9. وهمنی پ (1384)ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری و ناپدید شدن شکمبه ای – رودهای فراورده فرعی پسته و استفاده از آن در جیره گاوهای شیردهه لشتاین در اواسط شیردهی . پایان نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشکده کشاورزی. دانشگاه فردوسی مشهد. 10. هرسینی م، بوجارپور م، اسلامی م، چاجی م و محمدآبادی ط (1392) تأثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم و خصوصیات تخمیر شکمبهای گوسفند نژاد عربی. نشریه پژوهش های علوم دامی ایران. 5(2):127-135.
11. A.O.A.C ) ( Association of Official Analytical Chemists Official Methods of Analysis Washington D. C. U.S.A. 12. Allen DM and Grant RJ ( 2002) Interactions between forage and wet corn gluten feed as sources of fiber in diets for lactating dairy cattle. Journal of Dairy Science. 83: 322- 331. 13. Bhatta R, Vaithiyanathan S, Singh NP and Verma DL (7) Effect of feeding complete diets containing graded levels of Prosopis cineraria leaves on feed intake, nutrient utilization and rumen fermentation in lambs and kids. Small Ruminant Research. 67: 75-83. 14. Beauchemin KA, Mc Ginn SM, Martinez TF and McAllister TA (2007) Use of condensed tannin extract from quebracho trees to reduce methane emissions from cattle. Journal of Animal Science. 85: 1990-1996 15. Bailey AL, Ferdman HA, Smith LW and Sharma BK (1990) Particle size reduction during initial mastication of forges bydairy catte. Journal of Animal Science. 68: 2084-2094. 16. Gupta BK and Sing A (�1998) Effect of feeding dried subabul as replacement of concentrate mixture in buffalo calves. Indian Journal of Animal Science. 59: 59-596. 17. Garg SK, Makkar HP, Nagal KB, Sharma SK, Wadhwa DR and Singh B (1992) Oak (Quercus incana) leaf poisoning in cattle. Veterinary and Human Toxicology. 34: 161-164. 18. Hassan Sallam SMA, da Silva Bueno IC, de Godoy PB, Eduardo FN, Schmidt Vittib DMS and Abdalla AL (�1) Ruminal fermentation and tannins bioactivity of some browses using a semi-automated gas production technique. Tropical and Subtropical Agroecosystems. �1: �1-�1. 19. Hosoda KT, Nishida W, Park Y and Eruden B (2005) Influence of Mentha×piperita L. (peppermint) supplementation on nutrient digestibility and energy metabolism in lactating dairy cows. Journal of Animal Science. 18: 1721-1726. 20. Lowry JB (1989) Toxic factors and problems methods of alleviating them in animals. In Devendra C (Ed) Shrubs and tree fodders for farm animals proc. Workshop Denpasar Indonesia pp.62-76. 21. Makkar HPS (3) Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins, and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin-rich feeds. Small Ruminant Research. 49: 4�1-56. 22. Murdiati TB, McSweeney CS and Lowry JB (1992) Metabolism in sheep of gallic acid, tannic acid and hydrolysable tannin from Terminalia oblongata. Australian Journal of Agricultural Research. 43: 1307-1391. 23. McSweeney CS, Palmer B, McNeill DM and Krause DO (�1) Microbial interactions with tannins: nutritional consequences for ruminants. Animal Feed Science and Technology. 9�1: 83-93. 24. Min BRG, Attwood T, McNabbb WC, Molanb AL and Barry TN ( 5) The effect of condensed tannins from Lotus corniculatus on the proteolytic activities and growth of rumen bacteria. Animal Feed Science and Technology. �1�1: 45-58. 25. Sharma RKB, Singh A and Sahoo A (8) Exploring feeding value of oak (Quercus incana) leaves: Nutrient intake and utilization in calves. Livestock Science. �1�18: �157-�165. 26. Sliwinski BJ, Soliva CR, Machmuller A and Kreuzer M ( ) Efficacy of plant extracts rich in secondary constituents to modify rumen fermentation. Journal of Animal Feed Science and Technology. �1�1: �1�1-�1�14. 27. Sinclair LA, Hart KJ, Wilkinson RG and Huntington JA (2009) Effects of inclusion of whole-crop pea silages differing in their tannin content on the performance of dairy cows fed high or low protein concentrates. Livestock Science. 124: 306-313. 28. Tamminga S (1983) Protein degradation in the forestomachs of ruminants. Journal of Animal Science. 49:1615 29. Yildiz S, Kaya I, Unal Y, Aksu Elmali D, Kaya S, Cenesiz M, Kaya M and Oncuer A ( 5) Digestion and body weight change in Tuj lambs receiving oak (Quercus hartwissiana) leaves with and without PEG. Journal of Animal Feed Science and Technology. �1: �159-�17. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,922 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 512 |